#Concert | Gilberto Acen Ortega alături de Big Band-ul Radio

Joi, 8 iunie 2017, de la ora 19.00, Big Band-ul Radio propune un nou concert pe ritmuri de jazz latinoamerican la Sala Radio, avându-l ca invitat pe muzicianul de origine cubaneză Gilberto Acen Ortega, sub bagheta dirijorului Ionel Tudor. Evenimentul va fi prezentat de Florian Lungu.

Originar din Havana, Gilberto Acen Ortega a început studiile de percuție la vâsta de 8 ani, sub îndrumarea profesorilor J. Luis Quintana, Roberto Hernandes Acea și David Ortega Stuart. Și-a început cariera muzicală la 16 ani, cântând alături de mai multe formații de muzică populară cubaneză și în orchestra armatei. A susținut numeroase turnee în America de Sud, Europa, Statele Unite și Asia. În 2004, Gilberto a participat la un festival de jazz la Havana unde, împreună cu formația în care activa la acel moment, a câștigat locul I pentru cea mai bună interpretare.

Până în 2006 a fost membru al formației Azucar Negra. S-a transferat în România în urmă cu aproape 10 ani. A cântat alături de Analia Selis, Andrei Tudor, Ionel Tudor Band, Mandinga, Ștefan Bănică, Horia Brenciu, Connect-R, Alex Velea, Bosquito, Pepe și Andra. Face parte din formația Ekue Band, alături de carte a concertat în Canada, Mexic, Japonia, Belgia, Olanda, Anglia, Norvegia, Suedia, Franța, Polonia, Italia, Elveția, iar cu Balako – grup alcătuit din muzicieni români și cubanezi -, a participat la prestigiosul Festival de jazz de la Montreux.

Concertul este dedicat campaniei Auzul e un dar. Nu-l ignora!, susținută de Televiziunea Română și Radio România și inițiată de Asociația Audiologilor din România, cu scopul de a atrage atenția asupra necesității unui program de screening auditiv național în rândul nou-născuților din România.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet pe www.radioromaniacultural.ro.

 Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărtureşti, Humanitas, în benzinăriile OMV şi la casa de bilete a Sălii Radio.