Häfele, lider în domeniul producției și comercializării de accesorii, feronerie pentru mobilier și sisteme electronice de control al accesului, continuă să își integreze multifuncționalitatea produselor și a soluțiilor in cel mai recent proiect hotelier, IntercityHotel din Brunswick. Arhitectul și designerul italian, Matteo Thun, a proiectat interiorul hotelurilor Intercity pe principiul „Zero Design”, în care „mai puțin este mai mult”, cu accent pe ambianța creată, iar camera de zi, cu o priveliște spactaculoasă, joacă rolul principal.

Proiectul hotelier are șase etaje și se întinde pe o suprafață totală de aproximatix 7,750 m2 în mijlocul platformei industriale BraWoPark, asigurând o conexiune excelentă cu toate punctele importante ale orașului și cu împrejurimile așteptate de oaspeți, fiind în proximitate de gara principală. Häfele, în calitate de partener de planificare competent, a însoțit încă de la început factorii decizionali împlicați în construcție, iar soluțiile complete de proiect 360° pentru selectarea produselor au completat perfect noul concept hotelier.

„În primele trei zile după deschidere, hotelul a fost ocupat 100%. Având 384 de paturi și o utilizare medie estimată la cel puțin 70%, este ușor să se calculeze că un număr mare de oaspeți vor folosi mobilierul și, prin urmare, îl vor pune și la încercare. Cu atât mai mult, încă de la început, am acordat o atenție deosebită calității și durabilității”, spune Sabrina Lode, director hotelier al IntercityHotel Brunswick.

Designul filigran necesită soluții de feronerie fiabile

 Robustețea remarcabilă și fiabilă a feroneriei arhitecturale, cât și cea destinată mobilierului au jucat un rol important în realizarea acestor aparențe opuse în conceptul arhitectului Thun. Produsele integrate din gama variată Häfele asigură o calitate la cele mai înalte standarde, dar și multifuncționalitate în întreg hotelul. Unele dintre acestea sunt vizibile, dar majoritatea sunt instalate subtil în mobilier și tot în același mod își îndeplinesc funcțiile.

Acestea fac posibilă o operare ușoară și fără probleme, ce nu include utilizarea forței, dar mai ales, contribuie la soluții interioare de lungă durată. Acest lucru este valabil atât pentru sertare, cât și pentru ușile glisante, sistemele despărțitoare pentru pereți, dar și pentru multe alte accesorii ce transformă facilitățile inovatoare ale hotelului în unele practice, ce pot surprinde într-un mod plăcut fiecare utilizator.

Cheie digitală sau card de acces: Depinde de oaspete!

 Una dintre cele mai mari inovații din noul IntercityHotel, din punct de vedere tehnic și administrativ, este conceptul de check-in cu ajutorul telefonului mobil bazat pe sistemul de identificare și control al accesului, ce are la bază transponderele Dialock de la Häfele și aplicația hotelieră realizată de partenerul software.

 Dialock funcționează prin intermediul tehnologiei Bluetooth Low Energy (BLE), iar astfel, o dată ce oaspetele primește cheia digitală pe smartphone-ul său poate efectua orice operațiune într-o clipă, de la check-in, plăți, până la accesul în zonele rezervate ale hotelului și check-out, fără timp de așteptare. Alte funcții individuale, servicii suplimentare, ofertele hotelului sau direcții de vizitare a obiectivelor turistice pot fi, de asemenea, integrate în aplicația dedicată. Cei care nu doresc să utilizeze cheia digitală pot folosi alternativ un card de acces emis de către personalul hotelului la așa numitele „insule de check-in”, semnalate de cuburile roșii de la recepție. Atât cheia smartphone, cât și cardul cheie corespund perfect cu terminalul camerelor de oaspeți Dialock DT 710, cât și cu terminalele de perete Dialock WT 210 de la intrarea principală.

„Să fii acasă nu mai reprezintă un simplu loc – este un sentiment”

Este ceea ce afirmă arhitectul italian, Matteo Thun. Zona de recepție a noului hotel Intercity este proiectată încât să fie extrem de familiară și spațioasă. Materialele autentice și culorile proaspete contribuie la o experiență simplă, autentică și vizuală în cele 174 de camere de hotel distribuite în jurul etajelor clădirii. Camerele, cu o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați, sunt complet echipate cu paturi duble confortabile și combinații compacte de dulapuri, ce oferă multifuncționalitate datorită produselor Häfele ce completează perfect designul stabilit. Un dulap cu o oglindă pe întreaga înălțime a camerei, un spațiu robust pentru bagaj și, de asemenea, un seif, un minibar, dar și o nișă mică de serviciu pentru prepararea ceaiului completează camera din categoria „Business Plus”. Peretele din spatele patului este decorat cu o hartă ce oferă oaspeților o orientare în vechiul mod analogic, dar în concordanță cu locația hotelului. Pe partea opusă, se află panoul digital: peretele media cu opțiuni de reîncărcare a dispozitivelor mobile și un spațiu de lucru destinat laptopului.

Design estetic și calitate la standarde înalte, la un preț optim

 Băile sunt proiectate ca zone interne, fiind iluminate prin intermediul geamurilor. Ușile glisante, Slido Design 40-V, economisesc spațiu și permit libertate de mișcare fără a folosi forța. Mecanismul de închidere existent pe ambele părți ale ușii asigură o funcționare extrem de silențioasă. Pe lângă acestea, Slido Design este și un element de design vizibil. Acest lucru este valabil și pentru mânerele ușilor din seria Startec PDH, testate și certificate pentru siguranța la incendii, care completează întreg designul, cu ajutorul finisajelor de oțel inoxidabil satinat.

Sistemele de pereți despărțitori Slido economisesc spațiul întregii săli de conferințe și, în același timp, oferă posibilitatea de flexibilitate în funcție de necesitățile utilizatorilor, iar astfel se pot realiza mai multe săli de conferințe independente și izolate fonic. Cu toate acestea, în cazul în care se dorește o cameră spațioasă, panourile despărțitoare pot dispărea complet cu doar câteva operații manuale în nișele din perete. În ciuda unei game largi de forme, culori și materiale posibile, Thun a ales un décor discret, simplu din lemn pentru panourile de perete, cu posibilitatea de rulare integrată în tavan și fără mânere vizibile. „Descoperirea simplității” este probabil cea mai bună descriere a proiectului noii generații IntercityHotel. Stilistic și creativ, Häfele a făcut totul posibil.

Despre Häfele

Häfele este o companie internațională, condusă de membrii celei de-a treia generaţii a familiilor Häfele şi Thierer, cu sediul în Nagold, Germania. A fost fondată în 1923, iar în prezent serveşte industriei accesoriilor pentru mobilă, feroneriei arhitecturale şi a sistemelor electronice de control a accesului. Printre clienţii săi se numără cei din industria mobilei, producătorii de mobilier, distribuitorii de feronerie, arhitecţi şi designeri din peste 150 de țări din întreaga lume. Häfele dezvoltă și produce accesorii de feronerie și sisteme electronice de control al accesului în 6 fabrici în Germania și Ungaria. În exercițiul financiar 2015, Grupul Häfele a realizat venituri de 1,3 miliarde de euro, având peste 7.100 de angajați în 37 de filiale, și numeroase reprezentanţe în întreaga lume.

Häfele România este una din cele 37 de subsidiare ale Häfele GmbH & Co KG Germania. Înființată în octombrie 2009, cu sediul în Timișoara și un punct de lucru în București, vine în întâmpinarea producătorilor de mobilă, revânzătorilor de feronerie și accesorii pentru mobilă, designerilor și arhitecţilor prin soluții.