Incluziunea romilor si integrarea pe piata muncii – Invitatie de presa

Acasa/COMUNICATE DE PRESA, fundatii / asociatii / ONG-uri, social/Incluziunea romilor si integrarea pe piata muncii – Invitatie de presa

Advertising4U.ro-Comunicate-de-presa-Info-evenimente-Media-NEWS2 din 10 copii romi nu merg la scoala, iar 25% dintre adultii de peste 16 anideclara ca nu stiu sa scrie si sa citeasca. Mai mult, doar 35,5% dintre persoanele de etnie roma aveau un loc de munca in anul 2011.

Cu toate acestea, 76% dintre persoanele de etnie roma fara loc de munca si-au exprimat disponibilitatea de a incepe imediat sa lucreze daca li s-ar oferi un loc de munca.

Aflati mai multe despre situatia romilor, in cadrul seminarului „Incluziunea romilor si integrarea pe piata muncii” care va avea loc joi, 24 mai 2012, intre orele 09.00-16.00, la Hotelul Minerva, sala Himalaya (Strada Gheorghe Manu 2-4, Sector 1, Bucuresti).

In cadrul acestui eveniment vor fi prezentate concluziile a doua studii realizate de Fundatia Soros Romania care abordeaza din punct de vedere sociologic si al politicilor publice aspecte diverse privind incluziunea populatiei rome.

In cadrul acestei intalniri vom raspunde la intrebarile:

·      Care sunt tendintele si intentiile de migratie ale populatiei rome?

·      Cum se resimte fenomenul discriminarii in randul populatiei rome?

·      Care sunt domeniile de activitate si gradul de ocupare ale acestei minoritati?

·      Care este gradul de incluziune a romilor din Romania pe piata europeana a muncii?

Acest seminar este organizat in cadrul proiectului “EU Inclusive. Transfer de date si competente privind integrarea pe piata muncii a romilor intre Romania, Bulgaria, Italia si Spania”.

Obiectivul proiectului EU Inclusive este acela de a dezvolta practici de cooperare in domeniul incluziunii romilor, prin transferul transnational de date si experiente locale, pentru promovarea incluziunii acestui grup vulnerabil pepiata europeana a muncii si cresterea capacitatii organizatiilor care se ocupa de integrarea romilor din Romania, Spania, Italia si Bulgaria.

Va stam la dispozitie pentru informatii suplimentare si va multumim anticipat pentru confirmarea prezentei dumneavoastra la eveniment, prin e-mail la info@soros.ro sau telefonic la 021.212.11 01 (persoana de contact: Catalin Bercaru, expert comunicare).

Cu cele mai bune ganduri,

Catalin Bercaru

Expert Comunicare

Telefon: 021. 212. 11 01

E-mail: cbercaru@soros.ro

Go to Top