window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');
  • Advertising4U.ro-Stiri.de.Business

Bursa de Valori București (BVB) anunță că începând de luni, 2 martie 2015, este implementată și funcțională o modificare importantă în ceea ce privește decontarea tranzacțiilor. Modificarea constă în faptul că tranzacțiile sunt decontate în două cicluri nete de decontare, față de un ciclu, cum era anterior.

Această implementare, derulată de BVB și participanții la piață, face parte dintr-o serie de schimbări structurale și arhitecturale introduse în 2014 și 2015 pe piața de capital din România. Aceste schimbări au adus, printre altele, o actualizare a zonei de post-tranzacționare – prin implementarea decontării în T+2, separarea sistemului de tranzacționare de cel de post-tranzacționare și prin participarea activă a Depozitarului Central în proiectul european Target2 Securities.

Implementarea noului model de decontare:
– crește eficiența procesului de decontare,
– reduce riscurile aferente tranzacțiilor și,
– extinde posibilitatea executării tranzacțiilor intraday, inclusiv a celor decontate turnaround, pentru clienții finali care operează prin custozi.

Toate acestea reprezintă premisele pentru creșterea lichidității piețelor operate de BVB și îmbunătățirea “modus operadi” al sistemului de decontare.

“Participanții la piață și investitorii vor găsi la BVB condițiile cu care sunt obișnuiți să opereze pe majoritatea piețelor europene, inclusiv pe cele din regiunea Europei Centrale și de Est. Pentru BVB, ca provider de soluții software și al unei platforme de post-tranzacționare, este o ocazie să demonstreze încă o dată că principala cheie a succesului pieței este coeziunea între toate instituțiile interesate în dezvoltarea pieței. Evoluția spre modernitate și o mai bună competitivitate trebuie să se bazeze pe securitatea operațiunilor, rentabilitate, eliminarea măsurilor anti-dezvoltare și soluții, gândire inovatoare și o abordare constantă pro-client”, a declarat Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB.

______________________

Bursa de Valori București administrează piețe de acțiuni, obligațiuni și alte instrumente financiare, prin platforme reglementate sau sisteme alternative, și furnizează o gamă variată de servicii participanților la piețele financiare. Bursa de Valori București este o companie listată pe propria piață din 2010. Pentru informații suplimentare vizitați www.bvb.ro.

Go to Top