Häfele, lider în domeniul producției și comercializării de accesorii și feronerie pentru mobilier, precum și sisteme electronice de control al accesului, inspiră industria, dar mai ales experiența utilizatorului prin noile sisteme de conectori Ixconnect. Noile produse asigură eficiență sporită producătorilor, cât și consumatorilor în montarea rapidă și stabilă, fără a fi necesară utilizarea uneltelor.

Noii conectorii Ixconnect SC 8/25, respectiv SC 8/60, destinați obiectelor de mobilier  de diverse dimensiuni, împreună  cu conectorul de rafturi TAB 15, impresionează prin asamblarea extrem de simplă a panourilor, dar și prin puterea de susținere uimitoare și păstrarea esteticii pieselor de mobilier. Câștigător al premiului Interzum, „Best of the best” 2017, conectorul nedemontabil Ixconnect SC 8/25 s-a remarcat în competiție datorită principalelor sale trăsături: simplitatea și viteza în timpul instalării.

Noile inovații întruchipează filosofia companiei despre simplitate și ușurință. Tehnologia feroneriei Häfele este dezvoltată și poziționată pe piață pentru a face viața mai ușoară atât a producătorilor, cât și a consumatorilor: mai ușor de ales, de comandat, de procesat și, desigur, de utilizat. Astfel, gama sistemelor de șuruburi Easiness marca Häfele setează noi standarde de calitate și funcționalitate pe piața conectorilor de mobilier.

Cei doi conectori, Ixconnect SC 8/25 și SC 8/60, sunt utilizați pentru găuri standard de 8 mm, în timp ce TAB 15 poate fi folosit pentru găurile de 15 mm. În comparație cu modelele de gaură complexe, cerute în mod normal –  cum ar fi găurile cu fantă de tip T – Häfele reduce timpul de montare, dar și costurile de implementare. De asemenea, conectorii formați dintr-o singură piesă fac posibilă pre-asamblarea facilă într-un timp scurt, dar și diminuarea erorilor survenite la momentul montării mobilierului.

Câștigătorul premiului Interzum capătă un aspect discret, chiar invizibil, după instalarea sa, îmbunătățind aspectul mobilei, în comparație cu soluțiile convenționale. Astfel, unește piesele de mobilier prin simpla îmbinare a acestora, nefiind necesară utilizarea uneltelor. De asemenea, poate fi folosit împreună cu panourile RPC G 13/20, făcând posibilă fixarea în canelură, stabilitatea și protejarea bazei sertarelor din lemn împotriva vibrațiilor, fiind totodată invizibil, datorită instalării în partea din spate a mobilierului.

Conectorul demontabil Ixconnect 8/60 este proiectat special pentru mobilierul mai mare, folosește o tehnologie inteligentă și permite noi posibilități de creare și dezvoltare a mobilierului, datorită strângerii acestuia printr-o rotație de 180°. Așadar, cu ajutorul SC 8/60, chiar și piesele masive de mobilier devin ușor de asamblat în poziție verticală, prin simpla înșurubare.

De asemenea, conectorul brevetat pentru rafturi, TAB 15, este un produs rezultat în urma colaborării dintre Häfele și consumatorii săi și poate fi montat fără ajutorul uneltelor, în funcție de caracteristicile mobilei. Acesta îndeplinește cerința de a suporta o capacitate mare și de a avea stabilitate unghiulară, oferind avantajele de  securizare a rafturilor pentru transport și de reducere a numărului de găuri care pot determina daune mai mari.

Așadar, cu noile produse Ixconnect, Häfele combină stabilitatea cu minimalismul, pentru piese de mobilier calitative. Toți conectorii, care fac parte din gama Easiness, sunt produse testate și certificate la standarde germane, remarcându-se prin singuranță și calitate constante. Prin aspectul discret și funcționalitatea lor, acești conectori îndeplinesc într-un mod special cerințele de design din industria de mobilă, iar consumatorii finali se pot bucura de ușurința și rapiditatea procesului de asamblare.

Despre Häfele

Häfele este o companie internațională, condusă de membrii celei de-a treia generaţii a familiilor Häfele şi Thierer, cu sediul în Nagold, Germania. A fost fondată în 1923, iar în prezent serveşte industriei accesoriilor pentru mobilă, feroneriei arhitecturale şi a sistemelor electronice de control a accesului. Printre clienţii săi se numără cei din industria mobilei, producătorii de mobilier, distribuitorii de feronerie, arhitecţi şi designeri din peste 150 de țări din întreaga lume. Häfele dezvoltă și produce accesorii de feronerie și sisteme electronice de control al accesului în 6 fabrici în Germania și Ungaria. În exercițiul financiar 2015, Grupul Häfele a realizat venituri de 1,3 miliarde de euro, având peste 7.100 de angajați în 37 de filiale, și numeroase reprezentanţe în întreaga lume.

Häfele România este una din cele 37 de subsidiare ale Häfele GmbH & Co KG Germania. Înființată în octombrie 2009, cu sediul în Timișoara și un punct de lucru în București, vine în întâmpinarea producătorilor de mobilă, revânzătorilor de feronerie și accesorii pentru mobilă, designerilor și arhitecţilor prin soluțiile și produsele inovatoare.