Pe 12 octombrie, Taco Bell își întâmpina primii clienți în restaurantul din Băneasa Shopping City, primul din România. În zilele ce au urmat, food court-ul mall-ului a fost luat cu asalt de cei care și-au dorit să fie printre primii care gustă produsele de inspirație mexicană, originare din sudul Californiei. La o lună de la deschidere, cererea este, în continuare, la cote maxime.

Dar să începem cu începutul. Fanii români ceruseră deja de ceva timp ca cel mai iubit brand de inspirație mexicană din lume să vină și la noi. Ideea era reluată periodic în social media de către primii ambasadori: useri care au călătorit anterior în Europa sau în America, acolo unde au gustat produsele și au ținut minte gustul delicios, sau cei care cunoșteau brandul din seriale și filme hollywoodiene și erau curioși să încerce un taco, un burrito sau un CrunchwrapTM original Taco Bell.

Cu aceste insight-uri, Sphera Franchise Group, cel mai mare grup din domeniul food service din România, a început încă din 2016 pregătirile pentru lansarea Taco Bell. Sphera Franchise Group este operatorul exclusiv pe plan local al celorlalte două mari lanțuri de restaurante din portofoliul Yum! Brands: KFC și Pizza Hut (alături de Pizza Hut Delivery). Așadar, întregirea familiei de branduri a fost următorul pas firesc. Un studiu de piață realizat cu ajutorul Kantar Millward Brown, unul dintre principalele grupuri de cercetare din lume, a confirmat faptul că România este locul ideal pentru Taco Bell.

„Prima parte a anului 2017 a fost o perioadă a planificării, în care Golin și Taco Bell au conturat în detaliu strategia de comunicare pentru lansarea pe piața locală. Sigur, pe Facebook existau voci care militau pentru Taco Bell în România, însă obiectivul era ca publicul larg să cunoască brandul cât mai bine până la deschiderea oficială, precum și apoi. Golin este partenerul nostru de tradiție pentru celelalte branduri din portofoliul Yum! Brands și, de aceea, știam că este echipa potrivită pentru a transforma Taco Bell într-o experiență de care, mai devreme sau mai târziu, te îndrăgostești iremediabil”, a spus Monica Eftimie, Chief Marketing Officer, Taco Bell România.

„Taco Bell este un brand cu o personalitate aparte, original, dinamic și actual, pe care l-am îndrăgit și care ne-a inspirat din primul moment. Un brand care trăiește din plin fiecare experiență alături de fani. Am construit campania cu trei ingrediente principale: efervescența brandului, gustul unic al produselor și faptul că publicul tânăr este plin de viață și gata mereu să încerce lucruri noi”, a adăugat Roxana Dibă, Head of Brand Communication, Golin.

Comunicarea a demarat la final de august, atunci când vestea a apărut pe noile pagini de Facebook și Instagram Taco Bell Romania. Răspunsul a fost entuziast, userii le-au dat tag prietenilor pentru a-i pune instant la curent, wall-ul s-a umplut rapid de likes, love și wow, iar share-urile au dus vestea mai departe. În câteva ore, anunțul a fost preluat de zeci de publicații, iar oamenii așteptau pasul următor.

În scurt timp, Taco Bell dezvăluia umbrela de comunicare „singurul Taco Bell pe o rază de 1208 kilometri”, discuta constant cu fanii in social media și își dezvăluia personalitatea printr-o serie de activări care i-au implicat direct pe fani și care au fost realizate alături de influenceri parteneri. Aceștia au călătorit până la Taco Bell în Cipru (la restaurantul aflat la 1208 kilometri de Băneasa Shopping City) pentru a le oferi fanilor un preview a ceea ce urmau să descopere la Taco Bell România. În cadrul Vloggers Hide and Seek, ei le-au oferit fanilor indicii live pentru a-i găsi rapid și a primi accesorii speciale Taco Bell. Prin Taco Surfing, influencerii le-au pus fanilor din țară la dispoziție canapeaua pentru o noapte, iar a doua zi au venit împreună la deschiderea Taco Bell. Students’ Detour i-a găsit pe studenții a trei universități din București proaspăt-întorși în noul an de facultate, pentru a le da veste lansării și a-i anunța de tombola cu super-premii din prima zi. Iar pe Facebook și Instagram, discuțiile cu fanii au fost la ordinea zilei. Deschiderea oficială nu a durat trei zile și trei nopți, însă a inclus trei evenimente în două zile: conferința de presă, party-ul de lansare și un Grand Opening pe măsura așteptărilor.

