Interioarele anului și arhitecți premiați la GIS 2014

Londra, Barcelona, Viena, Rotterdam, Kazan sunt câteva dintre orașele care se mândresc cu arhitecți de excepție și cu clădiri care aduc omagii orașelor unde au fost construite. Anul acesta, în aprilie, la București, în cadrul Expoconferinței de Arhitectură de Interior, Design, Mobilier și Iluminat GIS vor fi prezentate cinci interioare finaliste ale anului 2013.

Apartamentul de pe Carrer Avinyó în Cartierul Gotic din Barcelona, Spania. Proiectul a fost realizat de biroul de arhitectură David Kohn Architects și a câștigat “World Interior of the Year”, la Inside Festival din Singapore. Punctul de atracție al locuinței este o pardoseală mozaicată realizată din placi triunghiulare de gresie, care își schimbă treptat culoarea, de la verde la roșu, dintr-un capăt în celălalt al apartamentului.

Rolling Stones, din Viena, Austria. Proiectul este conceput de biroul de arhitectură INNOCAD și a câştigat marele premiu „LEAF Interior Design Awards 2013”, la categoriile Public Building of the Year şi Overall Winner. Proiectul reprezintă un nou centru de informare pentru Graz Tourismus, Austria. Arhitecții au apelat pentru reamenajarea clădirii la un design remarcabil prin utilizarea pietrelor „Murnockerl”. Pietrele sunt deosebite, deoarece sunt aduse de râu și rotunjite de puterea apei.

Palace of Water Sports din Kazan, Rusia. Un proiect realizat de biroul de arhitectură Nps Tchoban Voss și finalist în cadrul „Interior Design Best of Year 2013” la categoria Beauty / Spa / Fitness. Palatul de sporturi de apă este proiectat pe teritoriul Universiada Park şi a fost inclus în complexul de sporturi construit în oraşul Kazan, în contextul pregătirii pentru desfăşurarea Universiadei de Vară din 2013. Complexul are, de asemenea, o valoare socială. După încheierea Universiadei, studenţii Tatar Stat Academy de Educaţie Fizică, Sport şi Turism, precum şi alţi locuitori ai oraşului au avut acces liber în clădire, pentru a practica sporturi de apă şi înot de agrement.

Office IMd Rotterdam, Rotterdam Olanda.  Proiectul a fost finalist pe lista premiilor de „design interior LEAF 2013”, la categoria Refurbishment of the Year. Este realizat de arhitectul olandez Joost Ector și echipa sa. Biroul, conceput ca sediu pentru compania de inginerie IMd este o fostă fabrică de oțel de 2014 mp, din Rotterdam.

The Plum & Spilt Milk Restaurant din cadrul Great Northern Hotel, din Londra, Anglia. Proiectul este câștigătorul „European Hotel Design Awards 2013”, la categoria Interior Design of the Year – Restaurant. A fost realizat de biroul de arhitectură Archer Humphryes Architects și este descris ca fiind un restaurant superb, de un clasicism modern, rafinat, cu mobilier Boffi lucrat manual și 120 de corpuri de iluminat realizate manual.

Expoconferința de Arhitectură de Interior, Design, Mobilier și Iluminat GIS face parte din seria expoconferințelor internaționale de arhitectură organizate de ABplus Events în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România, alături de INGLASS, LAUD și RIFF.

Data, locația: 7-8 aprilie 2014, Bucuresti

Structura evenimentului: expoconferință – sesiuni plenare, workshop-uri specializate, expoziție tematică

Organizatori: ABplus Events, Ordinul Arhitecților din România

Sponsori: ABB, BASF, SKYLUX, VELUX

Website: www.iegis.ro

 

Go to Top