Grundig, alături de cunoscutul arhitect și designer de interior Corvin Cristian și de Ileana Răducanu, redactor șef ELLE DECORATION, au lansat un proiect educațional pentru pasionații de design interior. Proiectul a debutat cu lansarea Inside the Mind of an Architect, un documentar ce reunește o serie de sfaturi privind designul interior, oferite de Corvin Cristian, și a primului ghid video destinat designului interior.

Cei mai mulți dintre noi petrecem cea mai mare parte a timpului nostru într-un spațiu interior – acasă, la birou, în restaurante. De aceea, realizarea unei amenajări cât mai plăcute, dar și alegerea soluțiilor inteligente, cum ar fi tehnologiile sustenabile, sunt necesare și ne aduc o stare de bine în viața de zi cu zi.

Grundig are o filosofie clară: simplitate și eleganță în design și complexitate în inovație. Altfel spus – simbioza între frumos și funcțional, fără niciun fel de compromisuri când vine vorba de sustenabilitate. Principiile lui Corvin Cristian și filosofia Grundig se îmbină și se completează, totul pornind de la faptul că orice produs sau acțiune nu ar trebui să se ghideze după tendințe, ci după nevoile celor care vor să facă din „acasă” cel mai bun loc în care pot fi.

„Grundig înseamnă design elegant, standarde înalte de calitate, responsabilitate față de mediul înconjurător, dar cel mai important, complexitate în inovație. Investiția în tehnologie este o prioritate pentru brandul care întotdeauna îmbină ultimele tendințe de design cu cele mai inovatoare tehnologii, toate pentru a răspunde nevoilor consumatorilor. Cele două proiecte dezvoltate alături de Corvin Cristian și Ileana Răducanu au scopul de a aduce, într-un format ușor de urmărit, cele mai importante sfaturi de design interior, ce ne vor ajuta să transformăm spațiul în care trăim într-un loc unde să ne simțim cu adevărat acasă”, a declarat Gabriel-Adrian Eremia, Digital & Customer Marketing Manager Arctic.

Documentarul Inside the Mind of an Architect prezintă domeniul designului dintr-o perspectivă inedită și într-o manieră relaxată, unde povești pline de haz completează sfaturi și principii utile. Vom putea descoperi secretele, sursele de inspirație și principiile designului interior, precum și procesul prin care o idee devine realitate. Sfaturile lui Corvin Cristian ne vor ajuta să transformăm spațiul de acasă nu doar într-un loc util, ci și într-un loc unde să ne simțim cu adevărat acasă și unde designul interior să conteze.

„Fiecare casă are elementul ei de unicitate și reflectă personalitatea celor care locuiesc în ea. Cu toate acestea, pentru a adăuga amprenta personală trebuie mai întâi să înțelegem principiile designului și importanța lui acolo unde contează cel mai mult – acasă. Am ales să pornim acest proiect alături de Corvin Cristian, arhitect și designer de interior, și Ileana Răducanu, redactor șef ELLE DECORATION, care împărtășesc filosofia și valorile Grundig. Pe lângă documentarul lansat, Inside the Mind of an Architect, am simțit nevoia să dezvoltăm și un ghid de design interior, Home Styling Guide, prin intermediul căruia oferim un punct de reper pentru a transforma „acasă” în cel mai bun loc în care poți fi”, a declarat Alexandra Pascu, Brand Manager Beko & Grundig.

Primul ghid video destinat designului interior – Home Styling Guide – reprezintă un prim pas în lumea designului interior. Structurat în 12 episoade ușor de urmărit, înțeles, dar mai ales de aplicat, ghidul oferă sfaturi simple și povești interesante despre temele designului interior (spații, culori, stiluri de design, combinațiile potrivite de stiluri și formă versus funcție) sub forma unei dezbateri teorie versus practică între Ileana Răducanu și Corvin Cristian.