Iar călătoria Live Más este abia la început. Următorul capitol: deschiderea celui de-al doilea restaurant Taco Bell din România, în Mega Mall.

 Echipa Taco Bell: Monica Eftimie (Chief Marketing Officer), Andreea Boala (Brand Manager), Tina Crețu (Digital Manager), Cosmin Canteri (LSM Manager), Claudia Porojan (Senior PR & CSR Manager).

 Echipa Golin: Roxana Dibă (Head of Brand Communication), Marina Constanda (Manager), Bianca Cenușescu (Media Associate), Mihai Stanciu (Senior Digital Manager), Bianca Stoica (Digital Associate), Andreea Slujitoru (Junior Digital Associate).

Despre Sphera Franchise Group S.A.

 Sphera Franchise Group S.A. este cel mai mare grup din domeniul food service din România şi deţine companiile care operează în sistem de masterfranciză brandurile KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery şi Taco Bell.

Despre Taco Bell Corp. Taco Bell Corp., subsidiară a Yum! Brands Inc. (NYSE: YUM), este cea  mai mare rețea de tip ”quick service restaurant” (QSR) din lume în domeniul produselor de inspirație mexicană. Taco Bell pune la dispoziția clienților săi produse preparate pe comandă, taco și burrito personalizabile și alte specialități cu arome curajoase și ingrediente de calitate, precum și cel mai bun serviciu din domeniu pentru cei peste 40 de milioane de clienți ai brandului la nivel mondial, în fiecare săptămână.

În prezent, sunt peste 360 de restaurante Taco Bell în 27 de țări din afara Statelor Unite, iar obiectivul de extindere internațională a brandului vizează 1.000 de locații până în 2022. Compania și francizele sale operează peste 7.000 de restaurante care generează vânzări de peste 9 miliarde de dolari. Obiectivul brandului este acela de a deveni o companie cu vânzări globale de 15 miliarde de dolari și cu 9.000 de restaurante la nivel mondial, până în 2022.

 Despre Golin România

Golin este singura agenție de PR din România care a câștigat, pentru 4 ani la rând, titlul de Agenția #1 în topul Biz PR Awards. De asemenea, este singura agenție din România care a câștigat, în același an, locul 1 în cele mai importante competiții ale industriei: Agenția Anului în cadrul galei Romanian PR Award 2014,  Agenția #1 în topul Biz PR Awards 2014 și #1 în preferințele bloggerilor români. Golin a fost de două ori Agenția Anului la Romanian PR Award – în 2010 și 2014.

Golin România este afiliată la una dintre cele mai valoroase reţele internaţionale de PR, Golin Worldwide. Acesta este primul birou din Europa Centrală şi de Est al companiei americane care deţine în total peste 50 de birouri în America, EMEA si APAC.

Golin România este membră a grupului de companii din care mai fac parte MullenLowe (advertising), Profero (digital), Initiative (media), BPN (media) şi Medic One (comunicare în domeniul medical și farmaceutic) şi este multiplu premiată şi finalistă la festivaluri locale şi internaţionale precum ADC*RO, Cristal Festival, CSR Awards, European Excellence Awards, IPRA Awards, PR Award Romania, Sabre Awards, Webstock.

Pentru mai multe informații vizitați http://golin.ro sau pagina de Facebook Golin Romania.