Solutii moderne, ferestre si usi automate GEZE in noua Primarie din Leonberg, Germania

GEZE, lider în sisteme premium de acționare a uşilor, a ferestrelor şi a tehnologiei de siguranţă, este dublu premiat în cadrul German Innovation Award, la categoria Construcții și Accesorii, pentru soluțiile GEZE ActiveStop și GEZE IQ box KNX. Competiția premiază produsele și soluțiile inovatoare din toate domeniile industriale, care se diferențiază de soluțiile actuale datorită beneficiilor multiple aduse utilizatorilor.

 German Innovation Award explorează detalii, procese și produse care impresionează  prin impactul pe care îl au și prin valoarea adăugată adusă”, explică Consiliul German de Design, organizator German Innovation Award. În cadrul concursului din 2018, juriul format din experți a premiat noua versiune de amortizoare din gama GEZE ActiveStop și modulul de interfață KNX, din sistemul IQ.

GEZE deține în portofoliul său numeroase produse și soluții inovatoare care ne îmbunătățesc viața, o fac mai ușoară și mai frumoasă. Vorbim despre produsele al căror beneficiu este evident precum amortizoarele GEZE ActiveStop. Dar ne bucurăm adesea de confortul suplimentar sau securitatea sporită a unui produs fără să ne dăm seama de puterea inovatoare din spatele acestuia, asa cum este în cazul fațadei ”active climatic” cu GEZE IQ KNX. Acestea sunt rezultatul interacţiunii inteligente dintre ferestrele şi senzorii care înregistrează schimbările din mediul înconjurător, dar şi ale climatului din incinta clădirilor.

 Un nou control al ușii cu amortizoarele GEZE ActiveStop

GEZE ActiveStop face ca intrarea într-o încăpere să fie mai ușoară și mai confortabilă ca niciodată. Cu GEZE ActiveStop, ușile camerei sunt oprite, închise sau deschise cu ușurință. Indiferent dacă împingeți ușor sau puternic ușa, sistemul va acționa în siguranță și independent, până la poziția reglabilă individual.

Mai mult decât atât, sistemul acționează asupra ușii la momentul potrivit și o menține în siguranță în poziția dorită. Acesta este un avantaj mai ales în momentul când ușa este în pericol de a se deschide necontrolat, în momentul iin care se creeaza curent. GEZE ActiveStop asigură că ușa poate rămâne deschisă, în ciuda acestor factori, cu o acționare silențioasă, fără a deteriora starea pereților.

Sistemul oferă posibilitatea de menținere a ușii în poziții variabile, unghiul de blocare al acesteia fiind între 25 și 60 de grade. În plus, față de versiunea integrată în foaia de ușă, există și o versiune îmbunătățită de amortizor, montat pe cadrul ușii. Acesta face posibilă fixarea ușii și eliberarea acesteia ulterior, devenind astfel un produs ideal pentru apartamentele închiriate.

Fațade active climatic cu GEZE IQ box KNX

Clădirile automatizate, cu fațade inteligente, active climatic, satisfac cerințele moderne, precum ventilația eficientă din punct de vedere energetic, climatul interior sănătos și monitorizarea stării ferestrelor. Acest lucru este posibil datorită combinării sistemelor de ferestre și a senzorilor.  Iar operarea acestora se face cu ajutorul modulului de interfață KNX, din sistemul IQ, care permite conectarea ferestrelor într-un sistem de clădiri KNX, dar și monitorizarea și gestionarea acestora într-un mod inteligent. Modulele inteligente de acţionare a ferestrelor IQ pot fi integrate în sistemul KNX al clădirilor ca participanţi direcţi pentru ventilarea naturală controlată.

Astfel automatizate, ferestrele permit comunicarea cu alte componente din sistemul KNX, cum ar fi butoanele de comandă KNX sau a senzorii KNX. Iar, în acest mod, toate ferestrele unei clădiri pot fi închise simultan la simpla apăsare a unui buton.

De asemenea, în momentul în care stația meteo KNX sau senzorul de calitate a aerului detectează precipitații, deficiență de CO2 sau un nivel crescut de temperatură, datorită gamei de acționare IQ, ferestrele vor primi comanda de a se închide sau a se deschide. Astfel, GEZE creează o soluție inteligentă și completă, care monitorizează și asigură un mediu interior cât mai sănătos și sigur.

Despre German Innovation Award

Competiția German Innovation Award  a fost înființată de către Bundestagul German, astăzi fiind un institut internațional independent de competiții, unde premiile sunt înmânate din partea Consiliului German de Design.

Juriul este format din experți ai industriei, specialiști în știință, dar și din domeniul instituțional și din sectorul financiar. Criteriile principale de evaluare constau în puterea inovatoare, beneficiile aduse utilizatorilor,  eficiența costurilor, calitatea tehnică și nivelul de sustenabilitate.

Despre GEZE

Înființată în 1863, compania GEZE GmbH se numără printre cei mai prolifici dezvoltatori şi producători de sisteme de acționare a uşilor și ferestrelor şi de tehnologie de siguranţă.

În prezent, grupul deține 21 de subsidiare la nivel mondial și peste 2.800 de angajati. În România, GEZE este prezentă din 2004, funcționând ca subsidiară independentă din anul 2010, cu o cifră de afaceri de 3,5 milioane de euro. GEZE oferă o gamă largă de produse formată din sisteme de uşi automate – batante, glisante și rotative, amortizoare, construcţii din sticlă, instalaţii de evacuare a fumului şi a căldurii (RWA), sisteme de siguranță, precum și sisteme de ferestre și de ventilare.