Asociatia Padurea Copiilor reincepe programele de reimpaduriri corporate sub egida „O echipa cu radacini sanatoase”. Campania de plantari va dura pana la sfarsitul lunii noiembrie, zilele dedicate pentru voluntari corporate fiind 4 si 11 noiembrie 2018. Asociatia va desfasura lucrari pe intreg parcursul lunii noiembrie, folosind ajutoare din comunitate si utilaje mecanice.

Prin asocierea cu un program de mediu cu rezultate, vizibilitate si reputatie foarte bune, companiile care opteaza pentru un teambuilding ce implica reimpadurirea au numai de castigat!

Rezultatele Asociatiei Padurea Copiilor

Pana in prezent au fost infiintate 58 de hectare de padure. In 19 campanii de plantare, 390.000 de puieti au fost plantati cu ajutorul a 10.900 de voluntari si 2 utilaje de plantare prototip dezvoltate de INMA.

Din cele 58 de hectare administrate de Asociatia Padurea Copiilor 21 de hectare de padure au ajuns la stadiul de masiv, cu arbori de 7-8 metri inaltime, in comunele Dragos-Voda si Vilcelele, jud. Calarasi.

Schimbarile radicale ale vremii fac acum subiectul stirilor zilnice, la fel ca nivelul de poluare alarmant din orase. Companiile ce isi doresc sa se implice se pot alatura eforturilor ONG-urilor prin impaduriri. O padure nu e doar un loc de stat la umbra vara, ci o sursa de echilibru pentru clima, flora, fauna, sol si mai ales pentru comunitatile de oameni. Iar in sudul Romaniei, suprafata ocupata de paduri nu depaseste 5%, desi in zona de campie recomandarea stiintifica este de 20%. Aceasta lipsa se face simtita prin extremele din timpul verii, seceta si uscaciune, vantul puternic in calea caruia nu mai stau copaci si prin aerul greu din orase.

Ne propunem ca pana in 2030, Padurea Copiilor sa ajunga in peste 100 de comunitati din Regiunea Sud-Muntenia, 18% din total Regiune. Pentru noi, o padure este si o misiune. De 10 ani oferim suport pentru natura si oameni, de 10 ani impadurim si ajutam comunitatile sa infloreasca prin proiecte de inovare sociala. Pana acum am readus padurea pentru 6 comunitati si 26.500 de oameni ale Munteniei: Aricestii-Rahtivani, Cuza Voda, Dragos Voda, Valcelele, Poroschia si Draganesti Vlasca. Si nu ne oprim aici! Continuam cu impaduriri in judetul Ialomita la Barbulesti si Rosiori, dar si cu completarea padurilor demarate deja si ingrijirea lor pana ajung la stadiul de masiv. Insa, nimic din toate acestea nu ar fi posibile fara parteneri responsabili, pe termen lung, care sa ne sprijine eforturile.”, precizeaza Teodora Palarie, presedinta Asociatiei Padurea Copiilor.

Beneficii pentru partenerii Padurii Copiilor pe termen lung – companiile

Companiile pot redirectiona 20% din impozitul pe profit pentru padure, pentru o cauza cu rezultate vizibile. Bucata de padure finantata de companie ii poate purta numele. In lista de beneficii sunt incluse si compensarea emisiilor de carbon prin raportari de mediu, dar si asocierea cu un program de mediu cu reputatie si cu un istoric bogat. Vizibilitatea companiei ca partener pe mijloacele gestionate de Asociatie: website, facebook, comunicate de presa si deducerea impozitului pe profit prin sponsorizare.

Mai mult, companiile se pot alatura si misiunii educationale, implicand echipele de angajati in procesul de impadurire. Constientizarea efortului de a planta fiecare copac si apropierea de natura determina responsabilitatea si grija fata de natura, valori integrate in cultura organizationala a colaboratorilor asociatiei.

De asemenea, un astfel de teambuilding ofera ocazia angajatilor de a colabora in alt context decat cel profesional, de a se apropia, in timp ce fac miscare si petrec timp in aer liber, factori benefici pentru starea lor de bine. Mai mult, contactul direct cu proiectele pe care le sponsorizeaza compania si care reflecta valorile sale ii va face sa aprecieze mai mult mediul in care lucreaza pentru ca le consolideaza sentimentul de apartenenta la o comuniate.

Investitia companiei in plantari nu are ca urmare doar ingrijirea padurii timp de 6 ani si monitorizarea ei pana la 15 ani, ci si educarea satenilor si dezvoltarea comunitatilor sarace. Comunitatile vizate in toamna 2017 sunt doua comune din Ialomita.

Asociatia Padurea Copiilor invita mediul corporate sa se alature misiunii Padurea Copiilor si sa finanteze plantarea si ingrijirea unei bucati de padure, contribuind activ la sustenabilitate si crestere pe termen lung, atat a echipei proprii cat si a mediului sanatos de viata din Romania. Pentru detalii si inscrieri, puteti contacta Asociatia Padurea Copiilor direct pe site www.padureacopiilor.ro sau prin email la adresa comunicare@padureacopiilor.ro.

Asociatia a devenit entitate independenta in 2016 ca urmare a desprinderii diviziei de impaduriri si sport din cadrul ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila, unde a inceput in 2007 ca ”Adopta un copac”. Pana in prezent suprafata impadurita este de 58 de hectare. Fondurile au fost atrase sub umbrela ViitorPlus. Asociatia Padurea Copiilor le va ingriji si va inchide ciclurile de monitorizare ale acestor paduri folosindu-se de aceste fonduri.