window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Incepe a 5-a Editie “5 Licee 5 Muzee”

 Incepe a 5-a Editie “5 Licee 5 Muzee”Joi, 23 februarie 2012, ora 12:00, in Sala de Festivitati a Colegiului National Sfantul Sava Bucuresti se va da startul celei de a 5-a Editii a Proiectului “5 Licee 5 Muzee”. Devenit deja traditie, proiectul a ajuns la editia aniversara cu numarul 5 care debuteaza in aceasta saptamana cu o conferinta de lansare ce ii va aduce impreuna pe toti participantii la aceasta etapa – initiatori, organizatori, elevi si profesori.

Proiectul „5Licee 5Muzee” este un program educational dedicat elevilor de liceu , prin care se doreste incurajarea participarii tinerilor la manifestari culturale. Fundatia ECDL ROMANIA alaturi de partenerii sai, Centrul de Informare ONU pentru Romania, Primaria Municipiului Bucuresti si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti va invita la evenimentul de deschidere a celei de a 5-a editii.

„5Licee 5Muzee” si-a propus declansarea unei „epidemii sociale” de vizitare a muzeelor in randul tinerilor.
Lansat in anul 2008, proiectul a avut un impact pozitiv atat in randul elevilor, dar si a profesorilor si astfel organizatorii impreuna cu muzeele implicate au fost incurajati sa continue programul. Elevii din 5 licee din Capitala vor beneficia de vizite gratuite la cateva muzee din Bucuresti, fiind provocati si la un concurs online de cultura generala.

Conferinta de lansare a celei de a 5-a editii a programului educational va avea loc joi, 23 februarie, incepand cu ora 12:00 in sala de festivitati a Colegiului National Sfantul Sava din Bucuresti. La eveniment vor fi prezenti reprezentanti ai organizatorilor (Centrul de Informare ONU pentru Romania, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Primaria Municipiului Bucuresti si Fundatia ECDL ROMANIA) alaturi de elevii si profesorii invitati sa ia parte la aceasta editie a proiectului precum si reprezentanti ai celor 5 muzee participante, care le vor prezenta elevilor ofertele lor de anul acesta.

La cea de a 5-a editie a proiectului vor fi implicati din nou 250 de elevi din 5 licee din Bucuresti:
Liceul Teoretic “Nichita Stanescu”, Liceul Teoretic “Benjamin Franklin”, Colegiul Economic “Virgil Madgearu”, Liceul Teoretic “George Calinescu” si Liceul Teoretic “C.A. Rosetti”.
Cele 5 muzee care au avut amabilitatea sa raspunda invitatiei de a participa la proiect sunt:
Muzeul de Arta veche Apuseana “ Ing. Dumitru Furnica – Minovici “, Muzeul de Istorie al Municipiului Bucuresti, Muzeul National de Istorie Naturala “Grigore Antipa”, Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” si Muzeul Militar National „Regele Ferdinand I” .

In cadrul conferintei se va lansa si un al doilea concurs pentru elevi cu tema „5 motive in 5 minute” prin care tinerii sunt incurajati sa realizeze un material video de prezentare pentru unul dintre muzeele implicate in program.

Pentru detalii suplimentare, va rugam contactati:
Elena Chiru, Manager de Proiect
Irinuca Vaduva, Marketing si Comunicare
Tel.: 0213169922
E-mail: elena.chiru@ecdl.org.ro
irinuca.vaduva@ecdl.org.ro

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top