window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Învață, distrează-te și experimentează la Noaptea Cercetatorilor Europeni 2022!

30 Septembrieo zi potrivită pentru știință! Dacă ai o minte curioasă și DE CE este întrebarea ta preferată, atunci nu trebuie să ratezi Noaptea Cercetătorilor Europeni! Anul acesta, 26 orașe din România vor fi gazda celui mai captivant eveniment despre știință și cercetare, aducând mai aproape de publicul larg cei mai prietenoși cercetători, alături de care vizitatorii vor învăța cât de interesantă poate fi munca de cercetare, dar și cât de utilă este aceasta pentru viața de zi cu zi.

 În București, cel mai mare laborator în aer liber își așteaptă vizitatorii la Casa Oamenilor de Știință (Piața Alexandru Lahovari, nr. 9), între orele 16:00 și 21:00. Pe scena evenimentului, 4 momente inedite vor stârni curiozitatea publicului de a afla mai multe despre importanța somnului, tehnicile de prim ajutor, magia chimiei și lumea neștiută a liliecilor. Pasionații de știință vor fi uluiți de experimentele de fizică și chimie efectuate chiar de ei, vor participa la ateliere interactive de mecatronică, robotică, control al mișcării, educație financiară și ecologică, iar jocurile și concursurile pe diverse teme științifice vor face experiența participării una de neuitat.

Știința și cercetarea își dau întâlnire cu publicul larg și la Alba Iulia, Arad, Bacău, Bârlad, Bumbești-Jiu, Buzău, Călărași, Câmpia Turzii, Constanța, Deva, Galați, Hunedoara, Negrești-Oaș, Oradea, Petroșani, Piatra Neamț, Ploiești, Suceava, Sulina, Târgu Jiu, Târgu Neamț, Timișoara, Titu, Tulcea și Zalău. Publicul curios și dornic de cunoaștere este invitat să exploreze lumea științei împreună cu cercetătorii. Experimentele inedite îi vor ajuta pe participanți să-și însușească cunoștințe de bază despre lumea înconjurătoare. Astronomia își va dezvălui toate secretele, prin intermediul telescoapelor ce vor cerceta cerul plin de mistere, iar noile tehnologii îi vor ului pe vizitatori prin beneficiile pe care le aduc vieții cotidiene.

O varietate de workshop-uri de programare și utilizare a sistemelor de inteligență artificială vor fi prezente la evenimentele din întreaga țară. Pasionații de robotică vor putea explora mai bine acest domeniu, interacționând cu echipe de elevi ce au participat la competiții naționale și internaționale. Descoperirile arheologice recente vor fi bine puse în valoare, prin prezentări interactive ale cercetătorilor în acest domeniu, iar reconstituirile istorice vor transpune vizitatorii în epoci de poveste, oferindu-le o experiență unică. Mai mult, publicul va putea realiza adevărate călătorii în diverse epoci istorice, prin intermediul tehnologiilor de realitate virtuală.

Educația pe teme ecologice nu va lipsi nici ea de la eveniment, publicul având ocazia să conștientizeze mai bine problemele de mediu cu care se confruntă societatea actuală și să afle cum se pot implementa soluții utile. Cele mai premiate invenții ale cercetătorilor români vor fi la îndemâna vizitatorilor, publicul având ocazia să afle rezultatele muncii de cercetare desfășurată în diverse muzee, universități și institute din România. Toate detaliile privind locațiile și programul de desfășurare, precum și agenda activităților din fiecare oraș se găsesc pe www.noapteacercetatorilor.eu.

Noaptea Cercetătorilor Europeni se înscrie în seria Acțiunilor Marie Skłodowska-Curie, fiind un eveniment ce atrage anual peste 1.5 milioane de vizitatori, reușind să inspire următoarele generații de cercetători. Evenimentul oferă oamenilor de știință șansa de a intra în directă legătură cu publicul, iar vizitatorilor ocazia de a descoperi universul științei și oamenii din spatele experimentelor.

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top