window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

GALA ANIVERSARA A OPEREI NATIONALE BUCURESTI

ONB - Opera Nationala Bucuresti

Duminica, 27 noiembrie, ora 18.30, la Opera Nationala Bucuresti va avea loc Gala “Maestrii Scenei Lirice. Opera 90”, spectacol eveniment care marcheaza implinirea a 90 de ani de la institutionalizarea teatrului liric bucurestean. La eveniment sunt invitati toti artistii, fosti angajati ai institutiei, din tara si din strainatate, care si-au incetat intre timp activitatea. Cu aceasta ocazie, conducerea Operei Nationale Bucuresti va acorda diplome onorifice marilor artisti care au reprezentat institutia incepand cu anul 1921.

Evenimentul va cuprinde o serie de momente artistice, fragmente celebre din opere si spectacole de balet, in care au evoluat de-a lungul istoriei ONB cei mai importanti solisti vocali si balerini ai artei lirice si coregrafice romanesti. Intregul eveniment va fi prezentat de Marius Constantinescu. Accesul publicului este liber, in limita locurilor disponibile.

Catalin Ionescu-Arbore, director general al Operei Nationale Bucuresti, a declarat: “Sa iti onorezi valorile este un lucru absolut normal. Avem nevoie de valori care sa ne calauzeasca pasii si drumul, mai ales in acest moment, cand traim o perioada de degringolada, de incertitudine. Avem nevoie sa nu ne uitam valorile pentru ca lor le datoram, fiecare dintre noi, ceea ce suntem in prezent. Pentru mine personal, artisti precum Marina Krilovici, Magdalena Popa, Magdalena Cononovici, Ion Buzea sau Vasile Moldoveanu si alte personalitati asemenea lor inseamna adevarate carti vii din care am invatat. Gala aniversara a Operei Nationale Bucuresti marcheaza si in acest fel respectul pe care il purtam generatiilor de artisti care au evoluat pe scena noastra si care au adus un plus de prestigiu acestei institutii.”

Toti membrii personalului artistic si membrii personalului de scena, care au fost angajati ai ONB, sunt rugati sa contacteze Opera Nationala Bucuresti. Acestia pot suna la numarul de telefon +4021.311.52.54 sau pot scrie la adresa de e-mail : directia.artistica@operanb.ro, pentru a participa la eveniment si pentru a confirma numarul de locuri dorite.

Spectacolul inaugural ce a marcat institutionalizarea  primei scene lirice a tarii a avut loc in data de 8 decembrie 1921, titlul ales fiind „Lohengrin” (Richard Wagner), interpretat atunci sub bagheta lui George Enescu insusi. Pentru a aniversa implinirea celor 90 de ani de la acest moment istoric, ONB organizeaza gala din 27 noiembrie, urmata in data de 3 decembrie  de  reprezentatia-eveniment cu „Lohengrin” si de Gala de Balet programata in data de 8 decembrie.

Gala “Maestrii Scenei Lirice. Opera 90” va incheia in mod oficial Saptamana Artelor Spectacolului Muzical 2011 – manifestare organizata de revista VIP, sub patronajul Ministerului Culturii si Patrimoniului National – eveniment care se desfasoara in perioada 21-27 noiembrie la Bucuresti, Cluj -Napoca, Timisoara, Iasi si Constanta.

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top