Proiectul include o comunicare dedicată amplă, atât pe platformele Grundig (Facebook, Instagram, YouTube), cât și în platformele ELLE DECORATION (online, print și Social Media). Mai mult, proiectul este inclus în revista digitală internațională K!tchnMag, susținută de Grundig, ce oferă conținut de calitate, cu perspective exclusive asupra designului de bucătării moderne și nu numai, prezentând idei de design premium, sfaturi și soluții inteligente pentru a ajuta cititorii.

Corvin Cristian are peste zece ani de experiență în design interior. A fost scenograf și director artistic pe pentru mai multe producții cinematografice, locale și internaționale. Din 2008 conduce o echipă de profesioniști specializată în proiecte pentru HORECA, retail și spații de birouri, oferind soluții inovatoare pentru spații cât mai confortabile într-o societate aflată în continuă schimbare. De-a lungul timpului, proiectele sale au devenit destinațiile favorite ale multora dintre noi, fie că vorbim de restaurante sau cafenele, și au primit recunoaștere de la cele mai prestigioase competiții naționale și internaționale destinate designului interior: Bucharest Architecture Biennale, Restaurant and Bar Design Awards, World Interior News Awards, Frame Awards, WinAwards, ELLE DECORATION ROMANIAN DESIGN AWARDS (Premiul pentru întreaga activitate) și altele.

Ileana Răducanu este redactor șef  ELLE DECORATION de peste un deceniu, perioadă în care, prin proiecte unice, a contribuit semnificativ la creșterea notorietății designului de interior și nu numai, dedicând o atenție specială promovării designului românesc. De patru ani, Ileana inițiază în acest domeniu sute de persoane pasionate de designul interior, din postura de profesor la DallesGO. Pe lângă acestea, este voluntar în proiecte de educație a tinerilor în designul de interior și de obiect și activează în multe alte domenii creative, precum cinematografie și teatru, din postura de scenarist, producător sau dramaturg.

Proiectul a fost conceput și implementat cu sprijinul agenției FCB Bucharest. Echipele implicate au fost:

Grundig Romania: Alexandra Pascu – Brand Manager Beko & Grundig, Gabriel Adrian Eremia – Digital & Customer Marketing Manager, Bianca Alexandra Lucaciu – Grundig Marketing Specialist, Bianca Andreea Tat – Digital Marketing Specialist, Adrian Ionut Pasita – Social Media Specialist, Alina Gabriela Matei – Digital Content Specialist, Stefan Cristian Parvu – Website Administrator, Mihaela Musat – PR Specialist

FCB Bucharest: Radu Constantinescu – Group Creative Director, Agatha Muler – Art Director, Robert Eftenie – Copywriter, Andrei Constantinescu – Art Director, Miruna Anton – Art Director, Arpad Fekete – Senior Art Director, Claudiu Dobriță – Chief Creative Officer, Alexandra Cărăbuși – PR Executive, Alina Ștefan – PR Director, Anne Maria Mitu – Traffic Manager

Despre Grundig

Grundig face parte din Arçelik A.Ș, principalul producător de electrocasnice din cadrul Koç Group, companie listată în Top 500 Fortune Global. Cu o istorie de peste 70 de ani, timp în care a răspuns nevoilor consumatorilor, Grundig este producător global de aparate electrocasnice şi electronice şi lider european al pieței de produse electronice pentru casă. Brandul Grundig este recunoscut pentru designul modern și elegant al produselor, responsabilitatea față de mediul înconjurător, dar şi pentru standardele înalte de calitate. Cu un portofoliu global de peste 500 de produse – de la televizoare OLED, dispozitive audio, produse pentru îngrijirea părului, aspiratoare, până la electrocasnice mari și mici de bucătărie, Grundig oferă soluții pentru fiecare cameră dintr-o casă modernă. Grundig a primit numeroase premii pentru calitatea și designul produselor sale, printre care Product Design, Red Dot Design și Plus X Awards. Mai mult, Grundig se numără printre brandurile apreciate de Stiftung Warentest, cel mai important institut de testare globală din Germania, precum și de Trusted Reviews, organizație independentă de testare din Marea Britanie. Produsele Grundig sunt fabricate preponderent în fabricile din Europa și comercializate în peste 65 de țări din întreaga lume.