Impactul dispariției lui Chavez asupra pieței globale!

Acasa/business / banci / asigurari / finante, COMUNICATE DE PRESA, politica / partide politice/Impactul dispariției lui Chavez asupra pieței globale!

Pe scurt: Rezervele masive de țiței ale Venezuelei nu vor apărea brusc pe piața globală, iar impactul dipsariției lui Chavez asupra prețurilor va fi limitat.

Moartea președintelui Hugo Chavez anunțată ieri, după 14 ani de putere, a adus în discuție câteva întrebări legate de impactul asupra pieței globale, având în vedere rezervele enorme pe care le deține Venezuela. Haideți să ne uităm mai întâi la cifre. La sfârșitul anului 2011, Venezuela deținea 17,9% din rezervele globale de petrol, față de 16,1 procente Arabia Saudită și 11% Canada (sursa: BP). Cu toate acestea, producea numai 3,5% din totalul global al producției, față de 13,2% în Arabia Saudită.

  grafic Chavez asupra pieței globale

Sub conducerea lui Chavez, Venezuela a creat, vreme de un deceniu, un climat ostil pentru companiile străine din industria petrolului. Unele au fost chiar date afară din țară, lucru care a costat Venezuela o scădere a producției cu aproape un milion de barili pe zi, în tot acest timp. Compania de stat, PDVSA, a donat în mod constant veniturile guvernului pentru finanțarea unor programe, generând balanțe negative pe ultimii 5 ani, potrivit Reuters.

Rezultatul? Lipsa de investiții în exploatările ajunse deja la maturitate, ca să nu mai vorbim de cele neexplorate încă, de unde și scăderea producției.

targ online de nunti, botezuri si alte evenimente
NuntiBotezuriCumetrii.ro

Mai departe, o schimbare apropiată la nivelul întregii scene politice locale este puțin probabilă. Partidul Socialist Unit se pregătește de alegeri unde, se pare, va obține victoria, însă va trebui să facă anumiți pași pe drumul reformelor, odată influența și carisma lui Chavez dispărute. Însă și aceste reforme, pe lângă investițiile străine, nu se pot întâmpla peste noapte, poate nici în câțiva ani. Dar, odată produse, schimbările vor mai reduce îngrijorarea legată de dezechilibrul dintre cerere și producție pe piețele globale, în special în economiile emergente.

Despre Saxo Bank

 Saxo Bank este o bancă specializată în investiţii şi tranzacţionări online. Banca permite clienţilor să tranzacţioneze instrumente valutare (FX), CFD-uri, ETF-uri, acţiuni, contracte Futures, opţiuni şi alte instrumente derivate prin intermediul a trei platforme de tranzacţionare; platforma pe bază de browser SaxoWebTrader, platforma care poate fi descărcată SaxoTrader şi SaxoMobileTrader, o platformă pentru telefonul mobil. Platformele sunt disponibile în peste 20 de limbi, direct de la Saxo Bank sau prin intermediul unuia dintre clienţii instituţionali ai băncii. White label reprezintă pentru Saxo Bank o zonă de business importantă şi presupune personalizarea şi crearea de mărci pentru platformele de tranzacţionare  pentru alte instituţii financiare şi brokeri. Saxo Bank are peste 120 de clienţi white label şi deserveşte mii de clienţi retail în peste 160 de ţări. Saxo Asset Management a fost lansat în 2009 pentru a deservi segmentul investitorilor bogaţi şi, de atunci, şi-a triplat volumul bunurilor pe care le gestionează. Saxo Bank are sediul în Copenhaga şi birouri în Australia, Cehia, Franţa, Grecia, Italia, Japonia, Olanda, Singapore, Spania, Elveţia, Marea Britanie şi Emiratele Arabe Unite.

Nunta/Botez/Petrecere..? Hai la Targ!

Go to Top