Inversare de sens unic în cartierul Primăverii

Primăria Sectorului 1 a decis, pentru fluidizarea traficului rutier, inversarea sensului unic de pe strada Heleșteului din cartierul Primăverii. Începând de joi, 31 iulie 2014,  în baza avizului Comisiei Tehnice de Circulație din Primăria Capitalei, pe această arteră se va circula într-un singur sens, dinspre bd. Primăverii spre bd. Mircea Eliade.

Introducerea sensurilor unice pe străzile secundare oferă, pe lângă alternative de fluidizare a traficului, soluţii pentru locuri de parcare, întrucât se poate parca pe ambele laturi ale străzii, fără ca circulaţia rutieră să fie obstrucţionată. Până în prezent, prin introducerea sensurilor unice, Primăria Sectorului 1 a creat peste 100.000 de noi locuri de parcare.

Programul de introducere a sensurilor unice pe străzile secundare din Sectorul 1 a fost demarat la sfârșitul anului 2007. Până în acest moment, Primăria Sectorului 1 a introdus sensuri unice pe o treime din străzile secundare din zonele Nicolae Titulescu, Calea Griviţei, Bulevardul Ion Mihalache, Buzești, Aviaţiei, Bulevardul Expoziţiei, Cartierul Băneasa, Dorobanţi, Floreasca şi Romană.