window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Muzeul National al Literaturii Romane si Editura Ideea Europeana va invita in data de 2 iunie, ora 17.00, 2010, in Rotonda Muzeului Literaturii Romane (Bd. Dacia nr. 12, sector 1, Bucuresti), la lansarea volumului-eveniment Rapsodie in alb-negru cu Leonard Berstein de Gina Sebastian Alcalay, volum aparut la Editura Ideea Europeana. Precizam ca autoarea acestei carti de exceptie a venit special din Israel pentru acest eveniment.

Invitati: Ana Blandiana, Nicolae Breban,
Gabriel Dimisianu, Alex Stefanescu
Amfitrion: Aura Christi

Gina Sebastian Alcalay, scriitoare si publicista de limba romana din Israel, s-a nascut in 1927 la Bacau, unde si-a petrecut copilaria si adolescenta. Licentiata a Facultatii de Litere si filosofie din Bucuresti. Alaturi de sotul ei, Alexandru Alcalay, a semnat o serie de traduceri din literatura anglo-saxona, in paralel cu activitatea de profesor de limba engleza. In 1983 a ajuns in Israel impreuna cu Alexandru, la capatul unui drum fara intoarcere, in conditii si situatii adesea dramatice, descrise in romanul memorialistic de fata, al carui ax este intalnirea cu marele Leonard Bernstein si rolul jucat de acesta in modelarea destinului fiului lor Eugen, ca si al intregii familii. Este membra a Asociatiei Scriitorilor israelieni de limba romana si a Uniunii Scriitorilor din Romania .

Carti publicate: Poate maine , roman, 1994; Cei de dincolo, 1996; Pe urmele altora, eseuri, 1997; Peregrinari, 1997; Singuratatea alergatorului de cursa scurta, roman, 2003; Inainte de a fi prea tarziu, eseuri, 2006.

„Gina Sebastian este o foarte autentica prozatoare. Chiar ranile, dezamagirile, neimplinirile au lasat urme ce dau sensibilitatii care se exprima in scrisul ei, nota lor particulara, tonul lor, parfumul lor”. (Nicolae Balota)

„Un scriitor profesionist de prima mina… O constructie de carte extraordinara, nemaiintalnita in cartile altor scriitori”. (Alex Stefanescu)

„Este o carte de meditatii, meditatii asupra unor teme si asupra unor personalitati. Rareori in lumea noastra, in sensul de lumea contemporana, mai poti gasi un spirit atat de echilibrat si cu o asemenea scara de valori morale si culturale”. (Ana Blandiana)

Ideea Europeana

Revista Contemporanul
Editura Ideea Europeana
Sediu central: Str. Blanari, nr. 21, et. 1, sector 3, Bucuresti
Adresa de corespondenta:
OP 22, CP 113, Sector 1, Bucuresti, Cod 014780, Romania
Tel./fax: 4021-212.56.92, 310.66.18
fcideeaeuropeana@yahoo.com
http://www.ideeaeuropeana.ro

Go to Top