window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

În urma epuizării biletelor pentru concertul lui Răzvan Suma din data de 7 noiembrie, vor fi scoase la vânzare locuri suplimentare!

  • Razvan Suma

Razvan SumaBiletele pentru concertul din data de 7 noiembrie, ora 19.00, de la Sala Radio din capitală, eveniment prin care Răzvan Suma îşi încheie turneul său naţional Vă place BACH? s-au epuizat cu mai bine de zece zile înainte de momentul mult aşteptat de melomani. Din acest motiv, conducerea Orchestrelor şi Corurilor Radio va scoate la vânzare – începând din data de 1 noiembrie 2012 – un număr suplimentar de o sută de locuri  – chiar pe scena Sălii Radio – şi un număr de o sută de locuri în picioare. Biletele se pot achiziţiona la casa de bilete a Sălii Radio, din oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro  sau on-line pe www.bilete.ro.

În programul serii, iubitorii muzicii vor asculta Variaţiunile Goldberg, o partitură rar cântată în România, interpretată la trei instrumente cu coarde. Alături de Răzvan Suma şi violoncelul său, îi veţi aplauda şi pe alţi doi artişti de talie internaţională: violonista Corinne Chapelle care a studiat cu celebrul Yehudi Menuhin – discipolul lui George Enescu – şi Răzvan Popovici (violă), iniţiatorul şi directorul Festivalului SoNoRo.

Pentru detalii despre turneul naţional „Vă place BACH?” vă invităm să consultaţi site-ul www.razvansuma.com

RĂZVAN SUMA este unul dintre cei mai activi tineri muzicieni români, cu un repertoriu cuprinzător, realizat în numeroasele recitaluri şi concerte susţinute în întreaga lume. Pe lângă activitatea concertistică din România, interpretează frecvent împreună cu pianistul spaniol Josu Okinena, alături de care a concertat în săli ca “Auditorio Nacional de Madrid”, „Teatro Colon” din Buenos Aires sau „Kursall” din San Sebastian.

În anul 2000 a obţinut diploma de licenţă a Academiei de Muzică din Bucureşti la clasa maestrului Marin Cazacu, iar în 2002 a început programul de perfecţionare „Artist Diploma” la Longy School of Music – Cambridge – Statele Unite, la clasa profesorului Terry King.

Răzvan Suma a realizat din 2006 până în prezent şase turnee în formulă de Trio – „Romanian Piano Trio” sau „Trio Strad” – alături de Alexandru Tomescu, Horia Mihail, respectiv Toma Popovici. Alături de Marin Cazacu, Alexandra Guţu şi Octavian Lup, în componenţa cvartetului de violoncele „Cellissimo”, Răzvan Suma a fost prezent pe scene din  Italia, Portugalia, Macao sau Maroc. A colaborat cu nume importante ale muzicii clasice internaţionale, precum Maxim Vengerov, Cristian Badea, Cvartetul Borromeo, Cvartetul Voces, Silvia Marcovici sau Misha Katz.

Primul turneu solo susţinut de Răzvan Suma, Vă place BACH ?, ediţia I (1-21 martie 2012), a însemnat prima interpretare a unui artist român, într-un singur concert, a integralei suitelor pentru violoncel solo semnate de J.S. Bach.

În 2009, Răzvan Suma a devenit solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio, iar în calitate de profesor asociat la Universitatea de Muzică Bucureşti dezvoltă o intensă activitate pedagogică. Este invitat să predea la cursuri de măiestrie organizate în ţări ca Spania, Argentina, Coreea şi în România, în cadrul atelierelor organizate de Asociaţia SONORO.

Violonista americano-franceză Corinne Chapelle a început să cânte la vioară la vârsta de doi ani şi jumătate, iar la vârsta de zece ani a câştigat premiul întâi la Concursul Mozart din Statele Unite. A studiat cu Yehudi Menuhin – celebrul violonist şi dirijor, discipol al lui George Enescu – la şcoala acestuia de lângă Londra şi apoi şi-a definitivat studiile la Juilliard School of Music în New York. Ascultând-o pe Corinne Chapelle, Lordul Menuhin a caracterizat-o ca fiind “unul dintre cele mai promiţătoare talente ale generaţiei sale”.

Ca solistă a concertat în Europa, Asia şi America cu Orchestra Simfonica din Montreal, Orchestra Radio Poloneză, Filarmonica din Bucureşti, Orchestra de Cameră din Praga, Mozarteum Orchester Salzburg şi Filarmonicile din Shanghai şi Beijing. A cântat în săli prestigioase precum Théâtre des Champs-Elysées din Paris, Mozarteum din Salzburg, Filarmonica din Köln, Sala Haydn din Palatul Esterházy, Prinzregententheater din Munich şi Sala Tonhalle din Zürich.

Răzvan Popovici a cântat în majoritatea ţărilor europene, în săli renumite precum Filarmonica din Köln, Festspielhaus Baden-Baden, South Bank din Londra, YMCA din Ierusalim, Prinzregententheater din München şi Théâtre des Champs-Elysées din Paris. A colaborat cu artişti de valoare din întreaga lume şi este frecvent invitat la festivaluri ca Lucerne Festival (Elveţia), Wiener Festwochen (Austria), Oxford Chamber Music Festival (Marea Britanie), Ferrarra Musica (Italia) şi Kobe Music Festival (Japonia).

Răzvan Popovici a fost prim-violist invitat al Filarmonicii din Essen, al Gstaad Festival Orchestra şi al orchestrelor de cameră din München, Köln şi Kobe. În stagiunea 2009-2010 a debutat în Musashino Hall din Tokio, în Konzerthaus şi Musikverein din Viena şi în Carnegie Hall din New York. Artistul este iniţiatorul şi directorul Festivalului Chiemgauer Musikfrühling din Germania şi al Festivalului SoNoRo din Bucureşti.

Proiect cultural finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional

Eveniment organizat de Asociaţia culturală „Analia Selis”

Coproducător: Radio România Muzical

Partener media principal: Smile Media

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Actualităţi, România liberă, Academia Caţavencu, Casa mea, Şapte Seri, Accente, Cariere, PORT.ro, Ziare.com, Art Act Magazine, Bucharest Herald şi Feminis

Sponsorii turneului: BMW Group Romania şi Carol Parc Hotel

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top