GRIMBERG a lansat o nouă Casă de Licitaţie şi o Galerie de Artă pe piaţa românească

Acasa/arta / cultura / entertainment, Arta si Cultura, COMUNICATE DE PRESA, social/GRIMBERG a lansat o nouă Casă de Licitaţie şi o Galerie de Artă pe piaţa românească

Stefan GrimbergGRIMBERG intră pe piaţa românească de artă prin lansarea unei Case de Licitaţii şi a unei  Galerii de Artă ce vor avea în portofoliu o serie de piese de colecţie rare, printre care se numără picturi şi sculpturi aparţinând unor artişti români de renume.

 

 Inaugurarea Galeriei de Artă Grimberg a avut loc recent prin vernisajul expoziţiei Capodopere ale picturii româneşti, între academism şi modernism ce a adus în prim plan obiecte de artă românească ale unor nume celebre precum Gheorghe Tatarescu, Theodor Aman, Constantin Artachino, Nicolae Vermont, Samuel Mutzner, Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Gheorghe Petrascu, Camil Ressu, Iosif Iser, Nicolae Dărascu, Ion Ţuculescu, Rudolf Schweitzer-Cumpana, Leon Alexandru Biju, Tibor Erno, Jozsef Klein, Corneliu Baba.

Pe lângă Galeria de Artă, GRIMBERG va deschide şi o Casă de Licitaţie care va desfăşura prima sesiune până la finele acestui an. Licitaţiile vor include, într-o primă etapă, pictură şi sculptură  de valoare, din plastica românească, acestora adăugându-li-se în licitaţiile ulterioare, piese de artă decorativă, orfevrărie, orologerie, bibliofilie, etc.

Valoarea plastică a lucrărilor expuse este  foarte ridicată, similară şi adeseori superioară unora dintre lucrările expuse în muzee. Aceasta este foarte dificil de apreciat în cifre, evoluând contextual în raport cu fluctuaţiile pieţei de artă.

targ online de nunti, botezuri si alte evenimente
NuntiBotezuriCumetrii.ro

Estimarea fondului de licitaţie, care include lucrări extrem de valoroase încredinţate de către colecţionari Casei de Licitaţie GRIMBERG, în urma unui fructuos şi îndelungat parteneriat de peste 20 de ani, poate fi situată în jurul cifrei de 5 milioane de euro.

În dezvoltarea portofoliului, Galeria de Artă GRIMBERG pune accent pe valoarea plastică a lucrărilor a căror autenticitate este incontestabilă, procesul de triere al operelor fiind extrem de riguros şi respectând cele mai înalte exigenţe. În viitor Galeria de Artă GRIMBERG îşi va extinde sfera de activitate şi spre arta plastică internaţională.

“Casa de Licitaţie şi Galeria de Artă GRIMBERG îşi propun să reaşeze artele plastice româneşti pe o scară solidă a valorilor autentice şi să eradicheze piaţa locală de falsurile din ce în ce mai numeroase care au invadat-o, oferind investitorilor şi amatorilor de frumos certitudini asupra autenticităţii şi valorii artistice”a declarat Stefan Grimberg, fondator Casa de Licitaţie şi Galeria de artă  GRIMBERG.

Prin această investiţie, GRIMBERG îşi propune să contribuie la reaşezarea patrimonului de artă plastică autohton pe o scară reală a valorilor, propunând artişti care şi-au lăsat definitiv amprenta asupra artei vizuale româneşti şi intenţionând să lanseze şi să promoveze tineri artişti la început de drum.

 

www.grimberg.ro

office@grimberg.ro

Nunta/Botez/Petrecere..? Hai la Targ!

Go to Top