window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Green Hours INTERNATIONAL JAZZ FestGreen Hours 22 jazz-café are placerea sa aduca la cunostinta publicului de jazz si a iubitorilor de muzica in general, organizarea celei de a III-a editii a Green Hours INTERNATIONAL JAZZ Fest (GHIJFest), care va avea loc in perioada 19 – 22 mai, in Gradina Green Hours din Calea Victoriei 120, Bucuresti.

In editia din acest an a festivalului sint invitate grupuri de exceptionali muzicieni din mediul international precum si configuratii mixte dintre cele mai valoroase de jazzmani români si straini. Festivalul va debuta cu seara pe care am numit-o „SOPHISTICATED LADIES”, dedicata concertelor ALEXANDRINA respectiv MARIA RADUCANU – acompaniata de contrabasistul american CHRIS DAHLGREN. Highlight-urile celorlalte seri vor fi: MARILYN MAZUR Group (DK), POLAR BEAR (UK) si MOŻDŻER, DANIELSSON, FRESCO Trio (PL/ SE/ IL).
GHIJFest se extinde spectaculos odata cu aceasta a III-a editie printr-un parteneriat inedit cu Cafeneaua Artistilor (Casa celor 7 arte) din Buzau – un nou club dedicat evenimentelor artistice live – unde in zilele de 20, 21 si 22 mai vor concerta trei dintre trupele invitate in festivalul din Green Hours (Alexandrina, Polar Bear si Twin Thoughts).
Printre partenerii importanti ai editiei GHIJFest din acest an se afla din nou Institutul Cultural Polonez, Heineken S.A., PEPSICO. De asemenea, ca si la editia precedenta, TVR este coproducator al festivalului, iar alt partener media important este Societatea Româna de Radiodfuziune.
Green Hours INTERNATIONAL JAZZ Fest este o manifestare culturala independenta initiata in 2008 ca prim festival international al unui club din România. Primele doua editii ale evenimentului au avut loc in mai 2008, respectiv mai 2010 si au insemnat un numar de cite 8 concerte desfasurate in Gradina Green Hours de-a lungul a 4 zile. Au performat grupuri redutabile si muzicieni de mare valoare din strainatate si din tara, reprezentind stiluri diferite ale jazz-ului contemporan (cum ar fi, printre altii, Tuba Project – USA, Nik Baertsch’s Ronin – Elvetia, Trigon – Moldova, Pawel Kaczmarczyk Audiofeeling Band – Polonia, Omer Klein Trio – Israel, Vlaicu Golcea, iordache, Cristian Soleanu, Sorin Romanescu s.a.).

Tichetele artists-charge se vor pune in vinzare incepind de luni, 2 mai la sediul clubului Green Hours 22 jazz-cafe din Calea Victoriei 120, dupa cum urmeaza:
abonament pentru toate cele 4 seri ale GHIJFest 2011 – 125 LEI
seara I – joi 19 mai – 35 LEI
seara a II-a – vineri 20 mai – 50 LEI
seara a III-a – simbata 21 mai – 40 LEI
seara a IV-a – duminica 22 mai – 50 LEI

IMPORTANT:

In fiecare seara de concert, intrarea se va face incepind cu ora 18:00.
Abonamentele si tichetele asigura accesul in Gradina Green Hours.

„Deoarece spatiul este limitat si dorim sa dam posibilitatea unui numar cit mai mare de iubitori ai muzicii sa asiste la concerte, Gradina Green nu va fi dotata cu mese – decit strict pentru partenerii festivalului. La dispozitia publicului vor exista scaune ce vor putea fi ocupate in ordinea sosirii, fara posibilitatatea rezervarii. Asa cum cunosc deja fidelii clubului, vor exista pregatite si numeroase perne si pernite” a precizat Voicu Radescu, manager-ul GHIJFest – 2011.
Green Hours INTERNATIONAL JAZZ Fest – 2011 este organizat de clubul Green Hours in absoluta independenta, avind la baza ideea celebrarii jazz-ului acolo de unde a plecat – in cluburile de jazz. Iar intentia noastra este ca, in gradina relaxata si boema a unuia dintre cele mai prestigioase cluburi de jazz din România, sa construim pe termen lung un festival de “clasa internationala”.
…jazz, relaxare, arta, independenta, tineri, valoare, gradina, boema, urban, Green Hours, cultura, outdoor, Bucuresti. Acestea ar fi „tag-urile” GHIJFest.
Welcome @ Green Hours INTERNATIONAL JAZZ Fest – editia a III-a/2011!
Welcome @ Green Hours 22 jazz-cafe: 19 – 22 mai 2011!
Voicu Radescu
Green Hours & Teatrul LUNI
+40.722.545.603
www.greenhours.ro
office@greenhours.ro

Program GHIJF 2011 – editia a III-a
(19 – 22 mai 2011)

JOI 19 MAI, incepând cu ora 19.00 – SOPHISTICATED LADIES
– ALEXANDRINA (RO/ MD)
Alexandrina Hristov – pian, voce
MARIA RADUCANU & CHRIS DAHLGREN (RO/ US)
Maria Raducanu – voce
Chris Dahlgren – contrabas
VINERI 20 MAI, incepând cu ora 19.00
– TREI PARALE (RO)
Florin Iordan – cobza, fluiere
Daniel Pop – voce, fluiere
Beatrice Iordan – cobza
Dinu Petrescu – percutie

– MARILYN MAZUR Group (DK)
Marilyn Mazur – baterie, percutie
Fredrik Lundin – saxofon si flaut
Krister Jonsson – ghitara
Klavs Hovman – contrabas

SIMBATA 21 MAI, incepând cu ora 19.00
:

– TWIN THOUGHTS (RO/ IT/ HR)
Cristian Soleanu – saxofon tenor si sopran George Dumitriu – ghitara electrica, live electronics
Mattia Magatelli – contrabas
Kristijan Krajnčan – baterie, percutie

– POLAR BEAR (UK)
Peter Wareham – saxofon tenor
Shabaka Hutchings – saxofon tenor
Leafcutter John – electronics
Thomas Herbert – contrabas
Sebastian Rochford – baterie

DUMINICA 22 MAI, incepând cu ora 19.00
:

– IMAGO MUNDI (RO)
Oana Maris – oboi, drimba, tamburina
Daniel Ivascu – darbuka, bendir, rainstick, shakers, clopotei
Catalin Stefanescu – baglama, cobza, ghitara
Stefan Barbu – vioara, frame drum
Adrian Buciu – flaute, shakers

– MOŻDŻER, DANIELSSON, FRESCO Trio (PL/ SE/ IL)
Leszek Możdżer – pian
Lars Danielsson – contrabas, violoncel
Zohar Fresco – percutie

Go to Top