Pianul calator Herastrau 2013 Foto_Virgil Oprina

O frumoasă poveste cu muzică şi despre muzică, oferită tuturor, în spaţii convenţionale sau neconvenţionale, acesta esteTurneul Pianul Călător a cărui  a IV-a ediţie se apropie de final. Ca şi anul trecut Horia Mihail, însoţit de un pian de concert adevărat va poposi în foişoarele din parcurile Herăstrău şi Cişmigiu, pe 10 şi 11 mai, unde, de la ora 17.00, vor avea loc două recitaluri în aer liber realizate cu sprijinul ARCUB. Turneul este organizat de Centrul Cultural Media Radio România, Asociaţia Culturală Accendo şi Radio România Cultural.

După parcurgerea unui itinerar ce a cuprins aproape toate zonele istorice ale ţării, după ce pianul a fost lăsat în folosinţa comunităţii locale la Roman, la Şcoala de Muzică Sergiu Celibidache, în acest an Horia Mihail a călătorit şi la New York, întorcându-se spre finalul turneului pentru a face această surpriză bucureştenilor.

Copii, părinţi şi bunici vor petrece o după amiază de neuitat, în care muzica lui Mozart le va însoţi plimbarea sau joaca. Cei mai curioşi dintre trecători vor putea vedea chiar momentul în care pianul călător soseşte în parc, este descărcat, montat şi acordat. Apoi, Horia Mihail, va susţine câte un recital 100% Mozart.

Experienţa de anul trecut a fost una excepţională şi de aceea organizatorii împreună cu ARCUB au decis să o repete. Sute de bucureşteni s-au oprit din plimbarea lor atraşi de ineditul acestor evenimente şi de muzica lui Horia Mihail. Deopotrivă pianul şi pianistul au devenit vedete, fiecare fiind admirat şi răsplătit cu aplauze.

„Incă de la prima ediție în care ARCUB a fost co-organizator al evenimentului, am fost plăcut impresionată de apetența bucureștenilor pentru muzica de calitate! „Pianul calator” este un proiect ingenios, care reușește să aducă muzica mai aproape de oameni, într-un cadru deosebit. Anul acesta, am ales ca scene ale spectacolului lui Horia Mihail tot Parcurile Herăstrău și Cișmigiu, tocmai datorită succesului răsunator de anul trecut”, spune dna Mihaela Păun, directoare ARCUB.

Ultimul act al turneului va avea loc pe 14 mai la Chişinău, la Sala cu Orgă.

Traseul turneului poate fi urmărit pe www.pianulcalator.ro sau pe frecvenţele posturilor publice de radio.

Eveniment recomandat de Radio România

Organizatori: Centrul Cultural Media Radio România, Radio România Cultural şi Accendo

Coproducatori: TVR 2 si Radio România Regional

Partener principal: ARCUB

Sponsori: JTI, Sense, Senia Music

Parteneri: Chez Marie, Societatea de Muzică Veche, Continental Hotels

Parteneri culturali: Orchestrele şi Corurile Radio România, Teatrul Jean Bart din Tulcea, Primaria din Tulcea, Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad – Pavilionul Marcel Guguianu, Direcţia Municipală de Cultură Mediaş, Teatrul de Artă din Deva, Muzeul Mixt Tecuci , Casa de Cultură Tecuci , Primaria Municipiului Tecuci, Casa de cultură din Roman, Primaria Municipiului Roman, Scoala de muzică Sergiu Celibidache din Roman, Filarmonica de stat din Piteşti, Filarmonica de stat din Sibiu , Filarmonica de stat din Braşov, Filarmonica de stat din Tg. Mureş, Filarmonica de stat din Oradea, Asociaţia culturală Pro Bartok din Sânnicolau Mare, Primăria din Sânnicolau Mare, Sala cu orgă din Chişinău, ICR New York.

Foto: Virgil Oprina

Go to Top