In data de 31 martie 2011, Expo Media a organizat Credit & Collection and Fraud Conference and Expo 2011, un eveniment educativ de afaceri ce sprijina echilibrul financiar al comunitatii locale de business.

Inca din 2005, in plan international, una din doua companii era victima criminalitatii economice (PwC). Motivul? Lipsa unei politici coerente de prevenire a riscurilor financiare. In plan local, lucrurile stau si mai ingrijorator, intrucat in peste 50 la suta din companiile locale nu s-a implementat un proces oficial de Management al Riscului. Comportamentul top managementului se afla intr-o zona de compromis intre risc si rentabilizare (conform Aura Cadis – Managing Consultant, Horvth & Partners).

Expo Media sustine afacerile din Romania, venind in intampinarea nevoilor acestora cu solutii practice direct de la oamenii potriviti. Compania a organizat joi, 31 martie 2011, la J.W. Marriott, Bucuresti, cea de-a doua editie a Credit & Collection and Fraud Conference and Expo, eveniment de business ce a tratat in mod pragmatic cele mai importante subiecte ale momentului, privind frauda, creditul si colectarea de creante.

In 2009 cele mai predominante tripuri de frauda au fost deturnarea activelor (78%), frauda financiara (67%), coruptia si luarea de mita (44%). Frauda are la baza trei elemente: atitudinea (14%), oportunitatea (18%) si presiunea (68%) (conform Kemal zmen Director, PwC Romania).

Traim o perioada de trecere de la colectivismul etic (ce tie n