Invitatie la proiectia foto AVENTURA BICICLISTICA PRIN CIPRU

Clubul de Cicloturism „NAPOCA” (CCN) invita publicul clujean JOI 22 ianuarie 2015, de la ora 20:00 la CASA TIFF (str.Universitatii nr.6, sala Amfiteatru) la o PROIECTIE DE IMAGINI pe tema „AVENTURA BICICLISTICA PRIN CIPRU”. Intrarea este gratuita.

Va fi o ilustrare in imagini foto a unui sejur de mai multe luni in marea insula mediteraneana, facut de catre Victor Perdevara, membru CCN pasionat de cicloturism cu un deja bogat palmares de excursii de lung parcurs pe doua roti in ultimii ani, cand a strabatut o buna parte a Europei.

AvenTURA prin Cipru a inceput in orasul-port Gyrne/Kyrenia in 3 decembrie 2013, si, dupa o pauza „de hibernare” intre 21 decembrie 2013 si 28 februarie 2014 la Pafhos, a continuat prin peninsula Akamas, cheile Avakas, muntii Troodos.

Insolite au fost intalnirile cu magarii salbatici, cu ospitalitatea manastirlor ortodoxe din partea greceasca si a geamiilor din partea turceasca a insulei, cu comunitati deosebite precum cea hippie din Pafhos sau cea de musulmani de tip sufi, dar si avarierea bicicletei de catre o masina, emotiile bugetare si capriciile vremii.

Tura cipriota este parte din velo-aventura low-budget prin Europa inceputa la mijlocul lui aprilie 2013, a carei prima parte s-a incheiat in Nicosia pe 3 decembrie 2013 si a carei a doua parte a debutat in 1 martie 2014 si s-a sfarsit pe 1 decembrie 2014 la Bruxelles, urmand sa se reia in primavara acestui an, fiind posibila pana acum si gratie sprijinului primit din partea Clubului Rotaract Satu-Mare, Rotary Lara din Antalya si Rotary Club Nicosia Ledra.

Din martie 2014, tura a fost plasata sub stindarul anti-fracking al campaniei „Romania fara Fracturare Hidraulica” derulata de Asociatia „Romania Fara Ei” si sprijinita de numaroase ONG de mediu, inclusiv de Clubul de Cicloturism „Napoca”, care militeza pentru un om sanatos intr-un mediu sanatos, rezultand o dezvoltare durabila a societatii.