window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Invitatie de presa: Comisiile de analiza a trecutului comunist in Republica Moldova si Romania

 Invitatie de presa Comisiile de analiza a trecutului comunist in Republica Moldova si RomaniaInstitutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, cu sprijinul Konrad Adenauer Stiftung, impreuna cu Fundatia Soros Romania organizeaza dezbaterea Comisiile de analiza a trecutului comunist in Republica Moldova si Romania, marti, 25 octombrie 2011, incepand cu orele 17:30, in sala de conferinte a IICCMER (Str. Alecu Russo, nr. 13-19, etaj 5, ap. 11).
La eveniment vor participa istoricii Igor Casu si Sergiu Musteata, membri ai Comisiei pentru Analiza si Evaluarea Regimului Totalitar Comunist din Republica Moldova, si Cristian Vasile si Adrian Cioflanca (membri ai Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania si ai conducerii executive a IICCMER).

Vorbitorii vor discuta despre provocarile procesului complex de documentare si asumare a crimelor unor regimuri totalitare in tari in care nostalgia fata de comunism este inca endemica, chiar si in randurile generatiilor care nu au avut experienta directa a acestui teribil trecut. Discutia va fi moderata de Bogdan Iacob, secretar al Consiliului Stiintific al IICCMER. Dezbaterea va fi deschisa de Dr. Holger Dix, director al reprezentantei KAS din Romania si Republica Moldova.

In cadrul dezbaterii, se lanseza volumul Fara termen de prescriptie. Aspecte ale investigarii crimelor comunismului in Europa, editat de Sergiu Musteata si Igor Casu, volum care reprezinta raportul comisiei pentru studierea comunismului din Republica Moldova, insotit de un demers stiintific comparativ privind investigarea crimelor comunismului in alte foste tari comuniste.

Pentru informatii suplimentare privind acest eveniment o puteti contacta pe Elena Coman, Manager de Comunicare, FundatiaSoros Romania, 0735 012 653,ecoman@soros.ro

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top