window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Incepe preselectia pentru Stufstock Newcomers 2011

Cei din urma vor fi cei dintai: Stufstock lanseaza si sustine si in 2011 muzica noua a artistilor aflati la inceput de drum, prin proiectul Newcomers. Productia si lansarea unui album, un turneu in tara si un kit pentru sala de repetitii sunt premiile pe care Stufstock le aduce trupelor noi din proiectul Newcomers anul acesta, alaturi de concerte pe scena principala si apoi in Bucuresti. Inscrierile pentru preselectie vor avea loc din 22 martie pana la 1 iunie.

Trupele care vor sa se inscrie pentru a canta pe scena Newcomers trebuie, inainte de toate, sa poata sustine un repertoriu propriu de minim 45 de minute. Ele vor trimite demo-urile la adresa: Capricorn & Capricorn Productions, str. Anastase Simu, nr. 6, scara B, etajul 1, apartament 17, sector 1, Bucuresti, pana la data de 1 iunie 2011. Demo-urile trebuie sa contina piese proprii, nu preluari. Nu pot intra in competitia de anul acesta cele 12 trupe finaliste in 2010.
Juriul se va intalni si va discuta pentru prima data la o saptamana dupa trimiterea materialelor, cand vor fi ascultate piesele trupelor inscrise in concurs. Pana la jumatatea lui iunie vor fi alese 24 de formatii care vor intra in semifinala si vor concerta in iulie intr-un club din Bucuresti, anuntat ulterior. In urma acestui concert, 12 trupe vor avea sansa sa se lanseze printr-un concert ce va avea loc pe scena Newcomers din Vama Veche. Numele finalistilor va fi anuntat la finalul lunii iulie, iar concertele din Vama vor avea loc in 24 si 25 august.

Cele mai bune trupe care vor canta pe scena Newcomers din Vama Veche vor fi premiate de Capricorn & Capricorn Productions, producatorii Stufstock 2011. Premiul intai consta in productia si lansarea unui album, cu tot ce presupune o realizare profesionista, de la inregistrare, pana la promovarea ulterioara. Premiul al doilea inseamna un turneu national in sase orase pentru trupa care il va castiga, iar premiul al treilea va aduce un kit muzical pentru sala de repetitii (o statie de chitara, o statie pentru bas, doua seturi de fete de toba, 10 seturi de bete si o pedala pentru toba mare). De asemenea, cele trei trupe castigatoare vor canta pe scena principala a Stufstock in ultima zi de festival, iar la toamna vor sustine concerte in cadrul retrospectivei Stufstock Reloaded 2011, in Bucuresti.

La fel ca anul trecut, organizatorii vor lua in considerare aceste formatii pentru deschiderea concertelor de la scena pricipala din 2012. Cele trei formatii care au fost pe primele trei locuri in 2010 White Walls (progressive metalcore), The dAdA (alternative pop-rock) si East Roots (reggae, ska, drumnbas) vor deschide, la vara, concertele care vor avea loc pe scena principala.

Stufstock 2011

Editia a noua a Stufstock Rockarte aduce din nou in Vama, vara aceasta, o saptamana de rock, film, teatru si fotografie, in perioada 21-29 august. Editia din 2011 o continua pe cea de anul trecut, care s-a bucurat de o atmosfera extraordinara in public, foarte participativ in relatia cu artisii, la concertele, workshopurile, proiectiile, piesele de teatru si vernisajele organizate, si cu entuziasm in backstage.

Concertele de la scena principala vor avea loc la finalul saptamanii de rockarte. Zona muzicala a Stufstock va aduce si anul acesta concursul Stufstock Newcomers si workshopul Rockschool. Trupele care au castigat primele trei locuri la concursul Stufstock Newcomers in 2010 au avut ocazia sa cante in deschiderea ultimei zile de rock pe scena principala si au primit ca premiu productia si lansarea urmatorului album (White Walls), realizarea unui videoclip, aflat acum in productie (The dAdA) si un kit muzical pentru sala de repetitii (East Roots). Pe de alta parte, prin workshopul de muzica Rockschool, cei care au vrut sa invete sa cante la chitara, bass si tobe au urmat cursurile acestui seminar, unde au asistat la lectii teoretice si demonstratii tehnice. In fiecare seara au avut loc concerte ale elevilor scolii Rockschool, urmate de jam-sessions sustinute de profesori si elevi.

Despre Stufstock

Aflat la a noua editie, Stufstock va avea loc vara aceasta intre 21-29 august, in Vama Veche. Anul trecut, organizatorii au adus trupe rock care deja au facut nopti albe cu mii de fani in Vama, de noua ani de cand festivalul exista, cat si muzica noua, pe care Stufstock o lanseaza si o sustine, ca in fiecare an. Zdob si Zdub, Urma, Byron, Trupa Veche, Nicu Alifantis & Zan, Trooper, E.M.I.L., Luna Amara, Omul cu sobolani, Kumm, ZOB, Altar, Implant pentru Refuz si Phenomenon au cantat pe scena Rock in 2010. Alaturi de concertele extraordinare cu care Stufstock-ul si-a obisnuit de opt ani publicul, vara trecuta evenimentul a inceput sa sustina si alte forme de exprimare artistica: filmul, teatrul si fotografia. Festivalul este produs de compania Capricorn & Capricorn Productions si organizat de Asociatia pentru Conservarea Ariilor Protejate Bio-Cultural.

Primul festival STUFSTOCK a strans pe plaja din Vama Veche, in anul 2003, peste 15.000 de vamaioti si, cu sprijinul mass media, a devenit unul dintre cele mai cunoscute festivaluri de muzica rock din sud-estul Europei. STUFSTOCK 2 a castigat amploare, astfel, la eveniment aveau sa participe 30 de artisti si formatii de muzica rock, 150 de muzicieni la 100.000 de wati de sunet si lumina. Un total de 18 ore de transmisie live si 20.000 de oameni prezenti.

STUFSTOCK 3 bate recordul realizat cu un an in urma, trei zile de concert live, 41 de trupe participante, sapte trupe internationale si 30.000 de oameni. La STUFSTOCK 4 au fost amenajate 3 scene, pe care au concertat peste 40 de trupe atat din Romania cat si din tarile vecine, eveniment la care au participat peste 10.000 de oameni. STUFSTOCK 5 Greenfest a adus in Vama Veche 50 de trupe in patru zile de festival, la care au participat 20.000 de oameni si 100 de voluntari. In 2008, la STUFSTOCK 6, au cantat 50 de trupe, pe doua scene, in fata a 8.000 de oameni. Printre trupele straine participante la ultimele editii se numara: Cradle of Filth, Toy Dolls, The Dandy Warhols, Defunkt, Kultur Shock, Air Traffic, Farfarello, dEUS, Apocalyptica. La editia din 2009 au fost peste 15.000 de oameni care au venit pentru rock-ul romanesc, reprezentat, printre altii, pe plaja din Vama, de Zdob si Zdub, Timpuri Noi, Celelalte Cuvinte, Baniciu & Kappl, Ovidiu Lipan Tandarica, E.M.I.L., Urma, Z.O.B., Luna Amara, Mike Godoroja & Blue Spirit, Trooper, Kumm, The Amsterdams.

anca romanescu | pr | 0751 224 222 | 0727 731 552 |
anca@stufstock.com
http://stufstock.com

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top