window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Holcim Romania sprijina dezvoltarea profesionala a elevilor

  • aaa_Advertising4U.ro-Platforma _de_Promovare_ONLINE

Holcim Romania, unul dintre cei mai importanti producatori de ciment, betoane si agregate, implementeaza la Bucuresti un program prin care sustine dezvoltarea profesionala a elevilor din Colegiile Tehnice din capitala.

Programul este dezvoltat in parteneriat cu Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” din Bucuresti, in calitate de coordonator al proiectului, si a fost demarat, sub forma actuala, la inceputul anului scolar 2014-2015.

Prin acest program, 24 de elevi din clasele IX-XII si cinci profesori din cinci Colegii Tehnice din Capitala – Colegiul Tehnic “Anghel Saligny”, Colegiul “Mihai Bravu”, Colegiul Tehnic “Ion Socolescu”, Liceul “Dante Aligheri”, Grupul Scolar “Elie Radu” – au beneficiat, incepand din toamna anului trecut, de activitati extracurriculare practice, menite sa-i ajute in viitoarea dezvoltare profesionala.

Astfel, elevii au fost instruiti in atelierul-scoala de la Colegiul “Anghel Saligny” sa respecte normele de protectia muncii, sa execute diferite tipuri de zidarii, sa prepare materialele de lucru conform retetelor specifice si sa le puna in opera. In cadrul acestui program, Holcim Romania si Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” au organizat concursul “Zidarul Priceput”, in cadrul caruia echipele de elevi de la fiecare colegiu si-au demonstrat abilitatile dobandite, atat din punct de vedere teoretic, cat si practic.

„Activitatile din cadrul acestui program unic, derulat impreuna cu Holcim Romania, s-au bazat pe dezvoltarea abilitatilor practice si formarea deprinderilor in tehnicile de constructii si lucrul in echipa, elemente esentiale pentru performanta profesionala. Sunt indispensabile exigentele inalte de calificare profesionala si standarde educationale solide, astfel incat absolventul de liceu sa poata raspunde cererii reale de pe piata muncii din Romania si din Europa”, a declarat Ioana Zlatoianu, profesorul-coordonator al proiectului din cadrul Colegiului Tehnic “Anghel Saligny”.

“Proiectul pe care il derulam cu Colegiul Tehnic Anghel Saligny s-a nascut dintr-o nevoie reala, recunoscuta pe piata din Romania, aceea a pregatirii si perfectionarii fortei de munca din constructii. Noi am inteles de multa vreme acest lucru si suntem constienti ca, pentru a construi un viitor sustenabil, este nevoie sa ne adresam si elevilor de pe bancile colegiilor tehnice. Consideram ca este important sa ne implicam activ si semnificativ in pregatirea viitoarei generatii de profesionisti in constructii, punandu-ne la dispozitie expertiza si resursele noastre, asa cum o facem prin intermediul acestui program”, a declarat Alina Cristea, Manager Dezvoltare Durabila Holcim Romania.

Holcim Romania si Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” vizeaza extinderea programului la nivel national, in anii scolari urmatori, prin cooptarea altor colegii tehnice din tara.

Holcim Romania a lansat in 2012 programul Scoala Zidarilor in care au fost pregatiti circa 550 de zidari-tencuitori. Absolventii Scolii Zidarilor au posibilitatea de a primi o certificare oficiala de competente de la Autoritatea Nationala pentru Calificari.

Scoala Zidarilor este un program profesional de instruire gratuit, care a fost special gandit si dezvoltat pentru meseriasii zidari ce doresc o specializare in domeniu si vor sa fie la curent cu cele mai noi tehnici de constructie si cele mai bune materiale folosite in zidarie.

Despre Holcim Romania

Holcim (Romania) S.A. detine 2 fabrici de ciment in Campulung si Alesd, o statie de macinare si un terminal de ciment la Turda, 14 statii ecologice de betoane, 3 statii de agregate, 2 statii de lianti speciali si un terminal de ciment in Bucuresti. Holcim are aproximativ 800 angajati in Romania. Pentru mai multe informatii, va rugam sa vizitati website-ul companiei la www.holcim.ro si pagina de Facebook: www.facebook.com/holcimromania

Holcim este unul dintre cei mai importanti furnizori de ciment si agregate (nisip si pietris), betoane si asfalt, dar si servicii conexe aferente acestor domenii de activitate. Grupul detine participatii minoritare si majoritare in circa 70 de tari de pe toate continentele.

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top