window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Incarca un morman pe harta Let’s Do It, Romania!

 Incarca un morman pe harta Let's Do It, Romania!“Let`s Do It, Romania!” dă startul cartării!

Ai găsit un morman de gunoi în natură? Încarca-l pe www.letsdoitromania.ro!

Anul acesta, cartarea devine şi mai simplă la “Let`s Do It, Romania!” Toţi cei care vor să contribuie la realizarea Hărţii Deşeurilor pot încărca mormane de gunoi identificate în afara oraşelor pe site-ul www.letsdoitromania.ro la secţiunea Incarca un morman nou, în orice moment.

Cartarea se realizează astfel: voluntarii merg pe teren si identifica mormanele de gunoaie din zonele alese, cu ajutorul GPS-ului. Pentru aceasta, ei vor completa o fisa de morman, cu detalii relevante pentru ziua de curatenie: ce tipuri de deseuri se afla in compozitia mormanului, in ce volum, daca exista elemente de dificultate in acces sau transportul deseurilor, precum si descrierea cat mai completa a punctelor de reper si a modului in care se face accesul. La final, voluntarii introduc datele pentru fiecare morman cartat pe harta online, furnizand toate detaliile din fisa de morman.

În afară de modalitatea clasică de cartare, voluntarii pot utiliza si aplicaţii pe mobil pentru a carta in timp real. În acest moment, este disponibilă aplicaţia gratuită pentru iOS (folosit pentru IPhone), urmând ca în curând să fie finalizată şi aplicaţia pentru sistemul Android.  Mormanele identificate vor fi curăţate de voluntari pe 12 mai, Ziua de Curăţenie Naţională în 2012.

Anul acesta, acțiunea de curățenie națională va îmbrăca o nouă formă: în fiecare județ vor fi alese zonele în care se va face curățenie, fiecare locuitor al țării având astfel posibilitatea de a vota zona pe care și-o dorește curată. Numărul de zone din fiecare județ va fi stabilit în funcție de zonele propuse, dar și de resursele locale.  Etapa de votare va începe pe 9 aprilie şi se va încheia pe 23 aprilie şi se va desfăşura pe site-ul www.letsdoitromania.ro

Let’s Do It, Romania!

###

„Let’s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială din România, care îşi propune curăţarea deşeurilor din arealele naturale într-o singură zi. În 2010 şi 2011, în cele 2 ediţii organizate până în prezent, peste 500 000 de voluntari au participat în Ziua de Curăţenie Naţională. In 2012, Ziua de Curăţenie Naţională este 12 mai, zi în care România va face curăţenie alături de Bulgaria, Republica Moldova şi Turcia, ca parte din iniţiativa globală Let`s Do It World! Peste 85 de țări din întreaga lume vor organiza o zi de curățenie generală, în perioada 24 martie-25 septembrie.

Pentru mai multe informații, persoanele de contact sunt:

Persoane de contact:
Anamaria Hâncu, anamaria.hancu@letsdoitrormania.ro, 0734 857 405
Anca Baniţă, anca.banita@letsdoitromania.ro, 0724 229 678
Site: http://www.letsdoitromania.ro
Blog http://www.blog.letsdoitromania.ro
Twitter: http://www.twitter.com/letsdoitro
Cauza de Facebook: http://apps.facebook.com/causes/causes/403155/
Pagina de Facebook: http://www.facebook.com/LetsDoItRO

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top