window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Hidroelectrica – Comunicat de Presa

  • aaa_Advertising4U.ro-Platforma _de_Promovare_ONLINE

In primul trimestru al anului 2015 Hidroelectrica a inregistrat un profit brut in valoare de 405 milioane lei, depasind astfel dublul profitului brut raportat in cel mai bun an din istoria companiei – 2014, cand societatea a raportat un profit brut de 178 milioane lei pe primele 3 luni ale anului.

Performanta s-a datorat atat nivelului ridicat al productiei de energie electrica din aceasta perioada, fiind produsa si livrata o cantitate de energie electrica de 4711 GWh, cu 37% mai mare fata de cei 3443 GWh produsi si livrati in aceeasi perioada a anului trecut, dar mai ales implementarii unui management proactiv, vizionar si asumat privind gestionarea resurselor si valorilor companiei.

Cifra de afaceri a avut, de asemenea, o crestere semnificativa de 40% fata de anul trecut, respectiv, de la 676 milioane lei in primul trimestrul al anului 2014 la 944 milioane lei in trimestrul I din 2015, confirmand astfel succesul strategiilor implementate de administratorul judiciar Euro Insol in ceea ce priveste productia si vanzarea energiei electrice.

Rezultatele financiare sunt si mai spectaculoase daca ne raportam la anul 2010, cand Hidroelectrica a realizat cea mai mare productie din istoria companiei, respectiv de 19,8 TWh din care doar 4149 GWh pe primele 3 luni ale anului. Astfel cifra de afaceri pe primul trimestru al anului 2010 a fost de 661 milioane lei iar profitul brut de numai 83 milioane lei, reprezentand 20% din profitul brut inregistrat pe primele trei luni din 2015.

Am creat premisele unui an exceptional pentru Hidroelectrica in 2015, iar daca regimul hidrologic va fi similar cu cel inregistrat anul trecut, estimam o productie de peste 18 TWh si un profit de peste 300 milioane de euro. Totodata compania isi va consolida pozitia de lider in productia de energie electrica in Romania, aspirand la statutul de jucator regional in vanzarea energiei electrice, pregatind astfel terenul pentru cea mai de succes listare a unei companii romanesti pe Bursa de Valori” a declarat av. dr. Remus Borza, reprezentantul administratorului judiciar Euro Insol.

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top