Indotek Group, unul dintre cele mai importante grupuri de investiții axat pe imobiliare din Ungaria, a achiziționat clădirea de birouri „One Victoriei Center”, situată în cartierul central de afaceri din București.

 Prin achiziția clădirii de birouri, care are o suprafață brută închiriabilă de 12 mii de metri pătrați, Indotek Group își întărește prezența în regiune, ajungând să dețină trei active pe piața locală – două clădiri de birouri în București și un centru comercial în Târgu Mureș.

 One Victoriei Center este închiriat în prezent de 14 companii, printre care BRD Group și S&T. Clădirea are 3 etaje de parcare subterană și o suprafață brută închiriabilă de birouri de aproximativ opt sute de metri pătrați per etaj. Indotek Group va administra și va consolida în continuare clădirea de birouri în cadrul unui proces de rebranding, în urma căruia aceasta va fi denumită ‘Bucharest Business Center’.

Indotek Group a realizat achiziția datorită potențialului pe care zona în care este amplasată clădirea de birouri îl are de oferit. One Victoriei Center se află la intersecția străzilor Buzești și Polizu, la doar câteva minute de mers pe jos de Piața Victoriei, cartierul central de birouri din București.

Achiziția clădirii One Victoriei Center care, în urma procesului de rebranding, va deveni Bucharest Business Center, susține obiectivul strategic al companiei în ceea ce privește întărirea prezenței pe piața locală. Prin această tranzacție, investițiile imobiliare pe care le gestionăm în țară ajung deja la un total de 80.000 de metri pătrați și ne apropiem de pragul de 100.000.000 de euro în ceea ce privește volumul de investiții.”, Forin Tîrlă, Country Manager România și Bulgaria pentru Indotek Group.

De asemenea, achiziția susține strategia de dezvoltare a companiei, atât prin diversificarea activelor pe care le deține, cât și prin diversificarea prezenței internaționale. În prezent, IndoteK Group deține proprietăți comerciale și industriale, hoteluri și clădiri de birouri în treisprezece țări din Europa ( Ungaria, România, Italia, Bulgaria, Spania, Grecia, Serbia, Croația, Polonia, Slovacia, Portugalia, Slovenia și Cipru).

În cursul tranzacției, asistența juridică pentru One Victoriei Center a fost asigurată de firma de avocatură Stratulat Albescu, iar cea fiscală, financiară și structurală de Mazars, CBRE asigurând asistența comercială, iar Vitalis asistența tehnică.

Despre Indotek Group

 Indotek Group este unul dintre cele mai importante grupuri de gestionare a investițiilor imobiliare din Ungaria. Activitatea de bază a grupului constă în investirea activelor sale în principal în bunuri imobiliare și în creanțe corporative garantate cu bunuri imobiliare, iar portofoliul său îl face unul dintre cei mai importanți jucători din Ungaria. Activitățile grupului se bazează pe o asumare conștientă și o gestionare profesionistă a riscurilor și pe o gândire pe termen lung, care împreună îi permit să obțină randamente remarcabile.

Indotek Group este în prezent liderul pieței maghiare de imobile comerciale de clasă A, B și C, cu peste 460 de angajați și peste 300 de proprietăți în administrare. Suprafața totală construită și închiriabilă depășește 2,1 milioane de metri pătrați, împărțită de peste 4.000 de chiriași.

Portofoliul imobiliar al Indotek Group include, printre altele, 40 de clădiri de birouri și 40 de centre comerciale în capitală și în mediul rural.

În prezent, grupul este prezent în 12 țări din afara Ungariei. Indotek Group deține proprietăți comerciale, de retail, industriale și hoteliere în Italia, România, Bulgaria, Spania, Grecia, Serbia, Croația, Polonia, Slovacia, Portugalia, Slovenia și Cipru.