Ȋncă din antichitate extractul de melc era un remediu care trata cu succes inflamațiile pielii, doar că pe atunci Hipocrate recomanda melcii zdrobiţi amestecaţi cu lapte acru. Efectele curative ale substanțelor secretate de corpul melcului au fost descoperite în urmă cu doar câțiva ani, chiar la muncitorii din fermele specializate. S-a observat că mâinile acestora deveneau foarte fine, zgârieturile se vindecau mai repede și cicatricile dispăreau lăsând în urmă o piele întinerită. Iar asta deoarece melcul este unul dintre singurele animale capabile să-și refacă țesuturile, în special cochilia atunci când este spartă – apropo, niciun fel de adeziv nu este în stare să se lipească de pereții interiori al cochiliei melcului, în schimb secreția cleioasa produsă de acesta lipește atât de tare, încât mai curând spargi cochilia decât pojghița subtire.

Nu de multă vreme au apărut şi la noi produse cosmetice care au la bază extract de melc și care s-au dovedit a fi extrem de eficiente în rezolvarea problemelor tenului. Extractul din melc este realmente miraculos în diminuarea imperfecțiunilor pielii, ridurilor adânci, petelor, cicatricilor și arsurilor, iar aceasta datorită structurii complexe alcătuită din: alantoină, proteine, vitamine, alfahidroxiacizi, mucopolizaharide, enzime proteolitice, colagen şi elastină.

Astăzi avem două recomandări de la Herbagen pentru femeile care vor să-și păstreze tenul intact și să-i încetinească îmbătrânirea:

 Crema Balsam Antirid cu extract din melc HERBAGEN ar trebui să fie opțiunea ta numărul 1 dacă ai probleme cu tenul. Aceasta este destinată îngrijirii tenurilor uscate, ridate, descuamate, pătate, terne sau iritate. Și are multe alte efecte benefice pentru pielea feței tale: netezește ridurile, creşte luminozitatea și diminuează petele superficiale. În plus, îmbunătățește hidratarea, elasticitatea și aspectul pielii calmănd iritațiile. Crema conține 95% ingrediente valoroase de origine naturală sau certificate organic: Polihelixan (extract din melcul Helix Aspersa), uleiuri vegetale de Argan (Bio), avocado (Bio), jojoba, măsline, sâmburi de strugure, vitamina E, ceară de Carnauba, ceară de albine.

Mod de utilizare: se aplică zilnic pe tenul curat prin masare ușoară, insistând pe zonele cu riduri instalate. Pentru tenurile mature cu riduri pronunțate se va asocia cu Serul reparator cu extract din melc, tot din gama Herbagen.

Un alt produs care nu ar trebui să-ți lipsească dacă chiar îți dorești un ten lipsit de impurități este laptele demachiant cu extract din melc HERBAGEN. Îndepărtează eficient fardul și impuritățile prezente pe pleoape, buze, obraji, decolteu şi contribuie la calmarea iritațiilor și creșterea supleței epidermei.

Mod de utilizare: Se aplică pe o dischetă de bumbac, preluând impuritățile prin mișcări circulare ascendente.

Cercetatorii au evidențiat faptul că melcul conține o proteină unică foarte compatibilă cu pielea umană, fiind singura vietate care o posedă din abundență.