window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');
  • Godot Cafe-Teatru deschide sala studio SubScena

Godot Cafe-Teatru deschide sala studio SubScenaVineri, 8 februarie 2013, Godot Cafe-Teatru deschide oficial porțile sălii studio –  SubScenă. Aflat, așa cum îi spune și numele, sub scena binecunoscută de pe Blănari nr.14, noul spațiu va găzdui exclusiv evenimente underground – la propriu și la figurat.

În cei doi ani de la lansare, Godot Cafe-Teatru a devenit rapid unul dintre cele mai cunoscute și apreciate spații din zona teatrului independent bucureștean. Conceput după un model aplicat cu succes în străinătate, Godot a devenit un favorit al publicului prin atmosfera caldă și prietenoasă, de cafenea interbelică, și prin producțiile din ce în ce mai ambițioase care au demonstrat că teatrul ”de cafenea” nu este unul facil și lipsit de pretenții artistice și că îmbinarea între calitate și confort satisface gusturile unei game diverse de spectatori. Producțiilor proprii li s-au alăturat treptat un număr impresionant de spectacole găzduite, Godot Cafe-Teatru oferind oricărui artist șansa de a se exprima și devenind, astfel, un punct de întâlnire între conceptul de spațiu independent și cel de teatru de repertoriu.

Din dorința de a prezenta publicului o plajă cât mai variată de spectacole și evenimente, în luna februarie Godot deschide porțile spațiului SubScenă – prima sală studio a unui teatru independent din București. Gândită ca o extensie a conceptului de ”cafe-teatru” – spectacole de calitate într-o atmosferă intimă și relaxată – sala SubScenă își propune să devină casa evenimentelor underground. Creat de către tineri, pentru tineri, cu o capacitate de 56 de locuri așezate în prelungirea scenei, cu un bar decorat în același stil interbelic, fratele mai mic al Godot Cafe-Teatru va promova atât spectacole de calitate cu actori consacrați, cât și producții studențești de excepție, oferind tinerilor actori ocazia de a se desfășura pe oscenă profesionistă. Godot SubScenă va relua astfel programul ”Open Stage” – spectacole de licență alese din facultățile de teatru din București – început și derulat cu succes în sala deja cunoscută a Godot Cafe-Teatru. Acestor spectacole li se vor alătura proiecte noi din zona teatrului independent, selectate prin concurs.

Din luna februarie, publicul este așteptat cu drag atât în sala Godot Cafe-Teatru, cât și în noul spațiu, SubScenă. Sala studio se deschide oficial vineri, 8 februarie, la ora 19:00, cu premiera spectacolului „Novecento” de Alessandro Baricco, cu Mihai Costache, în regia lui Daniel Lungu; la vioară Maria Bălănean. Sâmbătă, 9 februarie, la aceeași oră, este programat spectacolul ”În centrul atenției” după Neil LaBute, cu Mihaela Sîrbu, Ilinca Hărnuț și Sorin Poamă, iar duminică de la 20:00 ”Open Stage” prezintă ”Vest-Est… sau când plouă în Covasna, pământul plânge” , docu-dramă de Danni Ionescu, cu Ștefan Pavel, Danni Ionescu / Vlad Drăgulin, Daniel Drăgan / Gabriel Chirilă.

Go to Top