IndicatoridePerformanta.ro anunta lansarea raportului „Top 25 Indicatori de Performanta pentru HR in 2010”

Acasa/business / banci / asigurari / finante, COMUNICATE DE PRESA, resurse umane/IndicatoridePerformanta.ro anunta lansarea raportului „Top 25 Indicatori de Performanta pentru HR in 2010”

www.IndicatoridePerformanta.ro, cea mai mare comunitate de profesionisti din România specializata in masurarea si managementul performantei, in colaborare cu www.smartKPIs.com, cea mai documentata baza de date cu indicatori de performanta la nivel international, anunta  lansarea  raportului „Top 25 Indicatori de Performanta pentru HR in 2010”.  Raportul prezinta in detaliu Indicatori de Performanta (KPIs) precum: ” # Puterea brandului de angajator”, „# Raportul manageri la angajati”, sau „% Fluctuatia de personal”, alaturi de alte exemple populare in 2010. Utilizarea instrumentelor este esetiala pentru atingerea rezultatelor, iar Indicatorii Cheie de Performanta (KPIs) sunt astazi printre cele mai populare instrumente de management.

Un Indicator Cheie de Performanta (KPI – Key Performance Indicator) reprezinta o masura specifica a performantei unei organizatii intr-un anumit domeniu. Pentru a ilustra folosirea de KPIs in practica, smartKPIs.com a lansat in luna martie a anului 2011 prima editie a unei serii de rapoarte dedicate analizei celor mai populari KPIs la nivel de arii functionale si industrii. Rapoartele, folosite in mii de organizatii din peste 60 de tari sunt disponibile acum si in Limba Româna, in cadrul portalului IndicatoridePerformanta.ro.

Raportul Top 25 Indicatori de Performanta pentru HR in 2010 prezinta cei mai populari 25 de KPIs folositi in departamentul de HR conform smartKPIs.com. Metodologia utilizata in realizarea cercetarii a constat din ierarhizarea exemplelor de KPIs publicati in aria functionala HR, pe baza numarului de vizite primite in 2010. Sutele de mii de vizite pe smartKPIs.com si miile de KPIs vizitati, marcati si evaluati de membrii acestei comunitati online in 2010 au oferit un set bogat de date, care combinat cu o analiza a echipei editoriale, a pus bazele acestor rapoarte de cercetare. Din cei peste 350 de HR KPIs disponibili pe smartKPIs.com, au fost selectati si analizati in detaliu in acest raport 25, cei mai vizitati si mai populari in rândul membrilor comunitatii online.

De asemenea, raportul contine o descriere detaliata a fiecarui KPI listat in raport, asa cum este documentat in sectiunea de continut premium a smartKPIs.com si a IndicatoridePerformanta.ro, precum si perceptii cuprinzatoare asupra Indicatorilor Cheie de Performanta (KPIs) ca instrumente de masurare a performantei si un glosar explicând cei mai populari termeni care ii caracterizeaza. HR KPIs reflecta functiile departamentului de HR, fiind grupati in subcategorii, cum ar fi Recrutare, Forta de munca, Compensatii si beneficii, Dezvoltarea talentului, Retentie si Mediul de lucru. Deloc surprinzator, optimizarea structurii fortei de munca din cadrul organizatiilor si mentinerea unui nivel pozitiv al puterii brandului de angajator au reprezentat zone de interes majore pentru organizatii in anul 2010.

Unul din cele mai importante beneficii pe care le aduce acest raport este reprezentat de perspectiva internationala oferita asupra celor mai populari KPIs pentru HR. Succesul in aplicarea KPIs sta in selectarea numarului optim si in gradul lor de aliniere cu obiectivele organizationale. Exemplele de KPIs din aceste rapoarte ofera o privire de ansamblu a folosirii lor in practica, formând o baza de pornire in procesul de selectie a indicatorilor specifici fiecarei organizatii.

Raportul Top 25 Indicatori de Performanta pentru HR in 2010 este primul din seria de rapoarte Top  KPIs in 2010 lansate in Limba Romana. Rapoarte similare pentru 24 de departamente si industrii sunt acum disponibile in cadrul IndicatoridePerformanta.ro.

Despre Acumen Integrat

Acumen Integrat este o companie româneasca de cercetare si consultanta specializata in oferirea de solutii in managementul performantei la nivel strategic, operational si individual. Serviciile oferite cuprind implementarea de sisteme de management al performantei, audit de performanta, optimizarea folosirii indicatorilor de performanta si instruire profesionala in managementul si masurarea performantei. Compania opereaza http://www.indicatorideperformanta.ro, cea mai mare comunitate de profesionisti din România  specializata in managementul performantei.

Despre smartKPIs.com

www.smartKPIs.com este una din cele mai utilizate resurse de managementul performantei disponibile pe internet, sute de mii de vizualizari de pagini si zeci de mii de vizitatori din peste 190 de tari in fiecare luna.

Persoana de contact:

Gabriela Grosu

Coordonator Marketing si Comunicare

E-mail: gabriela.grosu@acumen.ro

Telefon: +40 264 414 360

Website: http://www.acumenintegrat.ro