Incarca un morman pe harta Let's Do It, Romania!“Let`s Do It, Romania!” dă startul cartării!

Ai găsit un morman de gunoi în natură? Încarca-l pe www.letsdoitromania.ro!

Anul acesta, cartarea devine şi mai simplă la “Let`s Do It, Romania!” Toţi cei care vor să contribuie la realizarea Hărţii Deşeurilor pot încărca mormane de gunoi identificate în afara oraşelor pe site-ul www.letsdoitromania.ro la secţiunea Incarca un morman nou, în orice moment.

Cartarea se realizează astfel: voluntarii merg pe teren si identifica mormanele de gunoaie din zonele alese, cu ajutorul GPS-ului. Pentru aceasta, ei vor completa o fisa de morman, cu detalii relevante pentru ziua de curatenie: ce tipuri de deseuri se afla in compozitia mormanului, in ce volum, daca exista elemente de dificultate in acces sau transportul deseurilor, precum si descrierea cat mai completa a punctelor de reper si a modului in care se face accesul. La final, voluntarii introduc datele pentru fiecare morman cartat pe harta online, furnizand toate detaliile din fisa de morman.

În afară de modalitatea clasică de cartare, voluntarii pot utiliza si aplicaţii pe mobil pentru a carta in timp real. În acest moment, este disponibilă aplicaţia gratuită pentru iOS (folosit pentru IPhone), urmând ca în curând să fie finalizată şi aplicaţia pentru siste