Geometry lansează cea mai nouă campanie METRO Cash & Carry România dedicată promovării gamei de produse marcă proprie ARO. Aceasta cuprinde peste 1.000 de articole, din diferite categorii, atât alimentare, cât și non-alimentare și se adresează clienților revânzători.

Propunerea strategică a avut la bază un insight potrivit căruia majoritatea oamenilor tind să aleagă, în general, produsele în funcție de cel mai bun raport calitate – preț, păstrând prețul ca principal criteriu. Cu toate acestea, ARO și-a propus să deservească nevoile de bază dintr-o casă, oferind consumatorilor cele mai bune rezultate pentru produsele sale din categoria prim preț. Astfel, abordarea strategică subliniază faptul că încrederea în calitatea produselor ARO nu se construiește în funcție de preț, ci în funcție de cât de bine își îndeplinesc rolul.

„Segmentul <<Ieftin și bun>> a reprezentat tot timpul un challenge de comunicare. Pe lângă faptul ca diferențierea din punct de vedere mesaj este de cele mai multe ori inexistentă, categoria vine la pachet și cu o puternică percepție: <<ieftin>> și <<bun>> sunt antonime în mintea consumatorului. Nu are cum să fie bun dacă e ieftin. Dar ce înseamnă bun? Brandul Aro, prin claim-ul <<De bază prin casă>> se referă la toate celelalte ocazii nepretențioase unde funcția de bază a produsului este cea mai importantă. Pentru a transmite mesajul brandului am ales autoironia și sinceritatea dusă la extrem. Și ne place ce a ieșit.” a declarat Mihai Fetcu, Creative Director Geometry România.  “Suntem încântați să comunicăm noua campanie pe care am pregătit-o pentru produsele ARO. Am ales o abordare neobișnuită și amuzantă care să dărâme mitul conform căruia produsele simple, de bază, sunt plictisitoare și dificil de comunicat într-o manieră creativă. Așa că am construit un concept care să arate cât de senzațional de simple sunt și cât de bine își îndeplinesc rolul. Mesajul final al spoturilor <<La cât de puțin costă, își fac treaba senzațional>> reflectă exact principalele atribute ale produselor ARO, dar și raportul optim care stă la baza calității garantate ARO”, a declarat Marina Zara, Head of Marketing METRO.

Mesajul principal al campaniei, “De bază prin casă” se regăsește în executii TV de 30s și 20s care aduc în scenă 4 produse  vedetă: găleata, tableta de ciocolată, făina și ouăle. Ele sunt prezentate într-o manieră autoironică, prin intermediul calităților lor senzațional de…banale. De exemplu: găleata ARO este senzațională pentru că ține apa în ea; oul ARO este senzațional pentru că fiebe dacă este pus în apă fiartă; făina ARO este senzațională pentru că se lipește de pește sau tableta de ciocolată ARO care este senzațională pentru că potolește pofta de dulce etc.

TVC-urile pot fi accesate aici:

Link: https://www.youtube.com/watch?v=hntjmwi-hC8

Link: https://www.youtube.com/watch?v=VMqwTnP8vr8

Link: https://www.youtube.com/watch?v=RR7Sg-xF8Vs

Link: https://www.youtube.com/watch?v=T9irvUQk52g

 Pe lângă componenta TV, mixul media cuprinde și execuții radio, print și digital.

Echipa Geometry

Costina Dinulescu – Senior Art Director

Bogdan Costin – Senior Copywriter

Andreea Deliu – Art Director

Mihai Fetcu – Creative Director

Andreea Apostoliu – Strategic Planner

Adriana Staicu – Account Director

Mara Constantinescu– Junior Account Manager

Dorina Sandu – DTP Manager

Echipa METRO:

Marina Zara – Head of Marketing

Andreea Diaconu – Sr. Marketing Communication Manager

Marian Profir – Campaign Manager 

Despre METRO Cash & Carry România

METRO Cash & Carry România este parte a grupului METRO AG și a fost lansată oficial în România în luna octombrie a anului 1996, prin deschiderea primului centru de distribuţie, în Bucureşti. Distribuţia naţională a magazinelor METRO România este urmăoarea: 5 centre în Bucureşti, câte 2 centre în Braşov, Constanţa, Timişoara şi câte un centru în fiecare din următoarele oraşe: Cluj, Bacău, Iaşi, Craiova, Baia Mare, Pitești, Galaţi, Ploieşti, Oradea, Sibiu, Suceava, Tg. Mureş, Arad, Deva, Satu Mare, Piatra Neamţ, Buzău, Târgovişte şi Turda.. Informaţii suplimentare pe: www.metro.ro.

Despre Geometry

Geometry este cea mai mare agenție de activare brand si shopper marketing din lume. Ajutăm brandurile să progreseze într-o lume onmichannel, modelăm comportamentul consumatorilor explorând momentele pivotale care apar de-a lungul procesului decizional. Cu echipe în 56 de piețe, expertiza Geometry acoperă servicii de retail clasic, eCommerce, experiental marketing, branding, design și consultanță. Geometry este parte a grupului WPP. www.geometry.com

Advertising4U.ro Platforma de Promovare ONLINE Comunicate de Presa