window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Conferinta internationala eduVision 2020 desfasurata in 16 si 17 septembrie la Palatul Parlamentului, Bucuresti, lanseaza Initiativa eduVision 2020. Initiativa recunoaste, sustine si isi insuseste principiile si obiectivele stabilite in cadrul procesului multi-partenerial desfasurat in cadrul Summit-ului Mondial privind Societatea Informationala, precum si pe cele stabilite in cadrul Agendei Digitale 2020 a Uniunii Europene.

Initiativa eduVision 2020 sustine infiintarea unor Centre de excelenta in domeniul e-Learning, cu relevanta regionala, avand capacitatea si dispunand de mecanismele necesare pentru acumularea si diseminarea informatiilor, precum si intreprinderea actiunilor specifice programelor de eLearning majore. In cadrul Initiativei vor fi incurajate parteneriatele regionale, nationale si internationale pentru demararea unor proiecte concretedestinate cresterii performantelor educatiei prin valorificarea potentialului oferit de IT&C.Sunt invitati sa participe la Initiativa toti actorii publici, privati si neguvernamentali cu activitate relevanta in domeniul integrarii IT&C in educatia scolara”, spune Irina Socol, Presedinte & CEO SIVECO Romania.

In plan conceptual, Initiativa eduVision 2020 ofera un cadru favorabil pentru mai buna cunoastere si diseminare a strategiilor aplicate cu succes in procesul de crestere a eficientei actului educational prin intermediul IT&C, precum si evidentierea obstacolelor intampinate si a modalitatilor de depasire a acestora. La nivel operational, Initiativa sustine pilotarea practica si extinderea pe scara larga a acelor concepte a caror implementare a condus la rezultate notabil pozitive si masurabile, in ce priveste cresterea performantelor educatiei scolare prin utilizarea permanenta la scara larga a tehnologiilor informatice inovative.

Daniel Funeriu, Ministrul Educației, Cercetarii, Sportului si Tineretului, a declarat: “Cresterea gradului de alfabetizare este imperativa. Școala trebuie sa vina cu cu repere, inclusiv in ceea ce priveste IT&C, repere care sa ajute elevii sa distinga informația utila de zgomotele de fond. Ceea ce ar putea schimba fața intregului curriculum si a intregului invațamant sunt platforma de eLearning si biblioteca digitala  scolara”.

Sunt convins ca educația viitorului va fi o buna baza de pornire care sa ne permita iesirea mentala din ispita izolarii. Nu putem structura internetul, dar putem structura invațamantul, astfel incat sa reducem analfabetismul digital. Trebuie sa vedem in strategia guvernamentala legata de eLearning o oportunitate pentru toate varstele si toate categoriile sociale”, a declarat Teodor Baconschi, Ministrul Afacerilor Externe.

Valerian Vreme, Ministrul Comunicațiilor si Societații Informaționale, a subliniat influența internetului asupra procesului de invațare: “Internetul a modificat regulile jocului la nivel economic si social iar noi trebuie sa ne conectam la aceste reguli. Cred ca despre asta este vorba cand ne referim la un instrument util de invațare pe tot parcusul vieții. In condițiile in care tehnologia se schimba la un interval de 12 luni, invațarea pe tot parcursul vieții este esențiala. Avem tineri sclipitori in IT care gandesc fara granițe, care implementeaza soluții educaționale in lume”. Ministrul a salutat reprezentanții delegațiilor straine prezente la eveniment, precizand ca acestea se afla in capitala sud-europeana a IT-ului: “Profitați de frumusețea locala si de puterea comunicațiilor!

Conferința eduVision 2020, cel mai important eveniment pentru eLearning si dezvoltarea invatamantului din Europa de Est, este organizat de catre Agora Group si SIVECO Romania, sub patronajul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului,  Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale si al Ministerului Afacerilor Externe, cu scopul de a prezenta cele mai noi tendinte din domeniul educatiei si eLearning, pentru a defini cele mai bune practici cu privire la utilizarea TIC pentru educatie si pentru a crea o viziune comuna asupra viitorul educației la nivel mondial.

Partenerii care sustin prima editie a conferintei eduVision 2020 sunt Microsoft, Intel, IBM, Oracle, SANAKO, Lenovo, Trend Import Export, Maguay, Samsung, Brief Systems, Litera Digital, Elefant.ro, Byblos, Radio Romania Actualitați, Radio Romania Bucuresti, Wall-street.ro, The Money Channel, TVR International, Ziare.com, Hit.ro, Business24 ro, Indaco Systems, AgoraNews, IT Trends, Digital Trends, PR Wave, PR Wave Directory si Medialook.

Pentru mai multe informatii despre conferința eduVision 2020 va rugam sa accesați www.eduvision.ro.

Despre Agora Group

Agora Group este un trust de presa specializat in tehnologia informatiei, comunicatii, afaceri si distributie de carte straina. Agora Group a fost infiintata in anul 1992 si de-a lungul timpului a editat reviste cum ar fi PC Report, Open – Information Technology, BYTE Romania, NET Report, Gazeta de Informatica, PC Magazine Romania, eWeek Romania, Channel Partner Romania, brosura Zoom IT & C, anuarul SInteTIC, IT Trends si Digital Trends.

