Faceți până la vârsta de 30 de ani o evaluare a potențialului fertil, vă sfătuiesc specialiștii în medicină reproductivă dacă vă doriți să deveniți părinți.
Infertilitatea este o situație fecventă în rândul cuplurilor care-și doresc copii și nu-i pot avea în mod natural. Mai mult, un studiu dedicat testării fertilității, a scos la iveală faptul că multe femei riscă să intre prematur la menopauză înainte de 30-35 de ani. Stresul, poluarea și amânarea maternității au dus la creșterea solicitărilor din centrele medicale din România care fac fertilizare in vitro.
“Vârsta medie la care începe tranziția către menopauză este de 37-38 de ani, moment în care fertilitatea scade dramatic. Cu cât ajutorul este cerut mai devreme, la o vârstă mai tânără, cu atât șansele de succes sunt mai mari și rezultatele se văd mai repede. Foarte multe paciente reușesc de la prima încercare însă, pentru persoane peste 35-38 de ani sau cu probleme mai severe, poate fi nevoie de 2-3 încercări sau chiar mai mult și, în consecință, costurile se pot ridica semnificativ” spune medicul Laura Dracea, coordonatorul Gynera, cea mai performantă clinică românească de medicină reproductivă.
La ora actuală, specialiștii români în medicină reproductivă din clinica Gynera aplică tuturor cuplurilor terapiile și metodele cele mai inovative și eficiente din lume. Dovadă și rata de succes a fertilizărilor in vitro din centru: 1 din 3 copii născuți în România prin FIV au venit pe lume datorită medicilor clinicii Gynera.
“La cea mai recentă monitorizare europeană, rata medie de succes a procedurii FIV era de 34 % sarcini pe o procedură de transfer de embrioni. Media clinicii noastre pe ultimii 10 ani a fost de 45,5%. Pentru pacientele sub 35 de ani, rata medie de succes europeană este cuprinsă între 33 și 50%, în funcție de țară, în condițiile în care la Gynera este de 53% pe totalul procedurilor din ultimii 10 ani. Diferențele sunt vizibile și edificatoare. În aceste condiții, pare complet deplasată ideea de a mai pleca în străinătate pentru tratamente de acest tip. Ceea ce reușim noi este maximul posibil cu tehnologia medicală actuală”
declară dr. Laura Dracea.
În cei 10 ani de funcționare a centrului, specialiștii clinicii au reușit să facă mii de oameni fericiți: peste 1000 de copii s-au născut datorită procedurilor de fertilizare in vitro, iar această performanță a fost celebrată de 1 iunie în cadrul unui amplu eveniment, la Palatul Ghica Tei dedicat minunilor din eprubetă.
Partenerii Babyparty1000 organizat de Gynera și Societatea Română pentru Fertilitate și Reproducere Asistată au fost WellKid, Noriel, Danonino, Bella Happy, Chicco, Helpnet și Vavian Pharma.
Dl.Prof.Dr.Florian Dorel Bodog, Ministrul Sănătății, a declarat: “Salutăm inițiativa SRFRA de a sărbători copiii concepuți cu ajutorul tehnologiei medicale și de a transmite un mesaj de încredere în performanța și realizările medicinei românești”.