window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

GROW, noua atitudine in educatie, stie ce ai facut in aceasta vara

Grow este programul educational inovativ desfasurat pe parcursul celor 4 ani de liceu la nivel national, singurul ce aduce studenti internationali alaturi de liceeni in cadrul a 3 editii pe an. Programul este organizat de AIESEC si Scoala de Valori cu sprijinul Fundatiei Dinu Patriciu.

Grow a dat startul inscrierilor pe www.growedu.ro pentru editia 1.0 &1.1, din vara acestui an, adresata liceenilor aflati in clasele a X-a si a XI- a. Aceasta initiativa educationala este o experienta creata de pasiunea tinerilor si expertiza specialistilor in educatie, cu scopul de a ajuta reprezentantii unei generatii sa-si dezvolte abilitati, atitudini si cunostinte, impreuna cu studenti straini veniti in Romania ca voluntari prin intermediul programului de schimb international al organizatiei AIESEC.
Cu o abordare specifica pe fiecare an in parte, Grow, un program de anvergura nationala, se va desfasura, in aceasta vara, in 11 orase din Romania.
Proactivitate si dezvoltare de atitudini, management de proiect, eficienta personala, abilitati de prezentare – simulari si practica, valori personale si valori culturale romane sunt teme abordate in curriculum GROW pentru editia 1.0 & 1.1.
Programul Grow se desfasoara sub forma unor ateliere de lucru interactive pe perioada a doua saptamani, sustinute in limba engleza. Elevii vor fi ghidati de studenti straini antrenati de organizatori in cadrul unui program de pregatire pentru a asigura consecventa abordarii indiferent de oras sau grupa de participanti. Miruna, participant in editia din primavara dedicata clasei a IX-a povesteste despre experienta ei : O idee stralucita. Asteptam cu nerabdare fiecare ora de Grow. Imi place ca reusim sa invatam ceva si in acelasi timp sa ne si distram. Am reusit sa invat unele lucruri care la scoala nici macar nu se predau. De exemplu, pot acum sa organizez un proiect cum trebuie. Mi-a placut tot! In special studentii din strainatate. Sunt persoane grozave cu care am reusit sa ma imprietenesc si sper ca si dupa ce se termina proiectul voi pastra legatura cu ei. In acelasi timp, imi place ca toti trainerii sunt un amestec de culturi, cu care totusi am reusit sa ne intelegem, toti vorbim aceeasi limba, engleza.

AIESEC Constanta a imbratisat cu mare drag aceasta initiativa si a decis cu mult entuziasm sa participe in organizarea acestui proiect. AIESEC Constanta in cei 17 ani de activitate a reusit sa transmita aceleasi principii si valori de la o generatie la alta, punand bazele unor proiecte dedicate studentilor, dar si unor proiecte precum Splash sau Learn Today Build Tomorrow dedicate elevilor de liceu, proiecte ce si-au format un statut in judetul de la malul marii.

Ca parinte, sunt foarte ingandurat legat de viitor. Am retineri in ceea ce priveste caracterul pe care mediul social il poate forma in orice copil. De aceea, programul Grow si toate initiativele educationale ale Scolii de Valori sunt gandite sa faciliteze dezvoltarea aspectelor ce astazi lipsesc sau sunt lasate la voia intamplarii, valori autentice, reale, in jurul carora copii sa-si construiasca alegerile de viata, de cariera si inceputul vietii de adult declara presedintele Scolii de Valori, Stefan Palarie.

Proiectul Grow a fost modul perfect de a cunoaste, mai in profunzime, generatia tanara din Romania. Cat despre cursuri, au fost pe cat de serioase pe atat de amuzante, transformandu-se in invatare prin joc si zambet. O alta oportunitate oferita de AIESEC a fost aceea de a organiza activitati in afara orelor de curs, care ne-au oferit momente foarte frumoase intr-un cadru informal, alaturi de elevi romani, multi dintre ei devenindu-mi prieteni. declara Rene van Gerwe student din Olanda participant in cadrul editiilor precedente.

Elevii de clasa a X-a si a XI-a se pot inscrie pana pe 11 iunie pe www.growedu.ro.

AIESEC este cea mai mare organizatie de tineri la nivel international, reunind 40 000 de membri din peste 100 de tari si teritorii. AIESEC reprezinta o platforma dedicata descoperirii si explorarii potentialului de lideri al tinerilor in vederea transformarii acestora in agenti de schimbare ai lumii de maine.

Scoala de Valori este o organizatie non-guvernamentala moderna ce are ca viziune dezvoltarea unei societati bazate pe valori prin educatie inovativa. Punem sub semnul intrebarii granitele educatiei traditionale si cream oportunitatea persoanelor de a accesa informatii de valoare, experiente de formare a caracterului, de a interactiona cu modele pozitive si de a avea expunere internationala, cu scopul de a creste responsabilitatea personala si controlul fiecaruia asupra alegerilor personale.

Florin Sirbu
Promo & PR
AIESEC Constanta
Tel: 0765 015 660
aiesec.constanta@gmail.com
http://www.aiesecconstanta.ro

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top