Informatizarea sistemul românesc de sănătate - Agora GroupAgora Group a organizat vinerea trecută cea de-a treia ediţie a conferinței eHealth, un eveniment care şi-a propus să prezinte soluţii IT&C şi de finanţare concrete pentru domeniul sistemului de sănătate din România, să ducă la o mai bună conştientizare a problemelor şi posibilelor soluţii din sistem.

Pavel Kubu, Business Development Manager Healthcare CEE INTEL, a pus accentul pe Healthcare 2.0, un termen folosit din ce în ce mai des pentru a scoate în evidenţă importanţa inteligenţei colective. Astfel, cu cât mai multe persoane sunt implicate într-o reţea socială, cu atât se generează mai multă valoare şi se pot îmbunătăţi sistemele de comunicare. Aştepătările clienţilor se modifică, ei caută companii cu multă experienţă, dar pentru acesta ele au nevoie de un pachet de software şi hardware care să le ajute să livreze această experienţă.

Alexandru Negrea, Senior Sales Consultant, Oracle Romania, a vorbit despre soluţii IT pentru imagistica medicală: “Oracle facilitează implementarea unui nivel de interoperabilitate care să permită prezentarea datelor prin aplicaţii dezvoltate de la zero sau prin tehnologii de tip portal cum e Webcenter. Rezultatul este implementarea unui sistem care să permită accesarea datelor disparate î