Recesiunea economica a schimbat la 180 vectorul unor piete in acensiune. Previziuni pesimiste in urma cu 2-3 ani devin acum tinte aproape irealizabile. Clientii indelung curtati ai bancilor se transforma in debitori, in momentul in care platile si incasarile nu mai intra in balanta.

Cum pot prelungi termenele scadente ale platilor pe care le am de facut? Cum pot recupera datorii pentru a efactua alte plati? Cum pot evita executarile silite? Ce pot face pentru a-mi creste sansele de redresare? Cum pot evita falimentul? Care sunt parghiile juridice care ma pot proteja in fata creditorilor mei? Ma mai pot proteja resursele de care dispun in fata creditorilor? Este mai bine sa recurg la mediere, arbitraj sau e bine sa incep procedurile de insolventa? Cum imi poate afecta cifra de afaceri sau cota actiunilor pe bursa anuntul privind declansarea procedurilor de insolventa? Imi ofera concordatul preventiv protectie in fata creditorilor?

Toate acestea sunt intrebari pe care nu si le punea nimeni cu ceva timp in urma. Un studiu Coface releva faptul ca, in primul trimestru al acestui an, numarul firmelor intrate in insolventa a crescut cu 89% fata de perioada similara din 2009, urmand sa depaseasca cel mai probabil 30.000 pana la sfarsitul anului. Deocamdata, insa, peste 20.000 de dosare de insolventa se afla pe rol, in timp ce compan