window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Ministerul economiei, comertului si mediului de afaceri, in calitate de organism intermediar pentru IMM-uri, a anuntat deschiderea schemei de finantare „Investitii cu valoare cuprinsa intre 1.065.000 si 6.375.000 lei” din cadrul POSCCE, Axa prioritara 1, incepand cu data de 2 iunie. Linia de finantare va fi deschisa pana la data de 23 august 2011 si va permite potentialilor beneficiari accesul la platforma de inscriere on-line la adresa www.minind.ro. Inregistrarea cererilor de finantare se va face in doua etape: in prima faza vor fi inregistrate cererile in format electronic, urmand sa fie inregistrate apoi cererile in format fizic.

In acest an, fata de sesiunile anterioare, pentru accesarea acestei linii de finantare este solicitata o scrisoare de confort (angajanta). Potrivit firmei de consultanta Alter Ego Solutions, acest fapt se datoreaza in principal experientei anterioare in implementarea proiectelor si are ca scop evitarea blocajelor generate de  incapacitatea financiara a solicitantilor de a implementa proiectele finantate.

Conform ghidului solicitantului pentru aceasta sesiune, la depunerea proiectului este ceruta o scrisoare de confort (angajanta) a carei valoare minima sa fie egala cu contributia eligibila proprie beneficiarului. Aceasta poate acoperi si valoarea cheltuielilor neeligibile aferente proiectului, fara a se impune o limitare a valorii maxime pentru care se emite scrisoarea de confort. Valabilitatea minima a scrisorii este de 90 de zile. In cazul proiectelor a caror cofinantare este mai mica de 420.000 lei nu este necesara emiterea unei scrisori de confort.

De asemenea, la semnarea contractului de finantare este obligatorie depunerea unei scrisori de confort (angajanta) care sa acopere valoarea insumata a cofinantarii cheltuielilor eligibile si a cheltuielilor neeligibile ale proiectului.

Aceasta dubla garantare va asigura existenta surselor de finantare necesare in derularea unui proiect a carui cofinantare minima (cheltuieli eligibile si TVA) este de aproximativ 800.000 lei. Din punctul de vedere al firmei Alter Ego Solutions, prin introducerea acestor scrisori de confort angajante se urmareste constientizarea potentialilor beneficiari de riscul financiar ce poate interveni pe parcursul perioadei de implementare a unei investitii, risc ce poate determina rezilierea contractului de finantare.

Go to Top