window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Gala Studenților Români din Străinătate, la a IV-a ediție

  • Gala Studenților Români din Străinătate

Gala Studenților Români din StrăinătateLiga Studenților Români din Străinătate (LSRS) anunță concursul pentru „Premiile de Excelență Academică în Străinătate”, ce vor fi prezentate, ca în fiecare an, în cadrul Galei Studenților Români din Străinătate.

De la performanță la excelență. Pentru al patrulea an consecutiv, LSRS continuă să promoveze tinerii români ale căror rezultate academice și extra-curriculare au atins nivelul de excelență pe plan internațional.

Premii acordate. Premiile vor fi acordate studenților români cu experiență academică la cel mai înalt nivel, categoriile fiind următoarele: „Studentul Român al Anului din America de Nord” (1 premiu pentru nivelul universitar și 1 premiu pentru nivelul post-universitar), „Studentul Român al Anului din Europa” (1 premiu pentru nivelul universitar și 1 premiu pentru nivelul post-universitar), „Studentul Român al Anului de pe alte Continente”, „Studentul Român Erasmus al Anului”, „Studentul Anului în România”, „Premiul Special în Arte” (categorie inaugurală). Toate candidaturile, cu excepția celei pentru „Studentul Anului în România”, intră automat în competiția pentru Marele Premiu „Studentul Român al Anului”.

Condiții de participare. Pentru a candida la una dintre secțiuni, tinerii interesați sunt rugați să trimită CV-ul lor și o scurtă autodescriere (maxim 150 de cuvinte) la adresa de e-mail studentulanului@lsrs.ro.

Documentele necesare pentru a intra în concurs pentru categoria Studentul Român Erasmus al Anului sunt CV-ul, o autodescriere și formularul de candidatură „Call for Applications Erasmus” (existent pe website-ul gala.lsrs.ro). Acestea vor fi trimise la adresa erasmus@lsrs.ro.

LSRS va oferi, pentru prima dată, și un Premiu Special în Arte. Acest premiu va fi jurizat de către experți consacrați în acest domeniu și se adresează studenților români din străinătate cu rezultate excepționale în domeniul artistic.

Pentru Marele Premiu sunt eligibili toți studenții români care au studiat în anul universitar 2011-2012 în străinătate, din orice arie geografică și domeniu de studiu.

Candidații se pot înscrie în concurs online, până la data de 15 noiembrie 2012. Aceștia sunt rugați să consulte documentele complete despre competiție și despre procedura de aplicație pe website-ul evenimentului: http://gala.lsrs.ro/.

Ca în fiecare an, juriul Galei este alcătuit din personalități de marcă ale mediilor academic și profesional din România. Premiile vor fi înmânate câștigătorilor în data de 8 ianuarie 2013, cu prilejul Galei Studenților Români din Străinătate, la București.

Gala Studenților Români din Străinătate, ediția a IV-a (2013), marchează totodată aniversarea a patru ani de activitate a LSRS. Liga continuă să susţină interesele studenților români din străinătate, oferindu-le acestora un cadru de dialog și recunoaștere, promovându-le meritele în societatea românească, ca adevărate modele de excelență și profesionalism. Totodată, Gala LSRS încurajează pe acești tineri să păstreze legătura cu România și să promoveze o imagine pozitivă a țării noastre în lume.

Contact:

Sorana Şerban, Vicepreşedinte Comunicare şi Informare, Sorana.Serban@lsrs.ro, 0752 038 218

Adina Vințan, Coordonator Gala LSRS 2013, Adina.Vintan@lsrs.ro, 0722 697 550

 

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) oferă studenţilor și absolvenților români de peste hotare un cadru deschis de dialog și acţiune.

 

LSRS promovează inițiativa, profesionalismul şi solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de valoare ai României, şi o atitudine pozitivă față de perspectivele reorientării lor spre țară.

Obiectivul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale, civice şi culturale ale membrilor săi, precum și de a sprijini contribuția lor la dezvoltarea României.

 

LSRS este o organizaţie neguvernamentală, apolitică și echidistantă.

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top