window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Info – Day Romania – Elvetia Fondul Tematic Burse de Cercetare

Consiliul National al Cercetarii Stiintifice (CNCS) – Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) impreuna cu partenerul din Elvetia, Rectors’ Conference of the Swiss Universities (CRUS) organizeaza Info – Day Romania – Elvetia, pe data de 17 ianuarie 2012, in Aula Academiei de Studii Economice din Bucuresti, pentru prezentarea celei de-a doua competitii Burse de Cercetare RO-CH in cadrul Scientific Exchange Programme between Switzerland and the New member States of the European Union (Sciex-NMSch).

Programul se adreseaza doctoranzilor si postdoctoranzilor din Romania, care doresc sa dezvolte proiecte de cercetare, sub indrumarea mentorului din Romania si a unui mentor din Elvetia. Competitia este deschisa pentru toate domeniile de cercetare.

Sciex-NMSch reprezinta unul din instrumentele dezvoltate prin Acordul Cadru existent intre Guvernul Romaniei (prin Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului) si Consiliul Federal Elvetian (prin Swiss Agency for Development and Cooperartion – SDC), privind implementarea Programului de Cooperare Elvetiano-Roman pentru reducerea disparitatilor economice si sociale in cadrul Uniunii Europene extinse.

Pachetul de informatii asociat competitiei 2012, informatii utile aplicantilor din Romania, reguli de aplicare, procedura de evaluare, precum si o sesiune de discutii sunt principalele puncte din agenda evenimentului.

Evenimentul se bucura de prezenta Prof. Dr. Guido Vergauwen – President of the Sciex Steering Committee.

INFORMATII UTILE

Buget burse: 6.681.500 CHF

Durata program: 2011 – 2016

Calendar competitional: cu exceptia anului 2012, in care se lanseaza 2 competitii (01.01.2012 si 01.09.2012), pentru anul 2013, respectiv 2014, va exista cate o singura competitie pe an, cu lansare in luna septembrie.

Competitia lansata la 1 ianuarie 2012 este deschisa pentru toate domeniile de cercetare. Termenul limita pentru depunerea aplicatiilor este 1 aprilie 2012.

Link-uri utile:

www.swiss-contribution.ro

www.swiss-contribution.ch

http://www.crus.ch/

http://uefiscdi.gov.ro/Public/cat/691/Elvetia-Romania.html

http://www.cncs-uefiscdi.ro/

www.sciex.ch

www.sciex.ro

Pentru mai multe detalii contactaţi:

Adriana Rotar

Tel: 0731 23 23 25

Email: adriana.rotar@uefiscdi.ro

Birou Presa Proiecte Strategice

Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior si a Cercetarii, Dezvoltarii, Inovarii(UEFISCDI)

Email: presa.proiecte@uefiscdi.ro

Pentru mai multe detalii vizitati:

www.forhe.ro

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top