window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Internetul, o alternativa la indemana, dar nesigura pentru copii, pe timpul verii

Bucuresti (Romania), 12 iulie 2010 Monitorizarea surfingului web este cheia pentru siguranta lor. A trecut numai putin timp de cand scoala s-a inchis pe perioada verii. Pe masura ce copiii devin din ce in ce mai priceputi in manuirea computerelor, cea mai mare parte a vacantelor lor de vara este petrecuta online. Dar sa fii mai experimentat nu inseamna ca esti un utilizator mai responsabil. Internetul nu este chiar cel mai sigut loc de joaca, iar supravegherea surfingului pe Internet este esentiala pentru a ne asigura de protectia lor si a computerului nostru.

Se intampla astfel ca, atunci cand vine vorba de Intrenet adesea copiii sa fie cu mult inaintea parintilor… oricum, acest lucru nu inseamna ca ei pot sa recunoasca inselaciunea si tind sa creada in ceea ce li se spune sau li se promite online. Ei folosesc chat-ul online, au profile pe retele sociale si acces la tot felul de continuturi, fara sa stie cu adevarat ce fel de Internet folosesc, spune Eddy Willems, Security Evangelist al Laboratoarelor de Securitate G Data. Retelele sociale si jocurile online doua hobby-uri care acopera o mare parte din activitatea online a adolescentilor in zilele noastre sunt in mod constant tinta infractorilor cibernetici care, foarte des, castiga colaborarea tinerilor utilizatori, care, in mod evident, isi ofera datele personale, avertizeaza Eddy.
Cel mai facil mod de a verifica modul in care copiii utilizeaza Internetul este cu ajutorul controlului parental. Functia control parental oferita de diferite branduri de producatori de antivirus, difera. Modulul de control parental al solutiilor de securitate G Data are urmatoarele caracteristici:
1.Controleaza perioada petrecuta de copii pe Internet.
2.Stabileste ferestre de timp pentru acces la Internet in functie de dorintele parintilor.
3.Supervizeaza timpul de folosire a PC-ului, indiferent daca acesta este sau nu conectat la Internet.
4.Blocheaza website-uri cu continut violent, obscen, legat de droguri sau jocuri de noroc, etc. si alte tipuri de site-uri pe care nu doriti sa le viziteze copiii vostri.
5.Stabileste liste de continut permis si sigur (whitelisting).
6.Inregistreaza infractiuni si incercari de utilizare nepermise de controlul parental.
Sfaturi de la G Data despre navigarea sigura pe Internet pentru copii:
1.Foloseste controlul parental. Este o modalitate eficace de monitorizare a utilizarii Internetului de catre copii. Este inclus in majoritatea pachetelor de securitate antivirus de pe piata, care sunt disponibile la preturi mai mici de 150 ron.
2.Fixeaza si limiteaza niste ore rezonabile pentru utilizarea Internetului de catre copiii tai.
3.Invata-ti copiii sa nu confunde Internetul cu interactiunea fata in fata. Nicio informatie, niciun detaliu personal, etc. nu trebuie sa fie considerate adevarate numai pentru ca apar pe ecranul computerului.
4.Invata-ti copiii cum sa identifice e-mail-urile cu continut spam (reclame si mesaje nesolicitate), phishing (escrocherii bancare) si continut suspect (premii tentante, apeluri exagerate pentru ajutor, daruri de la straini…) si, ca si in lumea reala, sa nu aiba incredere in acei prieteni digitali pe care nu-i cunosc si in afara Internetului.
5.Invata-ti copiii despre cat de important este sa nu oferi date personale unor terte parti si incurajaza-i sa se gandeasca de doua ori inainte de a oferi poze pe Internet.
6.Ajuta-ti copiii sa utilizeze parole sigure (adica, unele alfanumerice). Este important sa nu utilizeze informatii personale (zile de nastere, nume propriu-zise, ID-uri, numere de telefon…). Deasemenea, este foarte bine sa se evite folosirea aplicatiilor care cer parole atunci cand folosesti computere publice (Internet Cafe sau biblioteci, spre exemplu).
7.Luati toate aceste precautii si supravegheati surfingul pe Internet al copiilor, dar fiti atenti si incercati sa evitati sa deveniti spionul propriilor vostri copii!
-###-

Contact pentru presa: Costin Pecingina Public Relations Manager
Tel.: 021.211.20.94 / 0371.168.090 / 0725.225.615 / 0752.028.799
E-mail: costin@itsistem.ro
office@itsistem.ro
http://www.itsistem.ro

2014-02-11T18:24:12+02:0013 iulie 2010|Categories: COMUNICATE DE PRESA, IT / comunicatii|Tags: , , , , |

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top