window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Joi, 26 mai 2011, a avut loc lansarea Incubatorului de Afaceri Bacau. Incubatorul va gazdui, in cadrul unul ciclu de incubare de trei ani, 24 de IMM-uri aflate in primii ani de activitate. Acestea vor beneficia de birouri echipate si mobilate, sprijin financiar si servicii de consultanta. Dar inainte de toate, Incubatorul ofera un mediu prielnic dezvoltarii afacerilor, prin facilitarea activitatilor de networking, a transferului de know-how si prin acordarea de sprijin in dezvoltarea de parteneriate. Toate acestea au rolul de a sustine dezvoltarea firmelor, astfel incat acestea sa poata ajunge la un nivel de stabilitate si autonomie care sa le permita parasirea Incubatorului si functionarea pe cont propriu, cu sanse crescute de a face fata mediului concurential. Procesul de selectie a firmelor incubate este in derulare.

La evenimentul de inaugurare au participat Presedintele AIPPIMM, Dl. Secretar de Stat Cristian Haiduc, Reprezentantul Rezident al PNUD, Dna. Yesim Oruc, Primarul Municipiului Bacau, Dl. Romeo Stavarache gazda evenimentului, Presedintele Consiliului Judetean Bacau, Dl. Dragos Adrian Benea, Directorul General al CCI Bacau, Dl. Mihai Tulbure, precum si Dna Gabriela Macoveiu, Director la Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est. De asemenea, au fost prezenti deputati locali, reprezentanti ai institutiilor publice locale si regionale, ai mediului de afaceri si ai mediului universitar.

Incubatorul face parte din Programul National Multianual de Infiintare si Dezvoltare de Incubatoare Tehnologice si de Afaceri in Romania, Program coordonat de Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM) si implementat de Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), in colaborare cu Primaria Municipiului Bacau. Din acelasi Program fac parte si alte Incubatoare de Afaceri: Alba Iulia, Brasov, Mangalia, Sfantu Gheorghe, Targu Mures, precum si Incubatoarele care urmeaza sa fie lansate in urmatoarele luni la Timisoara, Satu Mare, Dorohoi, Campia Turzii.

Incubatorul de Afaceri Bacau este administrat de Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Zona Metropolitana Bacau si face parte din Centrul de Afaceri si Expozitii „Mircea Cancicov”, Bacau, proiect ce are ca scop dezvoltarea si dinamizarea mediului de afaceri bacauan si regional. Cladirea Incubatorului are o suprafata de 2.756 mp si cuprinde 24 de module pentru intreprinzatori, un centru de asistenta pentru intreprinzatori cu o zona de relatii cu publicul, camere de consiliere, camere de sedinte, centru documentar si secretariat.

Pentru mai multe detalii: www.incubAT.ro

Go to Top