Gala Studentilor Romani din Strainatate – Distinctia in educatie se premiaza la inceput de an

Acasa/COMUNICATE DE PRESA, cursuri / educatie, fundatii / asociatii / ONG-uri, social/Gala Studentilor Romani din Strainatate – Distinctia in educatie se premiaza la inceput de an

Bucuresti, 3 ianuarie 2012. Au mai ramas trei zile pana la Gala Studentilor Romani din Strainatate. Evenimentul va avea loc in data de 6 ianuarie 2012, ora 17, la Palatul Parlamentului, Sala C. A. Rosetti. Cei interesati sa participe la eveniment se mai pot inscrie prin completarea urmatorului formular pana pe 4 ianuarie:
https://docs.google.com/a/lsrs.ro/spreadsheet/viewform?hl=en_US&formkey=dFV1TUp6Y0lZWHZISjdqbzB1ekZYeHc6MQ#gid=0.
Gala LSRS 2012 are ca scop promovarea studentilor si absolventilor romani din strainatate cu rezultate academice deosebite. De asemenea, ea urmareste sa faciliteze relationarea si interconectarea comunitatii universitare din strainatate cu cea din tara si recunoasterea lor in spatiul public romanesc. Totodata, Gala va marca aniversarea a trei ani de la infiintarea Ligii Studentilor Romani din Strainatate.
„Tinerii cu educatie la nivel inalt in tara si in strainatate constituie o resursa strategica pentru viitorul Romaniei si un potential uman ce trebuie valorificat. Se vorbeste atat de des in tara noastra despre procese de dezvoltare: lucrari de infrastructura; programe turistice; lupta anti-coruptie; modernizarea agriculturii si multe altele. Se vorbeste, insa, prea putin si prea rar despre oameni. Despre cei care, cu profesionalism si responsabilitate, pot coordona si implementa aceste procese esentiale. Galele anuale LSRS reprezinta, inainte de toate, o invitatie deschisa la dialog despre potentialul uman al Romaniei.” (Sebastian Burduja, presedintele Ligii Studentilor Romani din Strainatate)
“Premiile LSRS pentru Excelenta Academica in Strainatate”. Cu ocazia Galei vor fi premiati studenti romani cu rezultate academice si extra-curriculare deosebite. Castigatorii au fost selectati de catre un juriu prestigios, format din personalitati ale mediului academic: presedintele Academiei Romane Acad. Ionel Haiduc, Raluca-Ioana van Staden, prof. univ. dr. Anton Hadar, Gabriel Ivan (Education and Science Projects Manager British Council), Monica Calota (Director al Agentiei Nationale pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale – ANPCDEFP), Katja Lasch (Director DAAD), Gabriela Dragan (director INSTITUTUL European), ambasadorul Liviu Bota (presedinte FUNDATIA Marii Negre) si Fabien Flori (Atasat in materie de cooperare universitara si stiintifica in cadrul Ambasadei Frantei).
Lansarea „Programului Romania Juna 2030. Romania in 3Decenii”.  Acest volum reda concluziile dezbaterilor care au avut loc la Forumul Romania Juna, in perioada 12-14 august 2011. Reuniti in cadrul a 10 grupuri de expertiza, studenti si absolventi romani din tara si din strainatate au reflectat, alaturi de experti consacrati, asupra obstacolelor care impiedica dezvoltarea Romaniei in 10 domenii prioritare pentru tara noastra: cultura, democratie si justitie, economie, educatie, energie si mediu, identitate nationala, relatii internationale si securitate nationala, sanatate, solidaritate sociala, tehnologie si antreprenoriat. Totodata, cei 300 de participanti la Forum au formulat solutii si masuri practice pentru depasirea celor mai importante obstacole. Toate acestea se regasesc in materialul ce urmeaza a fi prezentat in cadrul Galei LSRS 2012. In ceea ce priveste organizarea Forumului Romania Juna si publicarea „Programului Romania Juna 2030”, LSRS a beneficiat de sprijin din partea Bancii Nationale a Romaniei.
Adunarea Generala LSRS. Cu aceasta ocazie va fi prezentata activitatea LSRS pe anul 2011 si planul de actiune pentru 2012. Mai mult decat atat, Adunarea va fi un prilej pentru membri sau alte persoane interesate de a oferi feedback in mod direct echipei LSRS. Evenimentul va avea loc pe 5 ianuarie, ora 16:00, la Universitatea Financiar-Bancara din Bucuresti.

targ online de nunti, botezuri si alte evenimente
NuntiBotezuriCumetrii.ro

Gala LSRS After Party.  In aceeasi seara cu Gala LSRS, participantii sunt invitati in Old Havana Club, incepand cu ora 22.00, pentru a sarbatori trei ani de activitate a Ligii. Gala LSRS After Party permite continuarea discutiilor incepute la Gala intr-un cadru informal, pe ritmul muzicii interpretate de formatia Benetone.

Gala Studentilor Romani din Strainatate 2012 este un eveniment organizat cu sprijinul sponsorilor: Omniasig, BRD, Banca Transilvania, Vivani, Romgaz, CEC Bank, Kapsch, British Council si al partenerilor logistici: Jidvei, Hotel Ibis si Coca-Cola Hellenic.
Evenimentul se bucura de sustinerea partenerului media principal Intact Media Group si al partenerilor media: Radio Romania International, Studentie.ro, EDU-Tim, Stud-Life, Evenimente Studentesti, Zile si Nopti, Business Woman, Cariere Online, Lume Buna, Hotnews, Metropotam, Hipo.ro, stiriONG, Studentul.info, BusinessLive.ro, Romania in Contact, Centrul de presa.ro, Best Resource, Revista Evenimentelor, CRSC Europe, Academiclink, Reteaua Literara si Romania din Diaspora.
Sustinem si ne sustin: Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP), Universitatea Financiar-Bancara (UFB), Campus France, DAAD, Student Sport, Clubul Roman pentru Relatii Externe, Diplomatie si Afaceri Europene (CRREDAE), Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR), Uniunea Studentilor din Romania (USR),  Centrul de dezvoltare SMART.

Persoana de contact
Sorana Serban
Vicepresedinte Comunicare si Informare
Sorana.Serban@lsrs.ro
0752038218

Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) ofera tuturor studentilor si absolventilor romani de peste hotare un cadru deschis de dialog si actiune. LSRS promoveaza initiativa, profesionalismul si solidaritatea membrilor sai, ca reprezentanti de valoare ai Romaniei, si o atitudine pozitiva fata de perspectivele reorientarii lor spre tara.
Obiectivul principal al Ligii este de a apara si promova drepturile si interesele educationale, profesionale, sociale si culturale ale studentilor si absolventilor romani din strainatate, precum si de a sprijini valorificarea contributiei lor la dezvoltarea si modernizarea societatii romanesti pe termen mediu si lung.

Nunta/Botez/Petrecere..? Hai la Targ!