window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Hyperion iese la Godot și-a desemnat câștigătorii!

  • Hyperion iese la Godot și-a desemnat câștigătorii!

Hyperion iese la Godot și-a desemnat câștigătorii!

A doua ediție a Festivalului Școlilor de Teatru Hyperion iese la Godot s-a încheiat. Timp de o săptămână, pe strada Blănari, la Godot Café Teatru, absolvenții facultăților de teatru din București și din țară au prezentat spectacolele de licență și disertație, au participat la workshop-uri de specialitate și au prezentat momente individuale la secțiunea one man/woman show.

Începând cu această ediție, Festivalul Școlilor de Teatru încurajează și liceenii înscriși la secțiile de arta actorului în liceele vocaționale. Au participat elevi de la Colegiul Național de Arte “Dinu Lipatti” din București, precum și un număr impresionant de liceeni de la Liceul de Arte “Margareta Sterian” din Buzău.

Au intrat în competiție 10 spectacole ale studenților de la Facultatea de Arte “Geo Saizescu”, UNATC, Universitatea „Dunărea de Jos” Galați și Universitatea „Ovidius” Constanța.

La festivitatea de închidere a festivalului, studenții Facultății de Arte „Geo Saizescu” din cadrul Universității Hyperion au oferit o diplomă specială, diploma „Profesorul meu” actriței și pedagogului de teatru Catrinel Dumitrescu care și-a lăsat amprenta asupra multor actori tineri ce se află astăzi pe scenă. Festivalul s-a încheiat cu spectacolul premiat în cadrul FNTI, „Cinci ore cu Mario” în regia Marianei Cămărășan, un one woman show al Florinei Gleznea.

Aceștia sunt câștigătorii Festivalului Școlilor de Teatru Hyperion iese la Godot 2015:

Cel mai bun spectacol: Iluzii de Ivan Vîrîpaev, Regia: Andreea Vulpe

Cea mai bună actriță într-un spectacol: Irina Ștefan și Silvana Mihai

Cel mai bun actor într-un spectacol: Cristian Jicman

Premiul Godot: Buzunarul cu pâine de Matei Vișniec, Regia: Vlad Ajder

Premiul One man show: Adrian Dima

Premiul One woman show: Alida Coman

Premiul One woman show – secțiunea liceu: Mădălina Drăghiciu și Sabina Moșanu

Premiul de popularitate: Adrian Dima

Premii speciale: Livia Crăescu, Florian Bala, Cristina Constantinescu, Ștefan Forir, Florin Dobre.

Juriul a fost alcătuit din: Adriana Trandafir (președinte), Anca Colțeanu, Marina Roman, Laura Vasiliu, George Remeș. Mihai Sofronea, Gabriel Fătu.

Câștigătorii au primit trofeul Facultății de Arte „Geo Saizescu” și premii ce constau în: tabere în regim all inclusive oferite de Centrul de Proiecte și Programe Educaționale și Sportive pentru Copii și Tineret din cadrul Primăriei Municipiului București, produse cosmetice oferite de Topline, Elmiplant și Colgate Palmolive, cărți de specialitate oferite de ADEPC și editura Tracus Arte, pachete cu preparate tradiționale românești de la Marcel Srl precum și flori de la Florăria Santini.

Mulțumim în mod special echipei de la Godot Cafe Teatru, tuturor voluntarilor care s-au implicat în organizarea evenimentului, partenerilor MCV media, ForoArts, Ceprov, Cosmopolis, CrisTIM, Cubic Art precum și partenerilor media TVR 2, Radio Romania Cultural, Kiss FM, Radio 3Net, Cotidianul, Timpul, Cultura, Formula AS, 9AM, Hyperflash, Advertising 4U, Urbo, Kudika, Garbo, Yuppy.

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top