window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

”Green Business Index”, primul top al companiilor verzi din Romania, acorda ”Coronita verde” unei companii de software

SIVECO Romania a fost desemnata castigatoarea Green Business Index, primind premii de excelenta si la categoriile „transport” si „achizitii verzi”

SIVECO Romania a fost desemnata castigatoarea Green Business Index (GBI), primul top al companiilor verzi din Romania, realizat de Asociatia Green Revolution in parteneriat cu Ministerul Mediului (www.greenrevolution.ro).

Premiile au fost acordate in cadrul Galei GBI, un eveniment carbon free desfasurat in Parcul Herastrau.

Castigatorul primei editii a GBI a fost SIVECO Romania, liderul caselor romanesti de software si un important jucator regional si international in eBusiness, Document Management, Business Intelligence, eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms. Compania realizeaza proiectele informatice complexe, de mare anvergura in Romania, tari UE, tari din Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul CIS.

Prima editie a GBI a inregistrat circa 180 de companii participante, iar clasamentul final a fost realizat de o echipa de analiști de mediu independenti.

Evaluarea s-a realizat in baza unui chestionar standardizat, structurat pe sapte domenii: dezvoltare sustenabila, impact asupra mediului, utilizarea resurselor in cadrul companiei, starea cladirilor companiilor, managementul deseurilor, transport si achizitii verzi.

In cadrul Galei GBI au fost acordate sapte premii I pentru cele sapte categorii de evaluare, marele premiu GBI, precum si premii de excelenta pentru cele mai importante investitii si proiecte de mediu.

In urma evaluarii, juriul competitiei a considerat ca SIVECO Romania probeaza respectarea tuturor aspectelor legate de protectia mediului, exceland in domeniul transporturilor si achizitiilor verzi, categorii GBI la care a iesit, de asemenea, pe prima pozitie.

„In afara de actiunile intreprinse la nivel de companie, care includ activitati specifice privind protejarea mediului prin gestionarea deseurilor si rationalizarea consumurilor resurse naturale sau incurajarea folosirii mijloacelor de transport alternative, SIVECO Romania dezvolta solutii informatice care ajuta organizatiile sa-si reduca si eficientizeze utilizarea resurselor. Astfel solutia de management al documentelor SIVADOC reduce cu 30% consumul de hartie, cu 45% timpul alocat gestionarii documentelor si cu 15% costul acestora”, spune Irina Piti, Key Public Account Manager, SIVECO Romania.

Evenimentul Green Business Index este un prim pas catre recunoasterea publica a eforturilor depuse de companiile romanesti in domeniul protejarii mediului si a resurselor naturale si care investesc in solutii si tehnologii curate.

„Compania noastra considera ca responsabilitatea fata de aspectele sociale si de mediu este un obiectiv la fel de important ca si performanta de afaceri. Din acest punct de vedere, initiativa Green Business Index este extrem de salutara, un imbold in plus pentru alinierea la standardele unei societati care isi asuma cu seriozitate inclusiv responsabilitatile fata de mediu”, a declarat Anca Crahmaliuc, Marketing&Communication Manager, SIVECO Romania.

Despre SIVECO Romania

Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din proiectele informatice de anvergura din Romania, precum si un volum important al exporturilor de produse software in tari din Europa Centrala si de Est, din Uniunea Europeana, spatiul Comunitatii Statelor Independente, in Orientul Mijlociu si Apropiat, in nordul Africii.

Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.

Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, atat pentru piata locala, cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

Avand o cota din piata romaneasca de EAS de 21,2% si de 8,9% din cea de servicii IT, SIVECO Romania implementeaza cu succes solutiile sale la peste 1300 de clienti, atat institutii publice importante, cat si companii private de referinta.

SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza, si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc).

Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, ANIS, ARIES, AOAR, ANIAP) si internationale (Information Society Technologies Advisory Group ISTAG, Integrating Healthcare Enterprise IHE, Networked European Software and Services Initiative NESSI) si a aderat la importante initiative globale, precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

De-a lungul celor 18 ani de existenta, compania a fost recompensata cu peste 100 de premii interne si internationale. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, si care a obtinut un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes, organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de „Best Practice” din partea Comisiei Europene si „Honourable Mention” la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte. Contributia SIVECO Romania la implementarea proiectului de informatizare a educatiei din Romania a fost premiata cu European IT Excellence Awards 2008, la categoria Independent Software Vendors Vertical Market. In 2010, compania a obtinut titlul „Winner of European IT Excellence Awards 2010” pentru implementarea solutiei IT la Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedElearning.com.

SIVECO Romania
Victoria Park
Sos. Bucuresti-Ploiesti 73-81,
Cladire C4, Sector 1, 013685, Bucuresti, Romania
marketing@siveco.ro
http://www.siveco.ro

2014-02-11T18:21:18+02:0011 iulie 2010|Categories: COMUNICATE DE PRESA, IT / comunicatii|Tags: , , |

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top