IMBUNATATIREA CONTINUA IN PRACTICA NURSINGULUI, PRIN CURSURI GRATUITE DE SPECIALIZARE PENTRU ASISTENTII MEDICALI

Acasa/arta / cultura / entertainment, COMUNICATE DE PRESA, sanatate/IMBUNATATIREA CONTINUA IN PRACTICA NURSINGULUI, PRIN CURSURI GRATUITE DE SPECIALIZARE PENTRU ASISTENTII MEDICALI

Scoala Postliceala Sanitara Fundeni anunta finalizarea cursurilor de Formator, de care au beneficiat gratuit, un numar de 28 de asistenti medicali. Actiunea face parte din proiectul „S.O.S. sectorul medical”, o initiativa destinata reducerii deficitului de personal din sectorul medico-sanitar, proiect cofinantat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Actiunea si-a propus sa sprijine procesul de Formare Profesionala Continua pentru asistentii medicali din spitalele partenere, care au contribuit in mod activ la formarea elevilor aflati in stagii de practica, asumandu-si rolul de tutori si indrumatori. Ca urmare a cursurilor, toti cei 28 de tutori au promovat examenul organizat in data de 13 iulie 2010, urmand ca in luna august sa li se elibereze, intr-un cadru festiv, certificatele de Formator.
„Este o initiativa necesara sa sprijinim specialiastii in domeniu in procesul de Formare Profesionala Continua, la randul lor acestia contribuind constant la indrumarea si formarea elevilor nostrii in stagiile de pregatire practica desfasurate in spitale.
Este de asemenea necesar sa intelegem ca pentru imbunatatirea continua a calitatii in practica nursingului, scoala de nursing si spitalele trebuie sa dezvolte o relatie de colaborare si inter-dependenta. Numai asa vom reusi, printr-un proces de lunga durata, sa reducem deficitul de personal medical din sistem. Tocmai de aceea, am decis sa oferim tutorilor posibilitatea de a participa gratuit la aceste cursuri.” Prof. Dr. Crin Marcean, Director Scoala Postliceala Sanitara „Fundeni”

Proiectul se desfasoara pe parcursul a trei ani, in perioada ianuarie 2010 – decembrie 2012, si pe langa alte activitati, isi propune sa continue cursurile de Formator pentru asistenti medicali din toata tara, prin intermediul a sapte scoli partenere, din toate zonele de dezvoltare ale tarii:
Vest: Scoala Postliceala Sanitara ARAD
Nord-Vest: Grupul Scolar Sanitar BAIA MARE
Centru: Colegiul de Stiinte „Grigore Antipa”, BRASOV
Nord-Est: Scoala Postliceala Sanitara „Grigore Ghica-Voda”, IASI
Sud: Grupul Scolar „Ion Cantacuzino”, PITESTI
Sud-Est: Grupul Scolar „George Emil Palade”, CONSTANTA
Sud-Vest: Grupul Scolar „Charles Laugier”, CRAIOVA

Pentru informatii suplimentare legate de proiect contactati Scoala Postliceala Sanitara „Fundeni”, Sos. Fundeni, nr. 254, sector 2, Bucuresti; Prof. Dr. Crin Marcean – Director; Razvan Daraban – Manager de Proiect; telefon: 021.240.51.35; fax: 021.240.51.35.
Pentru mai multe informatii despre programul de cofinantare din FSE prin POSDRU 2007 – 2013 accesati www.fseromania.ro.

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.

Andra Albota, asistent manager proiect
andra.albota@gmail.com

Go to Top