Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) impreuna cu Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica (ANCS) organizeaza in perioada 05 – 08 octombrie 2011, la Romexpo, cea de-a doua editie a evenimentului INVENTIKa pentru tineri.

INVENTIKa isi propune sa ofere cadrul necesar pentru afirmarea si promovarea tinerilor cercetatori si a inventiilor acestora in cadrul unui eveniment ce se va bucura de atentia mass-media, a publicului larg si in special a cercetatorilor si oamenilor de afaceri din domeniu.

INVENTIKa pentru tineri se va desfasura in paralel cu Salonul Cercetarii din cadrul Targului Tehnic International Bucuresti – TIB 2011 si Editia a XV-a a Salonului International de Inventii, Cercetare Stiintifica si Tehnologii noi INVENTIKA 2011, dedicate cercetarilor si inventatorilor consacrati.

INVENTIKa pentru tineri, Editia a II-a 2011 este o ocazie pentru tinerii pasionati de stiinta, dar si pentru cadrele didactice care le indruma si inspira activitatea, sa capete experienta in promovarea propriilor realizari, sa intre in contact cu noutatile inventicii romanesti si internationale, sa participe, sa fie evaluati de un juriu prestigios si sa castige. De aceea, am decis sa va solicitam sprijinul pentru promovarea evenimentului in randul studentilor.

UEFISCDI a structurat evenimentul pe trei grupe de varsta corespunzatoare ciclurilor educationale primar si general, liceal si universitar. Tinerii sau echipele interesate sa participe la INVENTIKa trebuie sa urmeze urmatorii pasi:

• Sa prezinte inventia respectand limitele si structura impuse prin formularul de participare (http://www.inventik.ro/uploads/Formular%20INVENTIKa.pdf)

• Sa realizeze un film de cca. 1 min. care sa prezinte inventia si functionalitatea ei, film ce va fi incarcat pe Youtube;

• Sa transmita formularul completat si link-ul catre filmul postat pe Youtube pe adresa inventik@uefiscdi.ro pana la data de 30 septembrie 2011.

Participantii vor beneficia de promovarea inventiilor cu ajutorul UEFISCDI si a partenerilor sai, iar cele mai impresionante realizari vor fi premiate. Diplome de participare se vor acorda tuturor celor prezenti la INVENTIKa 2011. Toate costurile de participare si de expozitie sunt acoperite de organizatori (nu sunt acoperite cheltuielile de transport si cazare). Prezenta tinerilor inventatori la eveniment este de dorit dar nu obligatorie, organizatorii asigurand prezentarea inventiilor inscrise in concurs in mod gratuit (amenajare stand, rulare film pe ecrane, printare afise etc.).

Pentru informatii suplimentare puteti accesa www.inventik.ro si www.facebook/INVENTIKa.

Persoana de contact:
Razvan Vasilescu
Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii
Schitu Magureanu Nr.1, Sector 5, Bucuresti, Romania
Telefon: +40755058086 Fax: +40213071911 E-mail: razvan.vasilescu@uefiscdi.ro
www.uefiscdi.ro

Go to Top