window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Incepe a saptea editie a Congresului International pentru Studenti si Tineri Medici CONGRESSIS – ”Breaking Boundaries in Medicine” / Iasi / 29 aprilie – 2 mai 2010

Societatea Studentilor Medicinisti din Iasi (SSMI) organizeaza intre 29 aprilie si 2 mai 2010 a saptea editie a Congresului International pentru Studenti si Tineri Medici – CONGRESSIS, cu tema „Breaking Boundaries in Medicine”.

Evenimentul va fi gazduit de Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” din Iasi, iar ceremonia de deschidere va avea loc in sala Gaudeamus a Casei de Cultura a Studentilor, incepand cu ora 19:00. Aici se va desfasura conferinta sustinuta de Prof. Dr. Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania si rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” Iasi, pe tema responsabilitatii medicale si sociale in sistemul de sanatate din Romania . Tot in cadrul festivitatii de deschidere va avea loc si un recital cameral sustinut de cvartetul „Aertho”.

Pe langa sesiunile de prezentari orale si postere, in cadrul congresului vor avea loc workshopuri si conferinte sustinute in limba engleza de persoane de renume din Romania si strainatate. Editia de anul acesta pune accent pe probleme de actualitate si idei inovatoare din lumea medicala si dincolo de aceasta. Cateva din temele care vor fi dezbatute se refera la hipnoterapia tulburarilor depresiv anxioase, responsabilitatea medicala in sistemul sanitar romanesc, mituri despre diete si folosirea celulelor stem in terapie.

Invitatii speciali de anul acesta sunt Marc Schlesser, Director al Departamentului de Pneumologie din cadrul „Centre Hospitalier de Luxembourg” care va sustine conferinta cu tema „Actualitati in tratamentul Boala Pulmonara Obstructiva Cronica (BPOC)” si Prof. Dr. Roberto Biagini, chirurg in cadrul Institutului National Oncologic „Regina Elena” din Roma.
Congressis 2010 este locul de intalnire a peste 600 de participanti din Romania si strainatate care isi impartasesc opiniile si cunostintele in una din cele patru sectiuni – stiinte fundamentale, chirurgie, medicina interna si bioetica. Congresul este si o oportunitate de intarire a relatiilor intre participanti in cadrul intalnirilor informale si a petrecerilor tematice organizate la sfarsitul fiecarei dintre cele trei zile.

Editia 2010 are ca parteneri: Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” din Iasi, Petrocart, A&A Longavit, GSK, Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR), Casa de Cultura a Studentilor Iasi, Revista British Medical Journal Romania, Revista MedicalStudent.ro si Comunitatea Paginamedicala.ro.

Despre SSMI
Societatea Studentilor Medicinisti Iasi (SSMI) este una dintre cele mai vechi organizatii studentesti din tara cu peste 300 de membri activi implicati in numeroase proiecte legate de sanatate publica, medicina preventiva, bioetica, dar si drepturile omului si actiuni sociale. Misiunea SSMI este de a forma oameni responsabili cu impact pozitiv in societate, care sa promoveze prin ei insisi imbunatatirea calitatii vietii.
Mai multe informatii poti fi gasite pe site: www.ssmi.ro

Congresul International pentru Tineri Medici CONGRESSIS este o initiativa SSMI care a ajuns la a saptea editie, ca urmare a succesului din ultimii ani in care s-au inscris peste 600 de participanti pe an, editiile din ultimii ani fiind marcate de prezenta unor invitati de onoare din strainatate. Pentru mai multe detalii vizitati site-ul www.congressis.ro

Comitetul de organizatori CONGRESSIS
Contact: George Gradinariu, presedinte SSMI
Mobil: 0723 616 093
congressis@yahoo.com

2013-12-02T19:58:18+02:0028 aprilie 2010|Categories: COMUNICATE DE PRESA, sanatate|Tags: , , , , , |

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top