In prezent, portofoliul Agora Group include revista tiparita IT Trends, revista online Digital Trends (ambele lansate in 2009), evenimentele: Conferintele Regionale Agora, Conferințele de Tehnologie Agora, Conferințele de Soluții Agora, mesele rotunde IT Trends, eLiberatica – the Open Source Free Software Conference, eHealth – soluții pentru industria de sanatate, Programatica – conferința dezvoltarorilor romani, serviciul de distribuție de carte internaționala Byblos, portalul www.agora.ro si newsletter-ul zilnic AgoraNews .

Mai multe detalii: www.agora.ro .

Despre SIVECO Romania

Infiintata in 1992, SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din integratorii software de succes din Europa Centrala si de Est. Compania asigura dezvoltarea si exportul de solutii IT si de proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente. SIVECO Romania ofera, la nivel national si international, marilor companii si institutiilor publice, solutii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Intelligence, eHealth, eAgriculture, eCustoms si eBusiness. Compania este specializata in dezvoltarea proiectelor IT mari si complexe.

Expertiza SIVECO Romania este confirmata de proiecte mari, complexe, cum ar fi cele dezvoltate in Romania pentru Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, Ministerul Educatiei (Sistemul Educational Informatizat), Casa Naționala de Asigurari de Sanatate (Sistemul Informatic Integrat de Sanatate), Administratia Vamala, Biroul de Credit, Ministerul Muncii, Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Ministerul Finantelor si sute de organizatii private avand o cifra de afaceri cumulata in valoare de miliarde de euro. Acum, aceste proiecte sunt replicate cu succes pe trei continente, in tari ca Bulgaria, Moldova, Macedonia, Cipru, Belarus, Azerbaidjan, Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Turcia, Maroc, Tunisia.

Mai multe detalii: www.siveco.ro .


Despre Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului

Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, prin consultare cu alte ministere si institutii implicate, concepe si aplica strategia globala a invatamantului, stabileste obiectivele sistemului de invatamant in intregime si obiectivele nivelurilor de invatamant si profilurilor de invatare. Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului este organizat si functioneaza in conformitate cu legislatia Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, ca organ de specialitate, avand responsabilitatea de a dezvolta si implementa politici educationale. Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului are dreptul de initiativa si executie in politica financiara si a resurselor umane in domeniul educatiei si colaboreaza cu alte ministere implicate in dezvoltarea educatiei.

Mai multe detalii: www.edu.ro .

Despre Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale

Misiunea Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) este crearea premiselor durabile trecerii la Societatea Informationala in Romania.  In acest sens, se are in vedere o viziune unitara pentru dezvoltarea unui sistem national coerent si integrat pentru serviciile publice online dedicate cetatenilor si mediului de afaceri. Prin transformarea modului de organizare si abordare a Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale, Executivul ii confera acestuia un rol decisiv in orientarea Romaniei spre Societatea bazata pe Cunoastere, in consolidarea Societatii Informationale, obiectivul principal fiind realizarea serviciului eRomania, cu componenta sa strategica de eGuvernare. Realizarea acestui obiectiv repozitioneaza Romania si ii confera un avantaj pentru crestere economica durabila, imagine internationala pozitiva, convergenta rapida in spatiul european, incluziune, consolidarea unor domenii de inalta competenta.

Societatea Informationala presupune schimbari in toate domeniile: in adminstratie (e-government), in afaceri (comertul electronic), in educatie (educatie la distanta), in cultura (centre multimedia si biblioteci virtuale) si in maniera de a lucra (lucrul la distanta). La baza acestor transformari se afla utilizarea Internet-ului. Internet-ul influenteaza modul in care traim, modul in care se fac afacerile, maniera in care se lucreaza, metodele de studiu, comunicarea intre oameni si chiar maniera de petrecere a timpului liber. Mai multe detalii: www.mcsi.ro .

Despre Ministerul Afacerilor Externe

Mandatul Ministerului Afacerilor Externe este de a asigura realizarea politicii externe a statului roman in concordanta cu interesele nationale si cu statutul Romaniei de membru in structurile europene si euroatlantice.

Conform actelor normative in vigoare, Ministerul Afacerilor Externe, denumit in continuare MAE, asigura realizarea politicii externe a statului roman, inclusiv participarea la procesul de integrare europeana si euroatlantica a Romaniei, si colaboreaza la elaborarea, fundamentarea si realizarea politicii economice a Romaniei, in conformitate cu reglementarile legale in vigoare si cu Programul de guvernare.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) este organizat si functioneaza in conformitate cu Hotararea Guvernului nr. 100/2004 privind organizarea si functionarea Ministerului Afacerilor Externe, cu modificarile si completarile ulterioare.

Intreaga activitate a ministerului este condusa de ministrul Afacerilor Externe, care totodata il reprezinta in raporturile cu celelalte autoritati publice, cu persoanele juridice si fizice din tara si din strainatate, precum si in justitie. De asemenea, ministrul Afacerilor Externe raspunde de intreaga activitate a ministerului in fata Guvernului, precum si, in calitate de membru al Guvernului, in fata Parlamentului. Activitatea specifica a ministerului este desfasurata de personalul diplomatic si consular, ale carui statut, drepturi si obligatii sunt stabilite de Legea nr. 269/2003 privind Statutul corpului diplomatic si consular al Romaniei. Personalul diplomatic si consular activeaza in administratia centrala sau in serviciul exterior.

Mai multe detalii: www.mae.ro .

Go to Top