Grundig, în parteneriat cu arhitectul și designerul de interior Corvin Cristian și Ileana Răducanu, redactor șef ELLE DECORATION, au lansat un proiect educațional pentru pasionații de design interior. Proiectul a debutat cu lansarea Inside the Mind of an Architect, un documentar ce reunește o serie de sfaturi privind designul interior, oferite de Corvin Cristian, și a primului ghid video destinat designului interior.

Documentarul Inside the Mind of an Architect răspunde la întrebarea „cum să faci din acasă cel mai bun loc în care poți fi?”, oferind o incursiune în mintea lui Corvin Cristian, care, pe când era un tânăr ce se pregătea să devină medic, a ales Arhitectura pentru libertatea pe care o oferă domeniul. Documentarul oferă informații importante despre noile tendințe în domeniul designului interior, despre cum tehnologiile inteligente îmbunătățesc viața de zi cu zi, despre latura sustenabilă a designului sau despre poveștile din spatele designului unora dintre cele mai cunoscute locuri din București.

Designul, fie el de interior sau de produs, are calitatea de a face viața mai ușoară, mai eficientă, mai sustenabilă – atât timp cât principiile fundamentale sunt aplicate. Grundig se ghidează după aceleași reguli simple, fiind un brand pentru oamenii care pun accent pe lucrurile cu adevărat importante în viață.

„Grundig înseamnă simplitate și eleganță în design, standarde înalte de calitate, responsabilitate față de mediul înconjurător, dar cel mai important, complexitate în inovație. Investiția în tehnologie este o prioritate importantă pentru brandul care întotdeauna îmbină ultimele tendințe de design cu cele mai inovatoare tehnologii, toate pentru a răspunde nevoilor consumatorilor. Cele două proiecte dezvoltate alături de Corvin Cristian și Ileana Răducanu au scopul de a aduce, într-un format ușor de urmărit, cele mai importante sfaturi de design interior, ce ne vor ajuta să transformăm spațiul în care trăim într-un loc unde să ne simțim cu adevărat acasă”, a declarat Gabriel-Adrian Eremia, Digital & Customer Marketing Manager Arctic.

Corvin Cristian poziționează în centrul muncii sale consumatorul final, un concept pe care Grundig îl împărtășește dintotdeauna, caracteristica brandului fiind faptul că produsele nu se ghidează după tendințe, ci după nevoile individuale, urmărind simplitatea și eleganța în design și complexitatea în inovație.   

Primul ghid video destinat designului interior – Home Styling Guide – reprezintă un prim pas în lumea designului interior. Ileana Răducanu și Corvin Cristian au structurat în 12 episoade ușor de urmărit, de înțeles, dar mai ales de aplicat, un ghid care oferă sfaturi simple și povești interesante în care sunt urmărite teme legate de designul interior (spații, culori, stiluri de design, combinațiile potrivite de stiluri și formă versus funcție), bazate pe experiența fiecăruia.

„Fiecare casă are elementul ei de unicitate și reflectă personalitatea celor care locuiesc în ea. Cu toate acestea, pentru a adăuga amprenta personală trebuie mai întâi să reflectăm asupra designului și importanței lui acolo unde contează cel mai mult – acasă. Am ales să pornim acest proiect alături de Corvin Cristian, arhitect și designer de interior, și Ileana Răducanu, redactor șef ELLE DECORATION, a căror profesii și amprentă în domeniul designului sunt pe aceeași pagină cu filosofia și valorile Grundig. Pe lângă documentarul lansat, Inside the Mind of An Architect, am simțim nevoia să dezvoltăm și un ghid de design interior, Home Styling Guide, prin intermediul căruia oferim un punct de reper pentru a transforma acasă în cel mai bun loc în care poți fi”, a declarat Alexandra Pascu, Brand Manager Beko & Grundig.

Proiectul include o comunicare dedicată amplă, atât pe platformele Grundig (Facebook, Instagram, Youtube), cât și pe platformele ELLE DECORATION (online, print și Social Media). Mai mult, proiectul este inclus în revista digitală internațională K!tchnMag, susținută de Grundig, ce oferă conținut de calitate, cu perspective exclusive asupra designului de bucătării moderne și nu numai, prezentând idei de design premium, sfaturi și soluții inteligente pentru a ajuta cititorii.

Corvin Cristian are peste zece ani de experiență în design interior. A fost scenograf și director artistic pentru mai multe producții cinematografice, locale și internaționale. Din 2008 conduce o echipă de profesioniști specializată în proiecte pentru HORECA, retail și spații de birouri, oferind soluții inovatoare pentru spații cât mai confortabile într-o societate aflată în continuă schimbare. De-a lungul timpului, proiectele sale au devenit destinațiile favorite ale multora dintre noi, fie că vorbim de restaurante sau cafenele, și au primit recunoaștere de la cele mai prestigioase competiții naționale și internaționale destinate designului interior: Bucharest Architecture Biennale, Restaurant and Bar Design Awards, World Interior News Awards, Frame Awards, Win Awards, ELLE DECORATION ROMANIAN DESIGN AWARDS (Premiul pentru Întreaga activitate) și altele.

Ileana Răducanu este redactor șef  ELLE DECORATION de peste un deceniu, perioadă în care, prin proiecte unice, a contribuit semnificativ la creșterea notorietății designului de interior și nu numai, dedicând o atenție specială promovării designului românesc. De patru ani, Ileana inițiază în acest domeniu sute de persoane pasionate de designul interior, din postura de profesor la DallesGO. Pe lângă acestea, este voluntar în proiecte de educație a tinerilor în designul de interior și de obiect și activează în multe alte domenii creative, precum cinematografie și teatru, din postura de scenarist, producător sau dramaturg.

Echipa de proiect:

  • Alexandra Pascu, Brand Manager Beko & Grundig
  • Gabriel Adrian Eremia, Digital & Customer Marketing Manager
  • Bianca Alexandra Lucaciu, Grundig Marketing Specialist
  • Bianca Andreea Tat, Digital Marketing Specialist
  • Adrian Ionut Pașita, Social Media Specialist
  • Alina Gabriela Matei, Digital Content Specialist
  • Stefan Cristian Pârvu, Website Administrator
  • Mihaela Musat, PR Specialist

Despre Grundig

Grundig face parte din Arçelik A.Ș, principalul producător de electrocasnice din cadrul Koç Group, companie listată în Top 500 Fortune Global. Cu o istorie de peste 70 de ani, timp în care a răspuns nevoilor consumatorilor, Grundig este producător global de aparate electrocasnice şi electronice şi lider european al pieței de produse electronice pentru casă. Brandul Grundig este recunoscut pentru designul modern și elegant al produselor, responsabilitatea față de mediul înconjurător, dar şi pentru standardele înalte de calitate. Cu un portofoliu global de peste 500 de produse – de la televizoare OLED, dispozitive audio, produse pentru îngrijirea părului, aspiratoare, până la electrocasnice mari și mici de bucătărie, Grundig oferă soluții pentru fiecare cameră dintr-o casă modernă. Grundig a primit numeroase premii pentru calitatea și designul produselor sale, printre care Product Design, Red Dot Design și Plus X Awards. Mai mult, Grundig se numără printre brandurile apreciate de Stiftung Warentest, cel mai important institut de testare globală din Germania, precum și de Trusted Reviews, organizație independentă de testare din Marea Britanie. Produsele Grundig sunt fabricate preponderent în fabricile din Europa și comercializate în peste 65 de țări din întreaga lume.