JOSE CARRERAS canta la Bucuresti acompaniat de Orchestra Națională Radio si Corul Academic Radio!

Acasa/arta / cultura / entertainment, COMUNICATE DE PRESA, monden / lifestyle/JOSE CARRERAS canta la Bucuresti acompaniat de Orchestra Națională Radio si Corul Academic Radio!

JOSE CARRERAS canta la Bucuresti acompaniat de Orchestra Națională Radio si Corul Academic Radio

După ce la finalul lunii mai ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO şi CORUL ACADEMIC RADIO au cântat alături de celebrul tenor Andrea Bocelli şi invitaţii săi speciali în concertul pe care acesta l-a susţinut la Bucureşti, acum cele două ansambluri răspund provocării artistice pe care le-o lansează un alt tenor de legendă, JOSÉ CARRERAS, cu care au mai colaborat la București în urmă cu doi ani.

Duminică, 15 decembrie (20.00), la Pavilionul Central de la Romexpo, marele artist catalan – a cărui carieră înseamnă peste 40 de ani de activitate şi 60 de roluri – va încânta publicul bucureşten cu un concert de gală de Crăciun, în cadrul căruia vă veţi bucura de cântece tradiţionale ca „White Christmas”, „Adeste Fideles”, “Have Yourself a Merry Little Christmas” ş.a., alături de fragmente de operă extrem de îndrăgite.

Evenimentul vine ca o urmare a lansării noului album al artistului „25 – Meraviglioso”, eveniment derulat pe 6 decembrie (după ce pe 5 decembrie a avut loc cea de-a 67-a aniversare a tenorului catalan). Materialul discografic face referire la recuperarea sa după suferinţa cauzată de leucemie şi revenirea fulminantă în activitatea muzicală printr-o serie de concerte extraordinare, mai ales cele prezentate alături de Placido Domingo – vechiul său rival care i-a finanţat tratamentele necesare vindecării – şi legendarul Luciano Pavarotti.

targ online de nunti, botezuri si alte evenimente
NuntiBotezuriCumetrii.ro

Cele două ansambluri Radio România vor evolua sub conducerea muzicală a dirijorului DAVID GIMENEZ, nimeni altul decât nepotul tenorului José Carreras. Născut în Barcelona, David Gimenez a început studiile muzicale de pian în oraşul natal şi le-a continuat la Viena şi Londra, dedicându-se în final carierei de dirijor. Sub bagheta sa s-au desfăşurat concerte cu peste 200 de orchestre din lume : Filarmonica din Viena, Orchestra Simfonică din Londra, Orchestra Filarmonică din Londra, Orchestra din Paris, Filarmonica din Japonia, Orchestra Simfonică din Chicago. Printre celebrităţile alături de care a dirijat se numără Angela Gheorghiu, Andrea Bocelli, Placido Domingo, Roberto Alagna, Agnes Baltsa, Kiri Te Kanawa, Juan Pons, Bryn Terfel şi desigur, José Carreras – pe care îl însoţeşte constant în turnee.

Invitată specială a evenimentului este soprana NATALIA USHAKOVA. Absolventă a Conservatorului „Rimski Korsakov” din Sankt Petersburg, soprana s-a perfecţionat printr-un master la München şi apoi prin studii la Studioul asociat Teatrului Scala din Milano, unde a lucrat cu celebra soprană de origine română Virginia Zeani şi cu Leila Gencer. A debutat sub bagheta lui Rostropovici în „Mazeppa” de Ceaikovski, căreia îi urmează „Boema” la Scala din Milano în regia lui Zeffirelli, Liu din „Turadot” la Washington, Desdemona din „Otello” la Stuttgart, „Traviata” la Opera din Viena ş.a.

Organizatorii – Project Events – informează că biletele au preţuri cuprinse între 150 de lei şi 650 de lei şi pot fi achiziţionate din următoarele spaţii: Magazinul BILETOO din Unirea Shopping Center (parter, intrarea de langa McDonald’s), Sala Palatului, Librăriile Adevărul şi Eminescu, Magazinele Flanco, Muzica, Palatul Naţional al Copiilor, Magazinul Biletfan – staţia de Metrou Unirii 1. Cei ce doresc să comande biletele online o pot face de pe BILETOO.ro, BILET.ro, BLT.ro, BILETE.ro sau MyTicket.ro.

Pentru alte informaţii legate de stagiunea 2012-2013 a Orchestrelor şi Corurilor Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.

Nunta/Botez/Petrecere..? Hai la Targ!

Go to Top