window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Informatizarea sistemul românesc de sănătate

Informatizarea sistemul românesc de sănătate - Agora GroupAgora Group a organizat vinerea trecută cea de-a treia ediţie a conferinței eHealth, un eveniment care şi-a propus să prezinte soluţii IT&C şi de finanţare concrete pentru domeniul sistemului de sănătate din România, să ducă la o mai bună conştientizare a problemelor şi posibilelor soluţii din sistem.

Pavel Kubu, Business Development Manager Healthcare CEE INTEL, a pus accentul pe Healthcare 2.0, un termen folosit din ce în ce mai des pentru a scoate în evidenţă importanţa inteligenţei colective. Astfel, cu cât mai multe persoane sunt implicate într-o reţea socială, cu atât se generează mai multă valoare şi se pot îmbunătăţi sistemele de comunicare. Aştepătările clienţilor se modifică, ei caută companii cu multă experienţă, dar pentru acesta ele au nevoie de un pachet de software şi hardware care să le ajute să livreze această experienţă.

Alexandru Negrea, Senior Sales Consultant, Oracle Romania, a vorbit despre soluţii IT pentru imagistica medicală: “Oracle facilitează implementarea unui nivel de interoperabilitate care să permită prezentarea datelor prin aplicaţii dezvoltate de la zero sau prin tehnologii de tip portal cum e Webcenter. Rezultatul este implementarea unui sistem care să permită accesarea datelor disparate în mod unic prin intermediul a multiple canale de acces ţinând cont de securitatea datelor”.

Cătălin Fota, Business Consultant Healthcare, Enterprise Services HP România, a subliniat importanţa managementului medicamentelor contrafăcute: ”Piaţa medicamentelor contrafacute  este estimata in 2012 la 75 miliarde USD. Tehnologiile curente anti-piraterie includ holograme, scanarea produselor, printarea securizată, folii cu nano materiale ce conţin coduri unice de identificare a produsului – taggants, serializarea produselor, autentificare prin sms. HP oferă un serviciu global de autentificare a produselor prin generarea unui cod unic securizat, a unui portal global de autentificarea a produselor şi infrastructura pentru identificare prin SMS, QR Barcode şi  o aplicaţie Smartphone prin interfaţă Web”.

Dan Donciulescu, Director adjunct departament e-Health, SIVECO România, a adus informaţii practice legate de sistemele informatice de sănătate din România. Utilizatorii principali ai sistemelor din platforma de sănătate sunt personalul din sistemul de asigurări de sănătate, furnizori de servicii medicale, medici prescriptori, furnizori de servicii farmaceutice, pacienţi, decidenti din sistemul de sănătate şi de asigurări. Aplicaţiile informatice presupun raportări obligatorii de servicii şi date medicale prin aplicaţiile gratuite oferite de CNAS şi aplicaţii ce susţin business-ul medical de cabinet oferite de către furnizorii IT de pe piaţa locală, dar şi de către CNAS. Obiectivul final este ca medicii să opereze o singură aplicaţie care să  centralizeze toate informaţiile necesare pentru tratarea pacienţilor.

Evenimentul a fost promovat cu ajutorul partenerilor media SfatulMedicului.ro, Romedic.ro, Ziare.com, HIT.ro, Business24.ro, MyJob.ro, PRWave, PRWave Directory, MediaLook, MediaIQ, AgoraTV, Agora News, IT Trends si Digital Trends. Alți parteneri: Indaco, ARIES, ANIS, BVMW, Byblos, iNES, DigiSign, SoftLine International, CIO Council.

Despre Conferintele de Tehnologie Agora

Conferintele de Tehnologie Agora prezinta solutii concrete pentru administratia publica centrala si/sau institutiile financiar-bancare, telecom, utilitati si marile companii. Conferintele de Tehnologie Agora sunt organizate in Bucuresti si se adreseaza factorilor de decizie si directorilor IT din marile corporatii.

Detalii la www.agora.ro/conferinte .

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top